Wasabi knivar
Wasabi är en serie med knivar i japansk stil från Kai. Hårdheten på dessa enkelstålsknivar är 57-59 HRC. Se Wasabi Black, Yanagiba, knivset mm.
Wasabi Black Kockkniv
Det finns två modeller av kockknivar i serien Wasabi Black där det som skiljer de åt är bland annat längden på kniven. Den ena kockkniven i Black-serien är 20 cm och den andra mäter 23,5 cm. Båda tillverkas av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Handtaget är gjort i en blandning av polypropen och pulveriserad bambu, som har anti-bakteriella egenskaper.
Jämför priset på Wasabi Black Kockkniv
-
Kai - Wasabi Black Kockkniv 23,5 cm
1199 kr
Läs mer härJapansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till både kött och grönsaker. En kockkniv är en universalkniv som är idealistisk för en mängd olika uppgifter - skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai - Wasabi Black Kockkniv 20 cm
949 kr
Läs mer härJapansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till att skära både kött och grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper. -
Kai Wasabi Black Kockkniv 20 cm
530 kr
Läs mer härSedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material.Bladets längd: 20 cm -
Kai Shun Wasabi Black Kockkniv
649 kr
Läs mer härPrisvärd japansk gyutoh kockkniv, en allsidig kniv med många bruksområder. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft. WASABI är en serie knivar med blad i rostfritt polerat 1K6 stål med svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Välj mellan tre olika storlekar: 15 cm knivblad, Artikelnummer 6715C 20 cm knivblad, Artikelnummer 6720C 23,5 cm knivblad, Artikelnummer 6723C
Wasabi Yanagiba-knivar
När man vill skära riktigt tunna skivor av till exempel rå lax behöver man en specialkniv. Yanagiba har en slipning på ena sidan av kniveggen som gör det möjligt att skära supertunnt. Den här typen av kniv kallas ibland också för sashimikniv eller sushikniv för den har så sån stor användning till just den japanska maten.
Yanagiba
-
Kai - Wasabi Black Sashimikniv 24cm Yanagiba
899 kr
Läs mer härJapansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. -
Kai - Wasabi Black Sashimikniv 21 cm Yanagiba
899 kr
Läs mer härJapansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. -
KAI Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv 21 cm
602 kr (899 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv 21 cm -
KAI Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv 15 cm
799 kr (849 kr)
Läs mer härKAI Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv 15 cm
Om du har ett intresse av den japanska smideskonsten kanske du vill ta en titt på flera knivar som för den traditionen vidare. Vi har gjort en mer utförlig guide om japanska märken med köksknivar av olika sorter.