Slipa knivar hemma

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Knivslipar | Våtslipstenar | Brynen | Elektriska knivslipar | Strigel

Populära verktyg för knivslipning

  • Vulkanus VG2 Professional Knivslip

    Vulkanus VG2 Professional Knivslip
    VG2 Professional knivslip från Vulkanus ersätter den tidigare Professional-modellen och kan automatiskt justera slipvinkel. Vulkanus är kända för deras knivslipar och deras innovativa utveckling. Den nya VG2 Professional har dessutom en slipvinkel mellan 11-21 grader. Detta ger bättre slipresultat och gör dina knivar så gott som nya, utan repor och hack. Knivslipen är enkel att använda och med rätt vinkel blir dina knivar bättre och effektivare än någonsin förr. Du är snart redo att hacka grönsaker och skära fin fick och kött utan problem.VG2 Professional har en helt unik och patenterad fjäderteknologi. Den är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité som garanterar lång livslängd. Den är också lätt att underhålla och tål maskindisk.
  • Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart

    Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart
    RANSharp knivslip för damaskusknivar med VG-10 stål (ran och Zen) Två sliphjul med Grit 400 Både för våt och torr slipning Både symetriska och osymetriska knivar kan slipas Man kan slipa upp till 5000 gånger innan hjulen är utslitna Slipvinkeln är 35 grader Den breda öppningen skadar inte knivens yta
  • Vulkanus VG2 Classic Knivslip

    Vulkanus VG2 Classic Knivslip
    Denna knivslip från Vulkanus gör det mycket lättare och bekvämare att underhålla knivarnas skarphet och prestanda. Vulkanus har med VG2 Classic knivslipen uppgraderat den äldre Classic-modellen och tillfört nya möjligheter. En av dessa är automatisk justering av slipvinkeln, från 11 till 21 grader, vilket ger optimal effekt och bästa resultat såväl som ett bättre grepp. Utöver detta har den nya Classic också starkare upphängning och slipstänger.Vulkanus VG2 Classic knivslip gör med sin praktiska design slipningen av knivar både lättare och smidigare. Med en smula koncentration blir dina gamla knivar bättre än någonsin och du är snabbt igång med att skära fin fisk, kött och grönsaker utan problem.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Diamant 3 steg
    En slitstark och effektiv knivslip från det kända slipföretaget Chef´sChoice. Denna knivslipsmodell är en trestegsmodell. Det första steget skapar och underhåller grundeggen på kniven. Steg 2 förfinar grundeggen. Steg 3 polerar grundeggen. Steg 2 och 3 är de steg som används mest, steg 1 används endast när grundeggen blivit förstörd. Steg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Förfinar grundeggen.Steg 3Polerar grundeggen.

Fler tips på slipning

  • NaNiwa Traditional slipsten, 220 grit

    NaNiwa Traditional slipsten, 220 grit
    Ta väl hand om dina knivar med den högkvalitativa slipstenen från Niwa. Ju mer du använder dina knivar, desto mer slits de och förlorar sin skärpa. Det är lätt åtgärdat med en eller flera slipstenar, beroende på vilken kniv du ska slipa. I NaNiwas serie Traditional hittar du fem olika typer slipstenar med grovheten; 220, 1000, 1500, 6000 och 8000 grit. Slipstenar graderas efter en så kallad gritskala, som enklast förklaras med ”slipkorn per given yta”. Det här betyder att ett lågt tal är grövre än ett högt tal. En komplett uppsättning av slipstenar innebär således att man har: grov, medium och fin. De grova stenarna har en förmåga att avverka stål snabbt och används när man grundslipar knivens blad. Därefter kommer mediumstenen som polerar knivbladet och sist avslutas processen med den fina stenen som ger kniven den slutgiltiga skärpan och finishen. Stenarna i Traditional-serien klarar upp till HRC 62 problemfritt och finns i färgerna rosa, brun, gul och vit.
  • Satake 13.000 grit Våtslipsten

    Satake 13.000 grit Våtslipsten
    Denna praktiska 13.000 grit våtslipsten från Satake är perfekt till att uppnå extrem skarphet samt polering och finputsning av redan skarpa knivar. En slipsten är den bästa slipningsmetoden om du vill göra en stålskniv riktigt skarp - och denna våtslipsten från Satake är inget undantag. Våtslipstenen har 13.000 grits, eller korn, vilket betyder att den är en mycket finkornig slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare. Våtslipstenen ska användas först efter en 3000 grit slipsten.
  • Mino Sharp Slipsten #1000/8000 med två fixturer

    Mino Sharp Slipsten #1000/8000 med två fixturer
    En dubbelsidig slipsten fin och superfin, inklusive två slipfixturer som hjälper dig att hålla vinkeln.Sandsten med plasthållare.Dina knivar kan du ha glädje av i massor av år, förutsatt att du sköter och underhåller dem. I MinoSharps sortiment hittar du allt ifrån enkla sliphjälpmedel till några av de bästa slipstenarna på marknaden. Att slipa med slipsten är inte så komplicerat som många tror.Kika gärna på denna instruktionsfilmen!B 7 x L 21 x H 2 cm
  • Brusletto Knivsliper, knivslip

    Brusletto Knivsliper, knivslip
    Praktisk, liten och lätt knivslip från norska Brusletto som är nätt och enkel att ha med sig under friluftsturen. Slipen har en sida i karbidmaterial, och en sida med keramiska stavar som du med fördel använder för finslipning. Kan användas på de flesta typer av knivar.
  • Mareld Slipstenar Professionellt kit

    Mareld Slipstenar Professionellt kit
    Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med det här kitet från Mareld blir det otroligt enkelt att slipa och underhålla dina knivar. Setet innehåller två dubbelsidiga slipstenar, en slipstenshållare i stål och en slipfixtur som hjälper dig att slipa dina knivar i 15 graders vinkel.Med Mareld dubbelsidig slipsten 300/1500 kan du slipa upp en helt ny egg med den grova 300-sidan och underhålla din kniv med den medelgrova 1500-sidan.Mareld dubbelsidig slipsten 4000/8000 låter dig sedan finslipa eggen på din kniv med 4000-sidan och slutligen polera upp den till perfektion med den ännu finare 8000-sidan.Mareld slipstenshållare har goda antiglid-egenskaper tack vare basen i gummi, som står stadigt på de flesta underlag. Du anpassar enkelt passformen för att passa just din sten genom att justera muttrarna på kortsidan.Slipfixturen hjälper dig att hålla en konstant vinkel på 15 grader under slipningen. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägga kniven platt mot slipstenen och låta stödet vila mot stenen medan du slipar. 15 graders vinkel passar de flesta knivar och är standard till exempel för japanska knivar.Med Mareld Korrektionssten på 320 grit håller du dina slipstenar släta i längden. Efter en tids användning blir slipstenar ojämna i ytan, något du enkelt kan slipa ner och jämna ut med hjälp av korrektionsstenen. Du kan även använda stenen för att arbeta upp en så kallad slurry, det vill säga stenmjöl och vatten, för att kunna polera eggen snabbare. Slurry-metoden ger ett ännu lite jämnare resultat och fungerar särskilt när du använder en sten med 3000 grit eller högre.
  • Kasumi Dubbelsidig Slipsten 240/1000

    Kasumi Dubbelsidig Slipsten 240/1000
    Slipsten från Kasumi. Om du bara skall ha en slipsten är det denna du skall ha! Slipstenen är den mest populära tack vare sin kombination av två olika finhetsgrader av högsta kvalitet. Slipstenens grovhet mäts i grit, som anger antalet stenkorn per kvadratcentimeter.  #240 orange med grova stenkorn, används för att grundslipa riktigt slöa knivar.#1000 vit med medelfina stenkorn, används för att underhålla knivar som är lite slöa. Med en polerat egg får man perfekt resultat och kniven glider igenom råvaran utan problem.  
  • Satake 1200 grit Våtslipsten

    Satake 1200 grit Våtslipsten
    Denna praktiska 1200 grit våtslipsten från Satake är en bra allroundsten, som ger skarphet. En slipsten är den bästa slipmetoden om du vill göra en stålkniv ordentligt skarp - och denna våtslipsten från Satake är inget undantag. Våtslipstenen har 1200 grits, eller korn, vilket betyder att den är en lite grövre slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare. Våtslipstenen kan därför med fördel kombineras med en 3000 grit våtslipsten som ger ännu mera skarphet.
  • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener, carbon black

    Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener, carbon black
    Uppnå professionell slipning i ditt kök med Tormeks T-1 Kitchen Knife Sharpener - här i färgen kolsvart. Knivslipen T-1 är den första riktigt professionella knivslipen för hemmaköket och ger dig perfekt slipade knivar på bara några minuter. Med sin kompakta, eleganta design får den gärna stå framme på köksbänken.Traditionella knivslipar är bra för att bibehålla knivens skärpa, men när du behöver räta ut knivens egg till den perfekta vinkeln och förnya skärpan på bästa tänkbara sätt finns det ingen bättre lösning än Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener.Tormeks knivslip är tystgående med en maximal ljudnivå på 45 dB och håller en låg temperatur under slipningen, vilket även skyddar knivens hårdhet. Med T-1 knivslip kan du slipa knivar mellan 12 och 60 mm i höjd och 5 mm i tjocklek och diamantskivan kan hantera alla typer av stål, inklusive keramiska knivar, vilket gör T-1 köksknivslip till en mångsidig lösning för alla dina skärpbehov.En pålitlig knivslip är oumbärlig i alla kök och förlänger livslängden på dina knivar, och som vi vet - gör vassa knivar gör både köksarbetet effektivare och säkrare. Den eleganta industridesignen ger också en elegant touch till ditt kök. Optimera din köksutrustning med Tormek T-1 köksknivslip och upplev skillnaden.
  • Robert Welch Signature Introductory Startset med 2 Knivar och 1 Knivslip

    Robert Welch Signature Introductory Startset med 2 Knivar och 1 Knivslip
    Robert Welch Signature Introductory är 3-delat set som innehåller en 14 cm kockkniv, en 10 cm grönsakskniv och en knivslip som ser till att hålla dina knivar riktigt skarpa. De prisade Signature-knivarna är tillverkade i tyskt rostfritt stål med ett ergonomiskt DuPont-handtag. Signature Knife Sharpener är specialdesignad till att slipa knivbladet så att det upprätthåller en 15 graders-vinkel. Den har ett ergonomiskt designat plasthandtag med en glidsäker boten, vilket gör den både flexibel och säker när du slipar. Det genomskinliga plastskyddet skyddar slipskivorna.Det krävs bara ett par drag genom slipen för att återfå knivens ursprungliga skärpa. Slipskivorna kan bytas ut och köpas separat när de slitits ut för mycket. Vi rekommenderar att du byter ut slipskivorna efter 6-12 månader, beroende på hur ofta du slipar dina Robert Welch-knivar. En skarp kniv är både lättare och säkrare at använda, så se till att alltid ha dem så slipade som möjligt. Samtliga knivar från Robert Welch levereras i en elegant presentask och de kan diskas i maskin. Knivarna levereras med 25 års garanti.
  • Sharp Reservhjul till Knivslip MinoSharp MC-220

    Sharp Reservhjul till Knivslip MinoSharp MC-220
    Reservhjul till Minosharp MC-220
  • Mareld Slipsten 4000/8000 grit, dual stone

    Mareld Slipsten 4000/8000 grit, dual stone
    Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med en Dual Stone våtslipsten från Mareld är det enkelt att hålla knivarna vassa på ett effektivt sätt. Slipstenen är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Ju lägre grit stenen har, desto grövre är den. Du kan välja mellan tre olika varianter utifrån dina egna behov. Samtliga varianter passar både japanska och europeiska knivar.Om du bara vill ha en sten rekommenderar vi att du satsar på White/Green 1000/3000 grit. Det är en bra allround-sten, som låter dig avlägsna mindre hack med den grövre sidan och polera eggen med den finare sidan. Om du vill ha ett mer komplett paket kan du grovslipa dina knivar med White/Blue 300/1500 grit. Den låter dig skapa en helt ny egg med den grova sidan och underhålla din kniv med den medelgrova sidan. Du kan sedan komplettera stenen med White/Red 4000/8000 grit, som låter dig finslipa och polera upp eggen till ett rakbladsvasst resultat. Slipstenen 100/200 är en särskilt grov combistone som är idealisk för att reparera en svårt skadad kniv som behöver en ny egg. Den grövre sidan har kornstorlek 100 och den finare sidan har kornstorlek 200. Du kan också använda stenen för att plana ut finare stenar. Den finaste combistone från Mareld 10.000/13.000 har förmågan att polera spegelblanka och rakbladsvassa eggar på dina knivar. För att använda stenen behöver du en redan förberedd och vass egg. Ena sidan har kornstorlek 13 000 och den andra 10 000.Du kan komplettera din Dual Stone med en slipstenshållare i bambu från Mareld, som finns i flera varianter. Du behöver då även säkra din sten med en silikonpad. Om du vill kan du använda dig av ett slipstöd för att säkra en optimal vinkel medan du slipar.
  • NaNiwa Traditional slipsten, 6000 grit

    NaNiwa Traditional slipsten, 6000 grit
    Ta väl hand om dina knivar med den högkvalitativa slipstenen från Niwa. Ju mer du använder dina knivar, desto mer slits de och förlorar sin skärpa. Det är lätt åtgärdat med en eller flera slipstenar, beroende på vilken kniv du ska slipa. I NaNiwas serie Traditional hittar du fem olika typer slipstenar med grovheten; 220, 1000, 1500, 6000 och 8000 grit. Slipstenar graderas efter en så kallad gritskala, som enklast förklaras med ”slipkorn per given yta”. Det här betyder att ett lågt tal är grövre än ett högt tal. En komplett uppsättning av slipstenar innebär således att man har: grov, medium och fin. De grova stenarna har en förmåga att avverka stål snabbt och används när man grundslipar knivens blad. Därefter kommer mediumstenen som polerar knivbladet och sist avslutas processen med den fina stenen som ger kniven den slutgiltiga skärpan och finishen. Stenarna i Traditional-serien klarar upp till HRC 62 problemfritt och finns i färgerna rosa, brun, gul och vit.
  • Wüsthof Slipsten J1000/3000

    Wüsthof Slipsten J1000/3000
    Slipa dina knivar med slipstenen från tyska Wüsthof och se till att de alltid håller skärpan. Den keramiska våtstenen garanterar enastående resultat och gör matlagningen bra mycket lättare. Tack vare stenens fina, öppna struktur behåller den sin höga kvalité och ser till att slipa knivarna på optimalt sätt gång efter gång. Slipstenen blötläggs innan användning.Slipstenen har två olika sidor: en grov till för-slipning och en finare till slut-slipning. 1000 korn-sidan passar bra till att få bort mindre hack, medan 3000 korn-sidan är perfekt till efterbehandling. Slipstenen mäter 20 cm på längden, 6 cm på bredden och 3 cm på höjden.
  • Wüsthof Classic Skärpstål 26 cm

    Wüsthof Classic Skärpstål 26 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Yaxell Slipsten #400

    Yaxell Slipsten #400
    En mycket grovkornig slipsten som används för att slipa riktigt slöa knivar och för att ta bort eventuella skador i eggen. Grovleken gör att man snabbt arbetar fram en ny egg. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
  • Sharp MinoSharp Slipsten #6000 med Två Fixturer

    Sharp MinoSharp Slipsten #6000 med Två Fixturer
    En högkvalitativ slipsten med grit 6000. Det medföljer 2 stycken fixturer för stora respektive små knivar. Dina knivar kan du ha glädje av i många år, förutsatt att du sköter och underhåller dem.Grovheten på slipstenar mäts i Grit, som är ett mått på hur grov eller fin stenen är, ju högre värde desto finare sten.En grov sten med upp till 700 grit används normalt för att slipa bort små jack i knivens egg, eller för att profilera om bladet. Den lämnar en sträv yta efter sig som du behöver efterslipa med en finare sten för att få upp en bra skärpa.En medelfin sten sköter det vardagliga slipandet (800 grit-2000 grit). Denna yta behöver inte efterslipas men det blir allra bäst resultat om man polerar ytan med en fin sten efteråt.En fin slipsten med mer än 3000 grit används främst för att polera eggen och tar bort alla repor från tidigare moment. Med en polerad egg får man ett perfekt resultat och eggen glider genom råvarorna.
  • Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip

    Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip
    Praktisk och nödvändig elektrisk knivslip från Wüsthof. Denna knivslip håller högsta kvalitet och har tre förprogrammerade steg. Du kan välja mellan; shape, sharpen och refine. Shape används för skadade kanter, sharpen gör kniven skarpare och refine genomför en lättare slipning. Sammantaget kan du underhålla dina knivar enkelt så att du utan problem kan fokusera mer på matlagningen.
  • Mareld Fixtur / slipstöd med vinkel

    Mareld Fixtur / slipstöd med vinkel
    Uppskattar du vassa knivar i köket? Med det här slipstödet från Mareld blir det otroligt enkelt att slipa dina knivar på rätt sätt. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägger kniven platt mot slipstenen och låter stödet vila mot stenen medan du slipar. På så sätt säkerställer du att kniven har samma position under varje drag, vilket gör det mycket lättare att få till den perfekta vinkeln.Stödet ger en vinkel på 15 grader, vilket lämpar sig mycket bra till exempel för japanska kockknivar. Du kan med fördel använda det ihop med slipstenar och slipstenshållare från Mareld. Bör diskas för hand, tål ej maskindisk.
  • Zwilling V-Edge Knivslip

    Zwilling V-Edge Knivslip
    Se till att alltid ha de skarpaste knivarna till matlagning med hjälp av V-Edge-knivslip från Zwilling. Den professionella knivslipen kan slipa både europeiska samt japanska knivar tack vare den utbytbara vinkeladaptern. Med V-Edge får du ett pålitligt och professionellt resultat varje gång. Den smarta och praktiska designen gör att kniven hålls i den rätta vinkeln under slipning, som därmed gör, att hela bladet blir slipat vid hjälp av en enkel pull-through-teknik. Dessutom är knivslipen enkel och säker att använda, och den har två sorters keramiska slipstänger till båda grov och fin slipning. V-Edge kan dock inte användas på kniver med vågskär, som brödknivar.
  • Satake Diamantbryne med trähandtag

    Satake Diamantbryne med trähandtag
    Se till att alltid ha vassa knivar till hands med detta diamantbryne från japanska Satake. Det konformade diamantbrynet har ett ergonomisk handtag i hållbart trä. Skärpan uppnås tack vara industridiamanter som ger ett perfekt resultat på kort tid.Produkten är enkel att använda då det ingår tydliga instruktioner för korrekt användning på förpackningen som brynet levereras i. Den är 23 cm lång. Den stilrena designen gör att produkten gärna får ligga framme i köket.
  • Essentials Knivslip med grov- & finslipning samt polering

    Essentials Knivslip med grov- & finslipning samt polering
    Med den här knivslipen från Essentials får du en smidig och lättanvänd slip som låter dig kombinera både grovslipning, finslipning och polering. Den har ett greppvänligt handtag och en halkfri gummibas, så att slipen är säker och bekväm att använda. Slipens tre olika grovlekar gör att du enkelt kan använda den både för att slipa upp slöa knivar och att underhålla knivar som redan är vassa.För säker användning, placera kniven på ett fast underlag medan du slipar. Använd slipen genom att först arbeta upp en råegg med diamantspåret. Skärp sedan eggen på spåret i tungsten och avsluta genom att polera eggen med hjälp av det keramiska spåret. Torka av knivslipen med en fuktig trasa efter användning. Bör ej blötläggas eller diskas i diskmaskin.Knivslipen kan användas till de allra flesta knivarna i köket. Den ska ej användas för keramiska knivar, sågtandade knivar och japanska knivar.
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm
    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Wüsthof Keramisk brynstål J800 26 cm

    Wüsthof Keramisk brynstål J800 26 cm
    Se till att alltid ha skarpa knivar redo för användning tack vare detta keramiska brynstål från tyska Wüsthof. Den hårda keramiska stången passar särskilt bra till slipning av knivens egg, och du säkrar en ytterst skarp kniv. Hitta bara rätt vinkel för att snabbt och smidigt slipa dina knivar. Det keramiska brynstålet har en europeisk grovhet på 360 och en japansk grovhet  på 800. Förutom att göra knivarna skarpare kan stålet även polera knivbladets kanter. Brynstålet har också ett ergonomiskt handtag med ett praktiskt hål för upphängning, och ligger stabilt i handen. Livstidsgaranti ingår.
  • Wüsthof Diamantslipstål Fint 23 cm

    Wüsthof Diamantslipstål Fint 23 cm
    Underhåll dina knivars skarphet med detta diamantstål från tyska Wüsthof. Det populära slipstålet är enkelt att använda och rengöra, allt som krävs är att du torkar av det med en lätt fuktig trasa. Stålet finns i längderna 23 cm och 26 cm.Du underhåller dina knivar bäst genom regelbunden slipning med diamantstålet. Stålet är belagt med industriella diamanter och slipar enkelt upp slöa knivar tills de blir som nya igen. Diamantbeläggningen gör också stålet perfekt till hårdare typer av stål, samtidigt som livslängd och hållbarhet förlängs.
  • Mareld Slipsten Startkit

    Mareld Slipsten Startkit
    Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med det här slipkitet från Mareld blir det otroligt enkelt. I setet ingår en Mareld slipsten 1000/3000 grit, en slipstenshållare i bambu samt en slipfixtur som hjälper dig att slipa dina knivar i 15 graders vinkel. Marelds dubbelsidiga slipsten 1000/3000 är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Med 1000-sidan kan du avlägsna mindre hack från eggen så den blir som ny igen. Med 3000-sidan polerar du sedan upp eggen och ökar skärpan ytterligare. Det ska vara kul att laga mat och med en vass kniv blir det just det!Slipstenshållaren i bambu fixerar din sten under slipningen, tack vare den gummiklädda undersidan som står stadigt på många typer av underlag. Glöm inte att använda en av de två medföljande gummihållarna under stenen när du placerar den i hållaren. Slipfixturen hjälper dig att hålla en konstant vinkel på 15 grader under slipningen. 15 grader lämpar sig för de flesta knivar och är standard för till exempel japanska knivar. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägga kniven platt mot slipstenen och låta stödet vila mot stenen medan du slipar.
  • Brusletto Bryne, 23 cm, kolstål, svart

    Brusletto Bryne, 23 cm, kolstål, svart
    Med skärpstålet från Brusletto kan du vässa alla dina knivar på nolltid. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål med ett ergonomiskt handtag av komposit som ligger bra i handen. Stålet är värmebehandlat för att göra ytan stark och motståndskraftig. På så vis blir stålet hårdare än knivbladet, vilket ger bästa effekt vid slipning. Rengör för hand med varmt vatten och torka noggrant efteråt.Användningsguide: Håll bladet mot stålet i 15-20° vinkel. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Det gör du genom att dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på båda sidor av kniven 5-10 gånger tills du har slipat kniven till önskad skärpa.
  • Wüsthof Slipband till Easy Edge knivslip

    Wüsthof Slipband till Easy Edge knivslip
    Easy Edge slipband är ett perfekt tillbehör för att hålla dina knivar vassa och redo för alla typer av skäruppgifter. Detta set innehåller fem utbytbara slipband i olika grovlekar: en ultrafin (X4AO), en fin (X30AO) två medium (120) och en grov (120ZA). Slipbanden är enkla att byta ut och fästa på Easy Edge Electric Knife Sharpener, som är en innovativ och effektiv knivslipare som använder sig av ett roterande bälte för att skapa en optimal slipvinkel för varje kniv. Med Easy Edge slipband kan du förlänga livslängden på dina knivar och njuta av en professionell skärprestanda hemma. Beställ ditt set idag och upplev skillnaden med Wüsthof, det ledande varumärket för högkvalitativa knivar sedan 1814.
  • Miyabi Toishi Pro Slipsten 210x70x24 #400 grit

    Miyabi Toishi Pro Slipsten 210x70x24 #400 grit
    Praktisk slipsten från Zwillings serie Miyabi som tillverkas i Japan. Slipstenen har en storlek på 21x7x2,5 cm.  Stenen är gjord i syntetisk sten med vit aluminiumoxid och magnesium. Slipstenen ska användas med vatten när du slipar dina knivar. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • Zwilling Slipstål Diamant 26 cm Oval

    Zwilling Slipstål Diamant 26 cm Oval
    Ett mycket smidigt ovalt diamantbryne som ger din knivsamling en ny egg. Det räcker att endast dra några gånger för att slipa upp en kniv som har blivit slö. Storlek 26 cm.
  • Wüsthof Diamantslipstål Grovt 26 cm

    Wüsthof Diamantslipstål Grovt 26 cm
    Det är en bra idé att underhålla din knivar skarphet genom regelbunden slipning. Slipstålet från Wüsthof har en otroligt slitstark och hållbar diamantbeläggning, som garanterar fina resultat. Denna variant är lite grövre, vilket passar extra bra till riktigt slöa knivar. Stålet äter 26 cm på längden. Diamantstålet är enkelt att använda och rengöra, torka bara av det med en lätt fuktig rasa efter användning. Slipstålet är tillverkat i de bästa material och beläggningen av industriella diamanter klarar de hårdaste stål-typerna. Slipstålet slits heller inte ut, vilket ger det lång livslängd.
  • Global G-45 Keramiskt Strykstål

    Global G-45 Keramiskt Strykstål
    Det är viktigt att du tar hand om dina knivar. Med Global G-45 keramiska strykstål kan du underhålla dina knivar och bevara den professionella standarden som Global står för. Strykstålet använder du för att slipa upp knivens egg. Slipningen bör även föregås av en slipsten. Du bör se till att alltid hålla knivarna i samma vinkel när du slipar. Den rekommenderade vinkeln när du slipar Globalknivar är ca 10-15 grader. Bara några få slag kommer göra stor skillnad.
  • Mareld Slipstenar Premiumkit

    Mareld Slipstenar Premiumkit
    Mareld Grinding Stones Premium är en högkvalitativ uppsättning med tre kombinationsstenar som täcker ett brett spektrum av kornstorlekar, från 300 till 13000. Dessa slipstenar är oumbärliga för att uppnå en perfekt egg på dina knivar.Det första steget är stenen med kornstorlek 300/1500. Den här stenen används för att reparera en skadad egg eller skapa en helt ny egg från grunden. Den tar bort ojämnheter och ger kniven en grundläggande skärpa.Nästa steg är slipstenen med kornstorlek 4000/8000. Denna sten är utformad för att ge en riktigt bra repa på knivens egg. Stenens finare korn hjälper till att ta bort små repor och ger kniven en mycket vass och hållbar egg.Det sista steget i processen är slipstenen med kornstorlek 10000/13000. Denna sten är utformad för att polera upp eggen och göra den rakbladsvass. Den finaste kornstorleken på denna sten ger en otroligt vass egg som är perfekt för exakta snitt och skärningar.För att underlätta slipningen levereras Mareld Grinding Stones Premium med en vinklad slipstenshållare tillverkad av bambu. Hållaren ger en bättre arbetsvinkel och gör det lättare att hålla kniven i rätt position under slipningen.
  • Lion Sabatier Strykstål, platt

    Lion Sabatier Strykstål, platt
    Fixa till de små hacken och ojämnheterna på dina knivar med detta fina strykstål från franska Lion Sabatier. Dina knivar blir slöa med tiden, men med strykstålet kan du slipa kniven.
  • Global Våtslip med 3 hjul, svart

    Global Våtslip med 3 hjul, svart
    En enkel och effektiv lösning för att hålla dina knivar vassaOm du vill ha skarpa knivar i köket, så behöver du en bra knivslip. Med Global våtslip kan du enkelt skärpa dina knivar och få dem att bli som nya igen. Allt du behöver göra är att fylla knivslipen med lite vatten och dra några drag med kniven genom de olika hjulen. Våtslipen har tre sliphjul i olika grovlekar: grov, medelgrov och fin. Det grova hjulet används för att slipa fram en ny egg på slöa knivar. Det medelgrova och det fina hjulet används för att polera och finslipa eggen.Global våtslip är tillverkad i Japan av högkvalitativt material. Sliphjulen är gjorda av keramik, som ger en jämn och hållbar slipning. Handtaget är gjort av plast, som ger ett bra grepp och en lätt vikt. Knivslipen är enkel att rengöra efter användning, bara skölj av den med vatten.Global våtslip passar för alla typer av knivar, från grönsaksknivar till köttyxor. Den är särskilt lämplig för Globals egna knivar, som har en speciell stålblandning som kallas Cromova 18. Den ger en optimal hårdhet, skärpa och rostbeständighet till knivarna.Om du vill ha en enkel och effektiv lösning för att hålla dina knivar vassa, så är Global våtslip ett utmärkt val. Beställ din knivslip idag och upplev skillnaden med Global!
  • Anysharp XBlade knivslip

    Anysharp XBlade knivslip
    Få dina knivar vassare än någonsin med Anysharp Xblade knivslip. Med sin användarvänliga design och mångsidighet är den det perfekta valet för att hålla dina knivar i vass toppform.XBlade lämpar sig för olika grader av slipning och justerar själv vinkeln utifrån din kniv. Den passar för alla typer av stålknivar, särskilt hårda stålknivar som Global, Sabatier, japanska kockknivar med mera. Med sina två funktioner erbjuder XBlade både skärpning och finslipning av bladet – du får samma effekt som med ett bryne, men utan att behöva öva upp din bryningsförmåga.För att frigöra knivbladet, placera knivspetsen ovanpå de två vassa tungstens-slipbladen och dra lätt över dem, tre till fyra drag brukar räcka. Slipbladen anpassar sig automatiskt till knivens vinkel, från 12,5 till 22,5 grader, vilket gör det enkelt att uppnå perfekt skärpa varje gång.XBlade imponerar inte bara med sin funktionalitet utan även med sin eleganta design, som faktiskt belönat med Red Dot designpris. Förutom att den är väldigt praktiskt kommer den alltså även att vara ett snyggt tillskott i köket.
  • Mareld Slipstenshållare, bambu, rödbrun

    Mareld Slipstenshållare, bambu, rödbrun
    Vill du kunna hålla knivar vassa på ett smidigt sätt? Den mest effektiva metoden för att slipa köksknivar är att använda en slipsten, men att hålla stenen på plats medan man slipar kan vara lite klurigt. Med en slipstenshållare från Mareld blir processen både enklare och säkrare. Tack vare dess gummiklädda undersida står hållaren stadigt på plats, samtidigt som den lutade designen ger dig en bekväm arbetsvinkel på bordet eller bänken.Hållaren har en stilren design i rödbrun bambu som blir ett snyggt tillskott i köket. Den passar perfekt ihop med Marelds egna Dual Stone-slipstenar, men kan användas med alla slipstenar i storleken 18 x 6 centimeter. Allt du behöver göra är att lägga din blötlagda sten i hållaren, fixera den med en silikonpad och sedan sätta igång med slipningen. Att hålla knivarna i fint skick har aldrig varit enklare.
  • Zwilling Slipsten Twin Stone Pro 250/1000

    Zwilling Slipsten Twin Stone Pro 250/1000
    Dubbelsidig slipsten från Zwilling J.A Henkels med en grövre sida och en medelgrov sida.  Den grövre sidan (#250) används främst för att åtgärda skador på eggen och för att forma eggen.Den medelgrova sidan (#1000) används främst för att skärpa eggen. Om du har större hack i din kniv är det bra att börja slipningen med den grövre sidan. Därefter kan du använda den medelgrova sidan för att ge eggen en bra skärpa.   Slipstenen fungerar för alla olika typer av knivar, inte bara Zwilling-knivar. Mått: 20cm x 8,5cm x 4cm
  • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener

    Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener
    Knivslipen från Tormek låter dig grundslipa dina knivar till en professionell nivå. Hemma i ditt eget kök. Tack vare sin patenterade styrningsmetod för slipvinkeln, samt att du har en separat bryning, får dina knivar en extraordinär och hållbar skärpa. Du slipar bara en sida av knivbladet åt gången, vilket gör att du kan sätta olika vinkel på slipfaserna om du önskar. Knivslipen är både tystgående och håller nere temperaturen för att knivens härdning inte ska förloras. Maskinen har en snygg industriell design. Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener klarar av blad som är 12-60 millimeter höga och upp till 5 millimeter tjocka och diamantslipskivan klarar av alla typer av stål. Den kan även slipa keramiska knivar.Använd brynskivan för att ta bort råegg som uppstår när du slipar kniven, samtidigt som eggen poleras. Mellan grundslipningarna är det lätt att underhålla eggen genom att bara använda brynskivan. När kniven inte uppnår samma skärpa på bara brynskivan längre ger du den en ny grundslipning på diamantslipskivan.En bra knivslip är en väl värd investering då du ökar livslängden på dina knivar samt att du får nöjet att alltid åtnjuta nyslipade knivar i ditt kök. Registera din knivslip hos Tormek för att erhålla 8 års garanti.
  • Robert Welch Signature Knivslip med Handtag

    Robert Welch Signature Knivslip med Handtag
    En smart knivslip med keramiskt hjul och plasthandtag från Robert Welch. Använd knivslipen kontinuerligt för att återuppliva knivens spets till sin ursprungliga glans. Plastskyddet skyddar det utbytbara sliphjulet, som är placerat i den optimala 15° slipvinkeln för alla knivarna i Signature. Trots att knivslipen är specifikt designad för slipning av knivarna i Signature serien kan man självklart slipa knivar från andra märken också. Notera dock att man ej kan slipa knivar med tandat blad. Placera sliparen på plan mark och dra kniven som ska slipas 10-12 gånger från häl till spets samtidigt som du ger ett lätt tryck. Diska och torka kniven efter du slipat den innan du använder den igen. Vi rekommenderar att du efter 12-24 månader, beroende på hur mycket du använder den, byter ut sliphjulet för att få optimalt resultat varje slipning. Längd: 19 cmHöjd: 6,5 cm
  • Miyabi Toishi Pro Slipsten 210x70x24 #5000 grit

    Miyabi Toishi Pro Slipsten 210x70x24 #5000 grit
    Fantastisk slipsten ur Miyabi-serien från Zwilling som är perfekt till dina Miyabi-knivar och andra köksknivar. Slipstenens storlek är 21x7x2,5 cm och väger 908 gram. Slipstenen ska användas med vatten på ytan innan du använder den. Stenen är gjord av vit aluminiumoxid och är bunden med magnesium. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • Zone Singles knivslip, svart

    Zone Singles knivslip, svart
    Är du perfektionistiskt lagd? Eller vill du bara ha vassa, praktiska knivar för alla tillfällen? Då är den här knivslipen från Zone Denmark ett bra val för dig. Knivslipen står stadigt på bordet och kan användas av både höger- och vänsterhänta.Knivslipen låter dig slipa både knivar och saxar i alla storlekar. I spåret med en prick hittar du grovslipning, medan spåret med två prickar står för finslipningen. Knivslipens design gör att den både är enkel att använda, lätt att rengöra och den även tar liten plats i lådan. Den mäter 3,5 x 19 x 3 centimeter och diskas bäst för hand.
  • Wüsthof Diamantslipstål Fint 26 cm

    Wüsthof Diamantslipstål Fint 26 cm
    Underhåll dina knivars skarphet med detta diamantstål från tyska Wüsthof. Det populära slipstålet är enkelt att använda och rengöra, allt som krävs är att du torkar av det med en lätt fuktig trasa. Stålet finns i längderna 23 cm och 26 cm.Du underhåller dina knivar bäst genom regelbunden slipning med diamantstålet. Stålet är belagt med industriella diamanter och slipar enkelt upp slöa knivar tills de blir som nya igen. Diamantbeläggningen gör också stålet perfekt till hårdare typer av stål, samtidigt som livslängd och hållbarhet förlängs.
  • NaNiwa Traditional slipsten, 1000 grit

    NaNiwa Traditional slipsten, 1000 grit
    Ta väl hand om dina knivar med den högkvalitativa slipstenen från Niwa. Ju mer du använder dina knivar, desto mer slits de och förlorar sin skärpa. Det är lätt åtgärdat med en eller flera slipstenar, beroende på vilken kniv du ska slipa. I NaNiwas serie Traditional hittar du fem olika typer slipstenar med grovheten; 220, 1000, 1500, 6000 och 8000 grit. Slipstenar graderas efter en så kallad gritskala, som enklast förklaras med ”slipkorn per given yta”. Det här betyder att ett lågt tal är grövre än ett högt tal. En komplett uppsättning av slipstenar innebär således att man har: grov, medium och fin. De grova stenarna har en förmåga att avverka stål snabbt och används när man grundslipar knivens blad. Därefter kommer mediumstenen som polerar knivbladet och sist avslutas processen med den fina stenen som ger kniven den slutgiltiga skärpan och finishen. Stenarna i Traditional-serien klarar upp till HRC 62 problemfritt och finns i färgerna rosa, brun, gul och vit.
  • Yaxell Slipsten #8000

    Yaxell Slipsten #8000
    En mycket finkorning slipsten för det sista steget i den manuella slipningen så eggen får den perfekta spegelblanka finishen. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
  • Sharp Reservhjul till knivslip MinoSharp MC-550

    Sharp Reservhjul till knivslip MinoSharp MC-550
    Reservhjul till MinoSharp knivslip MC-550
  • Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant

    Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant
    Med denna knivslip med keramiska blad kan knivarna slipas lättare och bättre. Slipbladen är förhandsinställda i en speciell vinkel så att kniven alltid har rätt vinkel när du slipar den. Den diamantbelagda slipen hjälper till att få en perfekt egg på kniven så att den förblir sylvass och det keramiska bladet anslutar processen. Skaftet har ett bra silikongrepp så att du enkelt och stabilt kan slipa dina knivar. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • Mareld Korrektionssten, 320 grit

    Mareld Korrektionssten, 320 grit
    Med den här praktiska korrektionsstenen med 320 grit kan du snabbt jämna ut ytan på din slipsten vid behov. Du kan även använda stenen för att arbeta upp en så kallad slurry, det vill säga stenmjöl och vatten, för att kunna polera eggen snabbare. Den här metoden ger ett ännu lite jämnare resultat och fungerar särskilt bra på stenar med 3000 grit eller högre. Innan du använder korrektionsstenen är det viktigt att du blötlägger din slipsten enligt instruktion. Tillverkad av vit kordun.
  • Zwilling Slipstål Keramiskt 23 cm

    Zwilling Slipstål Keramiskt 23 cm
    Ett mycket praktiskt keramiskt bryne som passar både till den professionella kocken och hemmakocken. Detta slipstål ger din knivsamling ett helt nytt liv. Storlek 23 cm.

TV-kockar visar knivslipning

Vi har letat fram några enkla och beskrivande filmklipp där kända TV-kockar visar olika metoder för knivslipning hemma i köket. Vi börjar med Leif Mannerström som visar slipsten, 3-stegs knivslip och brynstål av porslin.

I filmen ser vi en knivslip med tre hjul och ett oranget handtag. Det är en som liknar mycket modellen MC-550 från Minosharp. Fördelen med en sådan är att man får rätt vinkel på slipningen. Med brynstål och våtsten måste man hålla vinkeln själv, vilket kan vara svårt. Det ser faktiskt ut som att det är en sådan som Tareq Taylor har liggandes på bordet längst ut på kanten i detta klipp ur SVT Plus.