Bob Kramer knivar

Bob Kramer är en amerikansk ABS-certifierad smed som i samarbete med Zwilling Group tillverkar köksknivar av mycket hög kvalité. Valet av stål, termisk behandling och de 100 olika momenten gör Bob Kramers knivar till något av det exklusivaste man kan ha i köket.

Bland kockknivarna har Bob Kramer flera bladlängder från 16 cm upp till 26 cm. SG2 pulverstål ingjutet i 100 lager ger ett otroligt hållbart blad med skärpa.

Bob Kramer Kockknivar

  • Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 16 cm

    Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 16 cm
    Denna välgjorda Bob Kramer santokukniv från Zwilling är idealisk till att köra kött och större grönsaker eller hacka örter med. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager. Kockkniven kan fås i flera storlekar.
  • Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 20 cm

    Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 20 cm
    Denna välgjorda Bob Kramer santokukniv från Zwilling är idealisk till att köra kött och större grönsaker eller hacka örter med. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager. Kockkniven kan fås i flera storlekar.
  • Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 26 cm

    Zwilling Bob Kramer Damask Kockkniv 26 cm
    Denna välgjorda Bob Kramer santokukniv från Zwilling är idealisk till att köra kött och större grönsaker eller hacka örter med. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager. Kockkniven kan fås i flera storlekar.
  • Zwilling - Kramer Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Zwilling - Kramer Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Kramer gyutoh kniv från Zwilling är Japans svar på den västerländska kockkniven. En allround kniv av hög kvalité och med fantastisk skärpa som är ett måste i varje kök då den är så pass mångsidig. Den här kniven tillåter dig skapa mindre underverk i köket och underlättar all matlagning. Kniven har en kärna av stenhårt SG-2 stål som sedan har omgärdats av 100 lager två sorters rostfria ståltyper vilket ger bladet sin vassa egg och hårdhet. Den hållbara skärpan och flexibiliteten är ett resultat av CRYODUR® metoden i vilken bladet is-härdas. Det vackra bladmönstret, vilket kan liknas vid ett träds ådringar, kommer från framställningsmetoden Chevron Damask. Handtaget är tillverkat i svart Micarta, ett hållbart och bekvämt material att ha i sin hand. Diska kniven för hand för att ta hand om ditt hantverk på bästa sätt och torka direkt av den med torr handduk.

CRYODUR®-blad ishärdas vid -196°C och knivbladen har en hårdhet på 63 Rockwell. Damaskmönster ger ett vackert utseende på knivarna.

Bob Kramer filéknivar

  • Zwilling Bob Kramer Filékniv

    Zwilling Bob Kramer Filékniv
    Denna välgjorda Bob Kramer filékniv från Zwilling skär lätt och obehindrat igenom både rått och tillagat kött med stor precision. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager.
  • Zwilling - Kramer Sujihiki Filékniv 23 cm

    Zwilling - Kramer Sujihiki Filékniv 23 cm
    Sujihiki, en filé och tranchér kniv från Zwillings serie Kramer. Filear, putsar och skär tunna bitar av fisk och kött med sitt långa blad på 24 cm. Bladet är tunt och anpassat för att smidigt glida igenom råvaran. Arbeta lättare och gör matlagningen roligare med den här vassa och fina kniven.Kniven har en kärna av stenhårt SG-2 stål som sedan har omgärdats av 100 lager två sorters rostfria ståltyper vilket ger bladet sin vassa egg och hårdhet. Den hållbara skärpan och flexibiliteten är ett resultat av CRYODUR® metoden i vilken bladet is-härdas. Det vackra bladmönstret, vilket kan liknas vid ett träds ådringar, kommer från framställningsmetoden Chevron Damask. Handtaget är tillverkat i svart Micarta, ett hållbart och bekvämt material att ha i sin hand. Diska kniven för hand för att ta hand om ditt hantverk på bästa sätt och torka direkt av den med torr handduk. Kramer serien är designad av den kända knivsmeden Bob Kramer som tillsammans med Zwilling har tagit fram en unik samling högkvalitativa knivar i vacker design. Alla knivar har en handgjord dekor-nit på handtaget – Kramers signum.

Bob Kramer brödknivar

  • Zwilling Bob Kramer Brödkniv

    Zwilling Bob Kramer Brödkniv
    Denna välgjorda Bob Kramer brödkniv från Zwilling skär lätt och obehindrat igenom både mjukt bröd och hårda skorpor utan att slita det i bitar, tack vare det unika och vassa vågiga bladet. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager.
  • Zwilling - Kramer Brödkniv 26 cm

    Zwilling - Kramer Brödkniv 26 cm
    En klassik och högkvalitativ brödkniv ur serien Kramer från Zwilling. Knivens vassa, tandade blad gör att du utan krångel skär igenom den krispiga brödkanten. Med briljans skär den även igenom större frukter, exempelvis meloner och ananas. Brödkniven bibehåller sin vassa egg längre då den är tandad men vid behov av slipning bör den lämnas in på slipverkstad. Kniven har en kärna av stenhårt SG-2 stål som sedan har omgärdats av 100 lager två sorters rostfria ståltyper vilket ger bladet sin vassa egg och hårdhet. Den hållbara skärpan och flexibiliteten är ett resultat av CRYODUR® metoden i vilken bladet is-härdas. Det vackra bladmönstret, vilket kan liknas vid ett träds ådringar, kommer från framställningsmetoden Chevron Damask. Handtaget är tillverkat i svart Micarta, ett hållbart och bekvämt material att ha i sin hand. Diska kniven för hand för att ta hand om ditt hantverk på bästa sätt och torka direkt av den med torr handduk.
  • Bob Kramer Euro Stainless Brödkniv 260 - 26 cm Brödknivar

    Bob Kramer Euro Stainless Brödkniv 260 - 26 cm Brödknivar
    ZWILLING Bob Kramer Euro rostfritt brödkniv har ett 260 mm långt SG2-pulverstålblad med glans som enkelt skär genom hårda lik. Kniven har ett halkfritt ergonomiskt Micarta-skaft och ett unikt maskmönster.
  • Zwilling Bob Kramer Brödkniv 26 cm

    Zwilling Bob Kramer Brödkniv 26 cm
    Unik brödkniv i med 101-lagers knivblad i damaskusstål designat av den legendariska knivmakaren Bob Kramer. Zwilling Bob Kramer Euro Stainless är en serie fantastiska knivar som är en kombination av den legendariska knivmakaren Bob Kramers design och kniv producenten Zwillings produktion och toppmoderna teknik. Bob Kramer är en amerikansk mästerknivmakare som har ägnat sitt liv åt att göra världens bästa köksknivar. Från sin verkstad i Olympia skapar han estetisk magnifika och högpresterande knivar som har blivit så populära att han måste använda ett lotteri för att avgöra vem som skall få köpa knivarna. Han har därför valt att industrialisera produktionen av denna Euro Stainless-serien tillsammans med Zwilling på deras toppmoderna fabrik i Japan. Detta är en unik kniv med design och kvalité utöver allt annat. Bladet har en kärna av ultrahårdt SG2 pulverstål med 50 alternerande skikt av nickel och rostfritt stål, vilket resulterar i en exceptionellt stark, 101-lager Chevron Damaskus blad. Bladet är is-härdat med Zwillings patenterade CRYODUR-process vilket ger exeptionell hållbar skärpa, långvarig motstand mot rostangrepp och flexibilitet i stålet. Knivarna har en hårdhet på 63 HRC och en slipvinkle på 10 grader per sida. Handtaget är av svart Micarta med en klassisk 3-nits design, har non-slip egenskaper och är fuktavvisande. Varje handtag har en karakteristisk Kramer dekornit som är handgjord i Bob Kramers verkstad. Livstidgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Beställningsvara Normalt 4 - 7 leveransdagar Se Bob Kramer på Raw Craft med Anthony Bourdain:

Med Bob Kramers brödkniv kan du skära genom de hårdaste av skorpor och mjukaste inre utan att brödet trycks ihop.

Bob Kramer skalknivar

  • Zwilling - Kramer Shotoh Skalkniv 13 cm

    Zwilling - Kramer Shotoh Skalkniv 13 cm
    En skalkniv, i Japan kallad Shotohkniv, från serien Kramer by Zwilling är en mindre kniv som låter dig arbeta med större precision i köket. Kniven kan du använda till att skala eller skära grönsaker och frukt, enkelt och utan krångel. En kniv som underlättar matlagningen. Kniven har en kärna av stenhårt SG-2 stål som sedan har omgärdats av 100 lager två sorters rostfria ståltyper vilket ger bladet sin vassa egg och hårdhet. Den hållbara skärpan och flexibiliteten är ett resultat av CRYODUR® metoden i vilken bladet is-härdas. Det vackra bladmönstret, vilket kan liknas vid ett träds ådringar, kommer från framställningsmetoden Chevron Damask. Handtaget är tillverkat i svart Micarta, ett hållbart och bekvämt material att ha i sin hand. Diska kniven för hand för att ta hand om ditt hantverk på bästa sätt och torka direkt av den med torr handduk.
  • Zwilling - Kramer Skalkniv Shotoh 10 cm

    Zwilling - Kramer Skalkniv Shotoh 10 cm
    Shotohkniven från serien Kramer by Zwilling är en liten, skarp skalkniv. Perfekt att använda när du ska skala eller skära mindre grönsaker och frukter. En kniv du använder med lätta händer och tillåter stor precision i köket. Kniven har en kärna av stenhårt SG-2 stål som sedan har omgärdats av 100 lager två sorters rostfria ståltyper vilket ger bladet sin vassa egg och hårdhet. Den hållbara skärpan och flexibiliteten är ett resultat av CRYODUR® metoden i vilken bladet is-härdas. Det vackra bladmönstret, vilket kan liknas vid ett träds ådringar, kommer från framställningsmetoden Chevron Damask. Handtaget är tillverkat i svart Micarta, ett hållbart och bekvämt material att ha i sin hand. Diska kniven för hand för att ta hand om ditt hantverk på bästa sätt och torka direkt av den med torr handduk.

Hör Bob Kramer själv berätta om knivar