Skärbrädor med ränna
Med en ränna runt om skärbrädan kan köttsaften rinna av när du skär ditt kött och du får torrare bitar. Här listar vi modeller av skärbrädor som har skåra för avrinning längs kanten.
En del kallar det för att brädan har köttränna och det passar som namn ifall det samtidigt är ett slaktarblock. Det går såklart bra att använda skärbrädan till grönsaker och frukt för att samla upp fruktsaften, från exempelvis apelsine eller andra frukter med högt vätskeinnehåll, i rännan.
Tips på skärbrädor med skåra
-
Skagerak Skärbräda 50 x 27 x 3 cm
1185 kr
Läs mer härLäcker skärbräda tillverkad av ändträ från Skagerak. Skärbrädan har en klassisk men modern design. Skärbrädan har en ränna längsmed kanten som samlar upp vätska från när du skär dina råvaror.Med denna läckra skärbräda i teakträ är det inga bekymmer att skära sitt kött. Den djupa rännan samlar vätskan från köttet, så att du slipper att det rinner ut på bordet. Dessutom kan du använda den dekorativa skärbrädan för att servera ditt skurna kött på. Brädan är tillverkad av ett stycke trä som ger den en otrolig hårdhet, vilket skyddar dina knivar på ett unikt sätt. Det speciella ändträet ger också skärbrädan ett vackert utseende. Det är tillverkad med största omsorg och är lika bra vid serveringen som till att skära på. -
Skagerak Skärbräda 35 x 24 x 4,2 Teak
929 kr
Läs mer härSkagerak skärbräda i teak. Skärbrädan är tillverkad helt av stående ändträ.Har infrästa handtag samt en fräst skåra för köttsaften.Mått: 35 x 24 x 4,2 cm. -
Mareld Skärbräda M 40x28x3 cm, FSC-akaciaträ
399 kr
Läs mer härRobust skärbräda från Mareld i tidlös design tillverkad i slitstarkt FSC-certifierat akaciaträ. Skärbrädan är skårad för att fånga upp köttsaft och smulor på båda sidor, detta för att främja användning av skärbrädans båda sidor. Om du använder och diskar båda sidor håller den längre och risken att skärbrädan skulle spricka eller slå sig minskar. Skärbrädan passar både till att förbereda maten och till att servera på. Bygg en härlig ost och charkbricka eller servera den hemgjorda pizzan. Tips att lägga en antiglid matta under skärbrädan så ligger den still på bänken, samma typ du lägger under mattan på golvet. Innan första användningen, tvätta din skärbräda med varmt vatten med diskmedel och skölj den noggrant. Torka med en ren diskhandduk och låt den lufttorka helt.För att hålla din träskärbräda i gott skick och förhindra att den spricker eller böjer sig, är det viktigt att olja den regelbundet. Applicera en livsmedelsklassad mineralolja eller bivaxbalsam på brädan någon gång i månaden eller vid behov. Låt oljan tränga in i träet i några timmar, sedan torka av eventuellt överskott med en ren trasa. För att förlänga livslängden på din skärbräda, använd båda sidorna. Detta förhindrar överdrivet slitage på en sida och främjar jämn användning. Kom ihåg att tvätta och olja båda sidorna regelbundet för att bibehålla hållbarhet. -
Ironwood Gourmet Skärbräda Big Catch
1112 kr
Läs mer härEn rejäl skärbräda med en praktisk ränna och hålighet för uppsamling av vätska och smulor. Skärbrädan ska aldrig diskas i maskin eller blötläggas utan endast diskas för hand, och då under varmt vatten. Låt sedan brickan torka, för att sedan applicera Ironwood Gourmet Butcher Block oil för att förlänga livslängden av träet. Innan första användningen är det även lämpligt att smörja in träet med oljan och låta den dra in ordentligt. Längd: 38 cmBredd: 26,7 cmHöjd: 3,2 cmMaterial: Akacia -
TEAKHAUS - Skärbräda 46x35 cm med ränna
879 kr
Läs mer härSkärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Träslaget teak är lämpligt för skärbrädor då det är väldigt skonsamt mot köksknivar. Materialet slår sig svårligen, repas inte lätt och har ett naturligt oljeinnehåll som är svagt antibakteriellt. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd, ost m.m. -
TEAKHAUS - Skärbräda 41x30 cm med ränna
879 kr
Läs mer härSkärbräda från Teakhaus. Tillverkad av spillvirke från möbeltillverkning på FSC-certifierade plantage i Sydamerika. Träslaget teak är lämpligt för skärbrädor då det är väldigt skonsamt mot köksknivar. Materialet slår sig svårligen, repas inte lätt och har ett naturligt oljeinnehåll som är svagt antibakteriellt. Använd vid tillredning av olika råvaror eller för servering av bröd, ost m.m. -
BoosBlocks Skärbräda med ränna 46cm x 46 cm x 6cm
4032 kr
Läs mer härBoosBlocks skärbräda/slaktarblock. Läcker och robust skärbräda av massivt lönnträ. Med slask av rostfritt stål. Ränna för köttsaft på ena sidan av skärbrädan. Rännan lutar mot slasken. Skärbrädan passar utmärkt för både professionella kockar och hemmakockar. Mer hygienisk än plastskärbrädor eftersom den förebygger bakterietillväxt.Olja in din skärbräda var 3-4 vecka. För detta rekommenderar vi Boos Board Cream och Boos Mystery Oil.Tål INTE maskindisk. För att rengöra skärbrädan tvättar du den med varmt vatten och diskmedel. Låt torka. Får ej blötläggas eller nedsänkas i vatten.Tjocklek 6 cm. -
Culimat - Mathias Dahlgren edition Skärbräda i ek med ränna, 50x30x4 cm
1588 kr
Läs mer härRobust skärbräda i trä som håller i generationer! Tillverkad av nordisk ek i form av end-grain end-grain, med snidat handtag och skåra för köttsaft och andra vätskor.OBS! Tål ej diskmaskin. För att rengöra skärbrädan, tvätta den med varmt vatten och diskmedel på båda sidor för att förhindra att den flisar sig. Låt den sedan torka. Blötlägg eller sänk inte ner den i vatten.Om skärbrädan böjer sig, skölj båda sidorna med vatten och vänd den upp och ner så rätar den ut sig igen. Smörj in din skärbräda var 3-4:e vecka. För detta rekommenderar vi Boos Block Board Cream och Boos Block Mystery Oil. -
BoosBlocks Skärbräda med ränna 64 cm x 46 cm x 6 cm
5989 kr
Läs mer härBoosBlocks skärbräda/slaktarblock. Läcker och robust skärbräda av massivt lönnträ. Med slask av rostfritt stål. Ränna för köttsaft på ena sidan av skärbrädan. Rännan lutar mot slasken. Skärbrädan passar utmärkt för både professionella kockar och hemmakockar. Mer hygienisk än plastskärbrädor eftersom den förebygger bakterietillväxt.Olja in din skärbräda var 3-4 vecka. För detta rekommenderar vi Boos Board Cream och Boos Mystery Oil.Tål INTE maskindisk. För att rengöra skärbrädan tvättar du den med varmt vatten och diskmedel. Låt torka. Får ej blötläggas eller nedsänkas i vatten.Tjocklek 6 cm.Vikt 13 kg. -
Culimat Skärbräda 30x20x3 Cm - Skärbrädor Ek
749 kr
Läs mer härSkärbrädan från Culimat har robust, klassisk design i ek med praktisk ränna. Den har tåligt material för att hålla i generationer. Den har diskret handtag på sidorna. Välj mellan olika storlekar. Om skärbrädan från Culimat- Gjord av ek.- Skärbrädan kommer i olika storlekar. Skötselråd för skärbrädan- Produkten bör rengöras med varmt vatten och mild såpa.- Behandla med matolja för att vidhålla produktens kvalitet. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Skagerak Sild Tray
1619 kr
Läs mer härSkärbräda och serveringsbricka i ett. Skageraks Slid Tray är gjord i teak och har ett fiskbensmönster som förstärkts av nyanserna i träet. Det kan fungera som skärbräda, men är snyggt på middagsbordet. Skärbrädan är designad med med en liten skåra som gör den lätt att flytta på. -
Culimat - Mathias Dahlgren edition Skärbräda i ek med ränna, 30x20x3 cm
749 kr
Läs mer härRobust skärbräda i trä som håller i generationer! Tillverkad av nordisk ek i form av end-grain end-grain, med snidat handtag och skåra för köttsaft och andra vätskor.OBS! Tål ej diskmaskin. För att rengöra skärbrädan, tvätta den med varmt vatten och diskmedel på båda sidor för att förhindra att den flisar sig. Låt den sedan torka. Blötlägg eller sänk inte ner den i vatten.Om skärbrädan böjer sig, skölj båda sidorna med vatten och vänd den upp och ner så rätar den ut sig igen. Smörj in din skärbräda var 3-4:e vecka. För detta rekommenderar vi Boos Block Board Cream och Boos Block Mystery Oil. -
Eva Solo Green Tool bambuskärbräda med ränna
674 kr
Läs mer härHalksäker skärbräda i bambu med praktisk ränna från Eva Solo. Bambun är hård och tålig för att klara av långvarig användning i vardagen, och är dessutom 100% FSC-certifierad. Skärbrädan har en smart silikonkant och små silikonfötter undertill, så att du kan vara säker på att den står stadigt när du skär eller hackar. Du kan även använda skärbrädan som ett stilrent serveringsfat, till exempel för tapas, bröd, ost och chark eller andra godsaker.Skärbrädan är 39 centimeter lång och 28 centimeter bred. Tack vare den praktiska rännan längs skärbrädans kant samlas vätska från frukt, grönsaker eller kött upp, så att det inte rinner ut på köksbänken. Du kan med fördel underhålla skärbrädan genom att olja in den regelbundet. Diskas för hand med diskmedel och varmt vatten. -
Mareld Skärbräda L 48x32x3,5 cm, FSC-akaciaträ
799 kr
Läs mer härRobust skärbräda från Mareld i tidlös design tillverkad i slitstarkt FSC-certifierat akaciaträ. Skärbrädan är skårad för att fånga upp köttsaft och smulor på båda sidor, detta för att främja användning av skärbrädans båda sidor. Om du använder och diskar båda sidor håller den längre och risken att skärbrädan skulle spricka eller slå sig minskar. Skärbrädan passar både till att förbereda maten och till att servera på. Bygg en härlig ost och charkbricka eller servera den hemgjorda pizzan. Tips att lägga en antiglid matta under skärbrädan så ligger den still på bänken, samma typ du lägger under mattan på golvet. Innan första användningen, tvätta din skärbräda med varmt vatten med diskmedel och skölj den noggrant. Torka med en ren diskhandduk och låt den lufttorka helt. För att hålla din träskärbräda i gott skick och förhindra att den spricker eller böjer sig, är det viktigt att olja den regelbundet. Applicera en livsmedelsklassad mineralolja eller bivaxbalsam på brädan någon gång i månaden eller vid behov. Låt oljan tränga in i träet i några timmar, sedan torka av eventuellt överskott med en ren trasa. För att förlänga livslängden på din skärbräda, använd båda sidorna. Detta förhindrar överdrivet slitage på en sida och främjar jämn användning. Kom ihåg att tvätta och olja båda sidorna regelbundet för att bibehålla hållbarhet. -
BoosBlocks Skärbräda med ränna och handtag 61cm x 46cm
3999 kr
Läs mer härLäcker och robust skärbräda av massivt lönnträ. Med handtag av rostfritt stål och ränna för köttsaft. Skärbrädan passar utmärkt för både professionella kockar och hemmakockar. Mer hygienisk än plastskärbrädor eftersom den förebygger bakterietillväxt.Olja in din skärbräda var 3-4 vecka. För detta rekommenderar vi Boos Board Cream och Boos Mystery Oil.Tål INTE maskindisk. För att rengöra skärbrädan tvättar du den med varmt vatten och diskmedel. Låt torka. Får ej blötläggas eller nedsänkas i vatten.Mått 61 cm x 46 cm.Tjocklek 6 cm.Vikt 11 kg. -
Zassenhaus - Trancherbräda rubberwood 36x23cm
289 kr
Läs mer härEn riktigt bra kniv behöver också en bra skärbräda för att inte bli slö. Den här trancherbrädan från Zassenhaus är ett mycket bra alternativ. Den är tillverkad i rubberwood, eller gummiträ som det också heter, vilket är ett hållbart och vackert material. Skärbrädan har också en försänkt skåra som är till för avrinning av vätska vid behov. Kan kombineras med små serveringsbrickor i samma material. - Handdisk Skötselråd: Genom att ta hand om din träskärbräda kan den bli en livslång följeslagare i köket. Lämpliga träslag för skärbrädor är generellt de som är hårda, har täta fibrer och små porer. Här får du tips på hur du ska ta hand om din skärbräda så den håller i många, många år. Innan första användning - Stryk ut ett lager paraffinolja med en bit hushållspapper. - Torka av efter 15min. Efter varje användning - Vid rengöring använd en droppe diskmedel och sparsamt med vatten. - En ättiksblandning på 5% kan användas för lättare rengöring. - Skrubba med grovsalt för att få bort envisa fläckar. - Förvara skärbrädan torrt. Underhåll - Vid behov - olja in skärbrädan rikligt med paraffinolja och låt stå under natten, torka sedan av eventuell överflödig olja. -Olja in eventuella torra fläckar med lite paraffinolja så snart som de upptäcks. -
Culimat - Mathias Dahlgren edition Skärbräda i ek med ränna, 60x40x5 cm
3333 kr
Läs mer härRobust skärbräda i trä som håller i generationer! Tillverkad av nordisk ek i form av end-grain end-grain, med snidat handtag och skåra för köttsaft och andra vätskor.OBS! Tål ej diskmaskin. För att rengöra skärbrädan, tvätta den med varmt vatten och diskmedel på båda sidor för att förhindra att den flisar sig. Låt den sedan torka. Blötlägg eller sänk inte ner den i vatten.Om skärbrädan böjer sig, skölj båda sidorna med vatten och vänd den upp och ner så rätar den ut sig igen. Smörj in din skärbräda var 3-4:e vecka. För detta rekommenderar vi Boos Block Board Cream och Boos Block Mystery Oil. -
Dorre - Skärbräda 56x35 cm Trä
709 kr
Läs mer härSkye Skärbräda 56x35 cm av fint akaciaträ håller högsta kvalitet. Skåran i träet fångar upp spill och brödsmulor. Design för ett renare kök! -
Culimat - Mathias Dahlgren edition Skärbräda i ek med ränna, 40x25x4 cm
1271 kr
Läs mer härRobust skärbräda i trä som håller i generationer! Tillverkad av nordisk ek i form av end-grain end-grain, med snidat handtag och skåra för köttsaft och andra vätskor.OBS! Tål ej diskmaskin. För att rengöra skärbrädan, tvätta den med varmt vatten och diskmedel på båda sidor för att förhindra att den flisar sig. Låt den sedan torka. Blötlägg eller sänk inte ner den i vatten.Om skärbrädan böjer sig, skölj båda sidorna med vatten och vänd den upp och ner så rätar den ut sig igen. Smörj in din skärbräda var 3-4:e vecka. För detta rekommenderar vi Boos Block Board Cream och Boos Block Mystery Oil. -
Teakhaus Skärbräda med ränna, large, höjd 3,8 cm
2299 kr
Läs mer härHållbarheten hos en skärbräda är relaterat till vilken typ av trä den är gjord av. Teak är ett tropiskt trä med hög oljehalt som är vattenavvisande och dess medelhårdhet ger en lyxig skärupplevelse samtidigt som du håller dina knivar vassa. Teak är också lätt att underhålla: med bara några droppar olja kommer din skärbräda att se ut som ny igen.Den praktiska skärbrädan är tillräckligt tung för att ge stabilitet vid hackning, men ändå lätt att smidigt plocka upp när rengöring behövs. De extra handtagen hjälper dig att enkelt flytta den från kök till bord. Du kan också smidigt använda båda sidorna för att enkelt kunna färdigställa ett helt recept. Skärbrädan diskas för hand.