Fibrox knivar från Victorinox

Det finns en serie med knivar och knivprodukter från Victorinox som heter Fibrox. De har ett handtag i en hygienisk plast som har bra grepp även om det blir blött.

Det här plastmaterialet tål att maskindiskas vid höga temperaturer. Fibroxplast ska även tåla sterilisering upp till 150 grader. Knivserien är på grund av alla de här egenskaperna omtyckta i många storkök men även i hemmet.

Fibrox Kockknivar

  • Victorinox Kinesisk Kockkniv med Fibroxhandtag 18 cm

    Victorinox Kinesisk Kockkniv med Fibroxhandtag 18 cm
    En kinesisk kockkniv från Victorinox som håller högsta kvalité. Ett ordentligt och ergonomiskt fibroxhandtag ger ett välavägt grepp om hackarens handtag, bladlängden är 18 cm.Bladet är rakt och brett och utseendet påminner om en köttyxas. Trots sitt klumpiga yttre har tusentals år av användning i kinesisk asiatiska kök utvecklat ett smidigt precisionsverktyg med stor allsidighet. Att en kockkniven är så här stor kan verka lite avigt till en början, men efter lite användning blir den kinesiska kockkniven en mycket bra allround kniv.Tyngdkraften och eggens skärpa gör att hackaren är lättanvänd och den strimlar och finhackar benfritt kött, kyckling, fisk, skaldjur och grönsaker med enkelhet.Att knivhackaren är väl anpassad för det asiatiska köket är välkänt men nu har även västerlandets kockar insett, det som kineserna har vetat sen Mingdynastin, att den kinesiska kockkniven hör hemma i alla moderna kök. Nu kan hemmakocken hacka sig en pannbiff med lök eller yxa till sig en rejäl Tournedos av filén och strimla salladen med sin Kinesiska Kockkniv.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 19 cm

    Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 19 cm
    Med en ordentlig kockkniv blir matlagningen bättre och roligare. Den här kockkniven har ett blad som är 19 cm långt och ett härligt fibroxhandtag, gör att den ligger ergonomiskt bra i handen. Greppet är bra även om handtaget blir söligt.En välbalanserad kockkniv av medelstorlek, som denna, är mycket smidig att använda. Matlagningens förberedelser blir lätta som en dans, med ett proffsverktyg som detta i hemmakockens hand.  -  Det blir ett enkelt val för kökets bästa.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd. 
  • Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 19 cm

    Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 19 cm
    Tandad kockkniv med hygieniskt och ergonomiskt handtag i fibroxplast, bladlängd 19 cm.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså har man fått en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Kockkniven blir därför ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket och den hackar och skär i princip allt utan urskillning.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.
  • Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 31 cm

    Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 31 cm
    En liten kockkniv är din bästa vän i köket och det här är en mycket smidig och populär kniv från Victorinox.  Bladlängden är 12 cm och kniven har ett härligt ergonomiskt handtag i Fibrox som ger ett gott grepp.Knivar i den här storleken är mycket användbara och går ofta under benämningen allkniv eftersom de kan användas till allt från att skala lök, dela potatis i lämplig kokstorlek till allt annat finlir med kniv i köket.Den är populär och uppskattad av många kockar, köp den och du får en ny kompis vid skärbrädan.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.

Fibrox filéknivar

  • Victorinox Flexibel Laxkniv med Fibroxhandtag 30 cm

    Victorinox Flexibel Laxkniv med Fibroxhandtag 30 cm
    En laxkniv med följsamt blad som är perfekt att skära upp tunna skivor lax med. Bladets längd är 30 cm. Laxknivens handtag är ergonomiskt utformat i materialet Fibrox som ger ett bra grepp i alla miljöer.Lång tids erfarenhet har utformat en perfekt laxkniv och med klingans böjlighet och optimala härdning blir det ett givet val av proffsverktyg till alla och envars kök.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Victorinox Filékniv Flexibel med Fibroxhandtag 20 cm

    Victorinox Filékniv Flexibel med Fibroxhandtag 20 cm
    En stor och lätt böjlig filékniv, bladet är 20 cm långt och den har ett Fibroxhandtag. En bra storlek som gör det enkelt att arbeta med lite större fisk och fågel. Med den här i köket blir det svårt att skilja proffs från amatörer, nu är det tid att utöka knivredskapen.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Victorinox Lång Skinkkniv Olivslipad med Fibroxhandtag 36 cm

    Victorinox Lång Skinkkniv Olivslipad med Fibroxhandtag 36 cm
    En lång olivslipad skinkkniv som är mycket användbar. Skinkknivens handtag är ergonomisk och väl avvägt i materialet Fibrox, bladets längd är 36 cm. Att kniven är olivslipad innebär att det livsmedel som du skivar inte fastnar och släpper lätt från bladet, därför är det en excellent trancheringskniv. Fungerar både till skinka, lax, tårtbottnar och smörgåstårta, ja helt enkelt till det mesta som behöver skivas till tunna skivor.  Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Victorinox Filékniv Flexibel med Fibroxhandtag 16 cm

    Victorinox Filékniv Flexibel med Fibroxhandtag 16 cm
    En filékniv från Victorinox som är något mindre än brukligt. Bladlängden som är 16 cm ger vid handen en mycket smidig och lättanvänd filékniv när noggrannhet är av vikt. Passar både proffs- och hemmakocken, en mycket högkvalitativ och populär precisionskniv.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.

Fibrox brödknivar från Victorinox

  • Victorinox Brödkniv med Fibroxhandtag 26 cm

    Victorinox Brödkniv med Fibroxhandtag 26 cm
    En fantastisk bröd och bagarekniv från Victorinox med ett bekvämt greppsäkert handtag av Fibrox, den professionella benämningen är konditorkniv. Den ligger mycket smidigt i handen och blir därför lätt att arbeta med. Bladets längd är 26 cm vilket ger en totallängd på 38 cm. Den sågtandade klingans bredd är 4,2 cm och det stansade bladet av rostfritt kvalitetsstål är 2,1 mm tjockt.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Ursprungligen utformades kniven för att passa konditorns behov av att skära tårtbottnar, lyfta isär dessa och att lägga ut tårtfyllning men också bre ut och jämna till grädde och glasyr på tårtor och bakelser. Paradoxalt nog stoltserar många kockar med denna kniv och anger att den är deras favoritkniv eftersom den är så allsidig, den är inte bara en kniv utan också stekspade, dekorations- och uppläggningsredskap. Om man vill skärpa till det, kan man säga att kniven besjälar allt det Bagaren och Kocken står för. Victorinox Fibrox-serien är världsomspännande välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla. Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Victorinox Fibrox Brödkniv 21 cm

    Victorinox Fibrox Brödkniv 21 cm
    En brödkniv med fibroxhandtsg och 21 cm tandad blad som används till bröd, bakverk, kakor och andra mjuka råvaror med hårda ytor. Trots sitt namn brödkniv är kniven även perfekt till exempelvis sallad och melon. En klassisk kniv och en av de mest vanligt förekommande brödknivar i restaurangkök. Riktig Schweizisk kvalitetskniv. Kniven är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. Fibrox-handtaget är gjord av TPE och kan användas i temperaturer upp till 110°C och tål sterilisering. Leverantörs artikelnummer: 5.2533.21 Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Victorinox Fibrox Brödkniv / Bagarkniv 26 cm

    Victorinox Fibrox Brödkniv / Bagarkniv 26 cm
    En av världens mest omtyckta knivar är Victorinox Brödkniv 26 cm. Denna berömda brödkniv har en otroligt vass egg vilket gör att du slipper tusentals brödsmulor när du skivar brödet. Bladet är lätt uppåtlutande och skär med precision. Användningsområdet är inte begränsat till bara bröd utan kan även med fördel användas för att filé lax, skära grönsaker och kött mm. En storfavorit i restaurangköken. Kniven är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. Fibrox-handtaget är gjord av TPE och kan användas i temperaturer upp till 110°C och tål sterilisering. Leverantörs artikelnummer: 5.2933.26 Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar

Victorinox Fibrox skalknivar

  • Victorinox Skalkniv 8 cm Fibrox Grön

    Victorinox Skalkniv 8 cm Fibrox Grön
    En skalkniv med spets i rostfritt stål med ergonomisk skaft i grön Fibrox för bra grepp, 8 cm bladlängd.Detta är alla proffskockars måste ha pryl, en  skalkniv av proffskvalitet. Skalknivar finns i en mängd olika färger, storlekar och utformningar och det är tycke och smak som avgör vilken man väljer. Erfarenhet visar att det kan vara bra att ha flera olika i varierande storlek och funktion för att täcka in de flesta arbetsmomenten i köket. Vicorinox Fibrox serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.  Handtagen finns i olika färger kopplat till en internationell standard som färgkodar olika livsmedelsgrupper, estetiskt tilltalande i hemmaköket men nödvändigt inom restaurang- och livsmedelsindustrin.Fibroxhandtaget ger bekvämt ergonomiskt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd. 
  • Victorinox Skalkniv 8 cm Fibrox Gul

    Victorinox Skalkniv 8 cm Fibrox Gul
    En skalkniv med spets i rostfritt stål med ergonomisk skaft i gul Fibrox för bra grepp, 8 cm bladlängd.Detta är alla proffskockars måste ha pryl, en  skalkniv av proffskvalitet. Skalknivar finns i en mängd olika färger, storlekar och utformningar och det är tycke och smak som avgör vilken man väljer. Erfarenhet visar att det kan vara bra att ha flera olika i varierande storlek och funktion för att täcka in de flesta arbetsmomenten i köket. Vicorinox Fibrox serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla. Handtagen finns i olika färger kopplat till en internationell standard som färgkodar olika livsmedelsgrupper, estetiskt tilltalande i hemmaköket men nödvändigt inom restaurang- och livsmedelsindustrin.Fibroxhandtaget ger bekvämt ergonomiskt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd. 
  • Victorinox Skalkniv 8 cm Fibrox Orange

    Victorinox Skalkniv 8 cm Fibrox Orange
    En skalkniv med spets i rostfritt stål med ergonomisk skaft i orange Fibrox för bra grepp, 8 cm bladlängd.Detta är alla proffskockars måste ha pryl, en  skalkniv av proffskvalitet. Skalknivar finns i en mängd olika färger, storlekar och utformningar och det är tycke och smak som avgör vilken man väljer. Erfarenhet visar att det kan vara bra att ha flera olika i varierande storlek och funktion för att täcka in de flesta arbetsmomenten i köket. Vicorinox Fibrox serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla. Handtagen finns i olika färger kopplat till en internationell standard som färgkodar olika livsmedelsgrupper, estetiskt tilltalande i hemmaköket men nödvändigt inom restaurang- och livsmedelsindustrin.Fibroxhandtaget ger bekvämt ergonomiskt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd. 
  • Victorinox Skalkniv 8 cm Fibrox Rosa

    Victorinox Skalkniv 8 cm Fibrox Rosa
    En skalkniv med spets i rostfritt stål med ergonomisk skaft i rosa Fibrox för bra grepp, 8 cm bladlängd.Detta är alla proffskockars måste ha pryl, en  skalkniv av proffskvalitet. Skalknivar finns i en mängd olika färger, storlekar och utformningar och det är tycke och smak som avgör vilken man väljer. Erfarenhet visar att det kan vara bra att ha flera olika i varierande storlek och funktion för att täcka in de flesta arbetsmomenten i köket. Vicorinox Fibrox serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla. Handtagen finns i olika färger kopplat till en internationell standard som färgkodar olika livsmedelsgrupper, estetiskt tilltalande i hemmaköket men nödvändigt inom restaurang- och livsmedelsindustrin.Fibroxhandtaget ger bekvämt ergonomiskt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.