Brödknivar
Brödknivar har en vågad egg och ett långt knivblad där vågningen (eller tandningen) gör att man kan såga sig igenom en hård och krispig yta, vidare ner genom det mjuka brödet utan att det trycks ihop. Med din bästa brödkniv kan du göra perfekta brödskivor av ditt favoritbröd oavsett om det är surdegsbröd, limpa eller små, runda frallor till frukost, middag eller kvällsfika.
Populära brödknivar
-
Mareld Brödkniv, 23 cm
499 kr
Läs mer härBrödkniven är ofta den kniv man tar för givet i köket – kanske är en riktigt bra brödkniv helt enkelt något man behöver hålla i handen för att uppskatta. Den här varianten från Mareld är 23 centimeter lång, vilket är mer än tillräckligt för de flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen ger perfekta skivor av såväl formbröd som av surdegslimpa med hård skorpa och segt fluffigt inre. Perfekt både för lyxigt bröd från bageriet och rykande färska bröd direkt ur din egen ugn. Duka fram påläggen, för nu är det frukost!Marelds köksknivar har en design som lutar sig mot tysk knivtradition. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger dig en tålig egg som står pall i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp vid behov. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under högt tryck. Det skapar ett kompakt och hårt material som passar bra i köket eftersom det både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.För att bevara din kniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan gärna på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.Underhåll kniven regelbundet med skärpstål, och slipa kniven med våtsten vid behov. För underhållsslippning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion. -
Global G-9 Brödkniv 22 cm Tandad
876 kr
Läs mer härGlobals populäraste brödkniv som gör det till ett nöje att skära bröd. Kombinationen perfekt utformad tandning och utmärkt skärpa gör att brödkniven glider lätt och smidigt genom alla sorters bröd. Med Globals 22 cm brödkniv slipper du ojämna och sneda brödskivor! Bladets längd: 22 cm. -
Yaxell Ran Brödkniv 23 cm
1790 kr
Läs mer härDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.Bladets längd: 23 cm -
Mareld Akio brödkniv, 20 cm
999 kr
Läs mer härBrödkniven är ofta den kniv man tar för givet i köket – kanske är en riktigt bra brödkniv helt enkelt något man behöver hålla i handen för att uppskatta. Akio brödkniv från Mareld är 20 centimeter lång, vilket är mer än tillräckligt för de flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen ger perfekta skivor av såväl formbröd som av surdegslimpa med hård skorpa och segt fluffigt inre. Perfekt både för lyxigt bröd från bageriet och rykande färska bröd direkt ur din egen ugn. Duka fram påläggen, det är dags för frukost!Mareld Akio-serien har blad som är tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger dem ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassa länge, men kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är tillverkade av ljust pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat på midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på knivlist.Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du slipar eggen vid behov med hjälp av en slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
Fler tips på brödknivar
-
WMF Spitzenklasse Plus brödkniv, extra large, 20 cm
1086 kr
Läs mer härFå saker går upp mot att låta en brödkniv glida genom ett nybakat bröd och höra knastrandet när kniven tränger igenom den spröda skorpan. Upplevelsen fulländas när du sätter tänderna i brödskivan och känner den underbara, nybakade smaken. WMF:s brödknivars långa, vassa och sågtandade blad skär enkelt igenom alla typer av bröd – inklusive mjuka bakverk som croissanter och wienerbröd – och passar perfekt för att skära till mjuk frukt. En bra brödkniv är ett måste i alla kök.Brödknivar som bearbetats med Performance Cut-teknik, likt den här, rekommenderas varmt. Tack vare den extrema och långvariga skärpan skär de elegant och tillförlitligt alla bröd. Brödknivens blad med dubbelslipad kant är räfflat på bägge sidor och skär rakt ner snarare än i vinkel, vilket ger dig perfekta och enhetliga skivor. Knivens blad mäter 20 centimeter, vilket ger dig bra kraft och balans när den används. Kniven är tillverkad i Tyskland och håller högsta kvalitet. Diskas för hand. -
Tamahagane SAN Brödkniv 23 cm - ett lager
2669 kr
Läs mer härTamahagane SAN är en japansk brödkniv med ett lager stål.Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.Bladets längd: 23 cm -
Yaxell Brödkniv Super Gou 23 cm
5999 kr
Läs mer härBladlängd: 23 cm. När man inte trodde det kunde bli fler lager stål i en kniv kommer Yaxell med Super Gou med inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass egg som är tillverkat av det japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet innehåller mycket kol och har en hårdhet på ca 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet. Handtaget är tillverkat av FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta, vilket är ett enormt slitstarkt material tillverkat av harts och linne. -
Morakniv Classic 1891 Brödkniv 24 cm Röd
1750 kr
Läs mer härBrödkniven är tillverkad i svenskt rostfritt stål av högsta kvalitet, härdat enligt vårt hemliga företagsrecept i Mora. Det integrerade fingerstoppet gör hanteringen säkrare och handtaget är ergonomiskt utformat för att undvika att knogarna slår i skärbrädan. Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 24 cmFärg på trähandtaget: Röd -
Mareld Akio brödkniv 20 cm, svart
999 kr
Läs mer härBrödkniven är ofta en förbisedd kniv i köket – kanske för att man inte riktigt uppskattar en riktigt bra brödkniv förrän man har hållit den i handen. Akio brödkniv från Mareld har ett blad på 20 centimeter, vilket är tillräckligt för de allra flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen skär enkelt igenom såväl mjuka limpor som surdegsbröd med hård skorpa och seg, fluffig insida. Perfekt både för färskt bröd från bageriet och nybakat bröd direkt från din egen ugn. Duka bordet med kallskuret, ost och sylt – det är dags för frukost.Knivserien Akio från Mareld är tillverkad med 67-lagers damaskusteknik, vilket ger varje kniv sin egen unika karaktär. Knivarna i serien är noggrant utvalda för att uppfylla alla tänkbara behov när du skär, skivar, tärnar och hackar. De har en hårdhet på 60-62 HRC vilket innebär att de håller sig vassa under lång tid, men att det samtidigt krävs lite extra arbete för att slipa dem. Det rekommenderas därför att du kör kniven över ett diamantslipstål före varje användning. Knivens handtag är tillverkat av pakkaträ, ett kompakt, lätt och tåligt material som är både vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat i mitten och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Tack vare den snygga designen kan du dessutom med fördel låta dina Akio-knivar hänga framme på en knivlist.Om du tar hand om dina knivar på rätt sätt kommer de att hålla i många år framöver. Du rekommenderas därför att använda ett slipstål regelbundet, samt slipa eggen med slipsten vid behov. Till exempel kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000, som är särskilt lämplig för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass finish kan du avsluta slipningen och polera upp eggen med Mareld Slipsten 4000/8000. -
Victorinox Swiss Modern brödkniv 26 cm, svart
629 kr
Läs mer härGör lite lite enklare när du behöver skära färskt bröd från bagaren eller från din egen ugn. Brödkniven från Victorinox er en del av Swiss Modern-serien och har ett långt, vasst och tandat blad, som är 26 cm. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och gör det enkelt för dig att skära fina skivor bröd.Dessutom kan brödkniven används till andra matvaror, så som lax, grönsaker och kött. Det ergonomiska handtaget är tillverkat av plast och kommer i flera olika färger. Kniven tål även diskmaskin. -
Brusletto Brödkniv, 23 cm, svart
699 kr
Läs mer härEn bra brödkniv är ett riktigt måste i köket. Med den här varianten från norska Brusletto skär du rent och enkelt genom alla typer av bröd, även när brödet är ångande färskt. Den stabila kniven har ett skarpt blad med tandad egg, tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Bladet är 23 centimeter långt. Handtaget är gjort av högkvalitativ komposit av harts och glasfiber, med en ergonomisk design som ligger bra i handen.Skötselråd: Om du vill slipa kniven rekommenderar vi en vinkel på 15° med slipstål. Skölj kniven direkt efter användning för att bevara bladets skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa hållbarhet rekommenderar vi att du diskar kniven för hand och torkar den med en torr trasa efteråt. -
Lion Sabatier Ideal Provence Brödkniv Olivträhandtag 20 cm
1245 kr
Läs mer härRedan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är djurens konung och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap. Handtaget är av Olivträ -
Global SAI-M04 Brödkniv 17 cm.
987 kr
Läs mer härBrödkniv i hög kvalitet från klassiska Global. 17 cm. -
Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm
2095 kr
Läs mer härBladets längd: 23 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. Brödknivar är bland de mer specialiserade knivarna i köket. Få knivar har en så specifik uppgift som en brödkniv har. Få uppgifter är dock så tillfredsställande att ha en riktigt bra kniv att utföra dem med som att skära upp ett fint bröd. En riktigt fin, vass, rejält tandad japansk brödkniv är en fröjd att använda. Det kan vara värt att betala det där lilla extra för, särskilt om den dessutom håller längre och har en helt unik fantastisk design. -
Suncraft Octa 220 brödkniv
2493 kr
Läs mer härMed denna Suncraft Octa 220 brödkniv får du garanterat en kniv med otrolig hållbarhet och hårdhet. Den kommer garanterat klara av önskad uppgift med sin hårdhet på hela 60-62 HRC. Kniven har 33 VG10 lager och de många lagren ger kniven den unika damascus designen. Knivhantaget är gjord av vackert pakkaträ som ger kniven en perfekt balans. -
Wüsthof Classic Brödkniv 20 cm
1249 kr
Läs mer härBladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
Nesmuk JANUS Brödkniv
5891 kr
Läs mer härEn bra brödkniv ska kunna skära genom mjukt bröd utan för stor press och även ta sig igenom en hård och spröd skorpa. JANUS Brödkniv från Nesmuk klarar den uppgiften till perfektion. Den fina svarta brödkniven är en del av JANUS-serien, som speciellt kännetecknas av knivens svarta blad. Knivbladet är gjord av stål som innehåller niobium och har en diamantliknande carbon beläggning (DLC) av högsta kvalitet, vilket förbättrar bladets funktionalitet. Även om beläggningen endast är mikrometer tjock, gör den bladet ogenomträngligt för syror, baser och extrema temperaturer samt ger minimal friktion och gör det mer reptåligt. Niobium ger den bästa stållegeringen och bladet blir resistent mot fläckar och möjliggör både bladets extrema skärpa och en lång hållbarhet. -
Global NI Brödkniv 23 cm Oriental
999 kr
Läs mer härEn mycket slitstark 23 cm brödkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design. -
Fiskars Edge Brödkniv 23 cm
271 kr
Läs mer härEdge är en serie helsvarta knivar från Fiskars. Bladen är gjorda i japanskt rostfritt stål och Edge kombinerar en sylvass design med lika sylvassa knivar. Sköna att använda och lätta att rengöra. BrödknivTandat blad. 23 cm.Tål maskindisk. -
Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Svart 20 cm
1192 kr
Läs mer härBladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
Zwilling Tanrei brödkniv 23 cm
3074 kr
Läs mer härFå exceptionell kvalitet och precision med Zwillings brödkniv i Tanrei-serien, som är utformad för att göra varje snitt till ett nöje. Med en bladlängd på 23 centimeter är den här kniven det perfekta verktyget för både professionella kockar och hemmakockar som värdesätter skärpa och hållbarhet.Bladet är tillverkat av 100 lager premiumstål med en FC 63-kärna. Den här konstruktionen ger ett ultrahårt blad som behåller sin skärpa över tid utan att kompromissa med flexibiliteten. För att garantera högsta kvalitet och skärpa slipas brödkniven av mästerhantverkare i Japan - resultatet är en kniv som skär igenom även de krispigaste skorporna och mjukaste bröden med lätthet och precision. Handtaget är tillverkat av Micarta, ett syntetiskt harts, och är dessutom trippelnitat för maximal hållbarhet och stabilitet. Den rundade designen ger ett bekvämt och ergonomiskt grepp som gör arbetet i köket enklare.Tanrei-serien från Zwilling är en unik kombination av japanskt hantverk och tysk ingenjörskonst som är oöverträffad när det gäller hårdhet och skärpa. Varje kniv i Tanrei-serien kännetecknas av ett unikt damaskusmönster som sträcker sig från spetsen till bolstret, vilket ger varje kniv ett unikt utseende. Med en imponerande hårdhet på 63 HRC erbjuder knivarna i serien en skärpa och hållbarhet som sällan ses hos köksknivar. Det speciella damaskusmönstret gör inte bara knivarna visuellt tilltalande, utan bidrar också till deras enastående prestanda. Alla knivar i Tanrei-serien tillverkas i Japan, där de bästa traditionerna inom knivtillverkning kombineras med avancerad teknik för att skapa verktyg av högsta kvalitet. -
Wüsthof Classic Brödkniv 26 cm
1148 kr
Läs mer härBladets längd: 26 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
Fiskars Hard Edge brödkniv, 22 cm
370 kr
Läs mer härBrödkniv från Fiskars-serien Hard Edge med tandat blad och ergonomiskt handtag – perfekt för att skära upp ditt nybakade bröd. Knivens blad är tillverkat av tjockt rostfritt stål, och eggen håller skärpan upp till fyra gånger så länge som en standardkniv tack vare den nya unika LZR-EDGE™-tekniken. Du får helt enkelt en brödkniv som alltid är redo att ge dig perfekt skärpa i köket. Kniven har en totallängd på 35,1 centimeter, och knivbladet är 21,8 centimeter långt. Tål att diskas i maskin.Signifikant för knivarna i Hard Edge-serien är att de är otroligt vassa, tåliga och tillverkade av japanskt rostfritt stål av hög kvalitet. Seriens ergonomiska handtag har ett unikt 3D-mönster som ger dig ett perfekt grepp. Knivarna är dessutom enkla att slipa, så att du alltid kan få den ultimata knivupplevelsen. För optimalt resultat rekommenderas slipning med Fiskars Roll-Sharp™ knivslip. Serien levereras i en ny mer hållbar förpackning med minimalt plastinnehåll, så att du enkelt kan återvinna den som pappersförpackning. -
Zwilling Bob Kramer Brödkniv
3524 kr
Läs mer härDenna välgjorda Bob Kramer brödkniv från Zwilling skär lätt och obehindrat igenom både mjukt bröd och hårda skorpor utan att slita det i bitar, tack vare det unika och vassa vågiga bladet. Det stabila skaftet i Micarta är ergonomiskt utformat, vilket gör kniven till ett rent nöje att arbeta med. Komforten gör att du kan arbeta med kniven länge utan att bli trött i handen. Knivbladet har en otroligt hård kärna av SG2 pulverstål, som är ingjutet i 100 lager av två olika sorters stål, med var sin hårdhetsgrad. Resultatet av detta är ett hållbart blad med otrolig skärpa och enastående skärförmåga. CRYODUR® bladet, som är ishärdat vid -196 °C, har en hårdhet på ca. 63 Rockwell och är otroligt slitstarkt men samtidigt flexibelt.Varje kniv är unik med sitt individuella damaskmönster, tack vare en speciell behandling som ändrar ytstrukturen på varje lager. -
Wüsthof Ikon Brödkniv 20 cm
1733 kr
Läs mer härBladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin. -
Global G-22L Brödkniv 20 cm Tandad Vänster
1300 kr
Läs mer härGlobal Brödkniv 20 cm vänster.Brödkniv i kockknivformat utmärkt för att skära bröd såväl som för arbete med grönsaker eller kött. Denna kniv är vänsterslipad. (Finns slipad för både vänster och höger hand.) -
Victorinox Brödkniv med Fibroxhandtag 26 cm
513 kr
Läs mer härEn fantastisk bröd och bagarekniv från Victorinox med ett bekvämt greppsäkert handtag av Fibrox, den professionella benämningen är konditorkniv. Den ligger mycket smidigt i handen och blir därför lätt att arbeta med. Bladets längd är 26 cm vilket ger en totallängd på 38 cm. Den sågtandade klingans bredd är 4,2 cm och det stansade bladet av rostfritt kvalitetsstål är 2,1 mm tjockt.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Ursprungligen utformades kniven för att passa konditorns behov av att skära tårtbottnar, lyfta isär dessa och att lägga ut tårtfyllning men också bre ut och jämna till grädde och glasyr på tårtor och bakelser. Paradoxalt nog stoltserar många kockar med denna kniv och anger att den är deras favoritkniv eftersom den är så allsidig, den är inte bara en kniv utan också stekspade, dekorations- och uppläggningsredskap. Om man vill skärpa till det, kan man säga att kniven besjälar allt det Bagaren och Kocken står för. Victorinox Fibrox-serien är världsomspännande välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla. Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd. -
Kai Shun Classic White brödkniv, 23 cm
2236 kr
Läs mer härHos KAI hittar du knivar i världsklass. Den här brödkniven har skärande kanter åt bägge hållen, vilket gör att den skär igenom även hårdare bröd med lätthet. Till skillnad från en tandad kniv kan den här vågtandade kniven dessutom användas även för att skära kött eller fisk utan att förstöra fibrerna. Kniven har ett tålig kärna av det rostfria kvalitetsstålet VG-MAX, med 32 lager Damaskusstål på varje sida vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. Bladet har även extremt hög hårdhet, 61 HRC +/- 1, och exceptionellt lång hållbarhet. Den här utgåvan i KAI Shun Classic White-serien är deras allra mest exklusiva. Shun betyder “på toppen av perfektion” och seriens knivar är tillverkade på samma sätt som ett samurajsvärd. Tack vare den manuella slipningen kan varje Shun-kniv skära igenom hårda material med bara en lätt handrörelse. Handtaget är tillverkat av lätt pakkaträ som fått en ergonomisk form och polerats till en blank finish. Tvärsnittet på 12,2 centimeter visar den traditionella japanska kastanjeformen och handtaget ligger perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen hela vägen in, så att handtaget ligger perfekt mot bladet och ger en optimal känsla.Kniven är hård, rak och noggrant balanserad. Det gör att kniven håller sig i linje när du skär och inte spårar ur av sig själv, så att du kan undvika skador. Du får en hög grad av kontroll över knivbladet – en av de största fördelarna med en professionellt tillverkad kökskniv. Med andra ord får du en kniv du inte tröttnar på i första taget. Diska och torka kniven för hand för att bibehålla den på bästa sätt. Förvara gärna i knivställ eller på knivmagnet.Shun Classic är en av världens mest uppskattade serier med knivar av Damaskusstål. Den är därför högt ansedd såväl bland proffskockar som ambitiösa hobbykockar. Varje Shun-kniv får sin individuella karaktär genom Damaskusbladets naturliga skönhet. Var och en av dem kan ses som en blandning av bruksföremål och konstverk, som förenar hantverk, funktion och design. Inspirationen är hämtad från den urgamla japanska svärdtraditionen, vilket innefattar många steg och gör knivarna ganska dyra att tillverka. Men det ger dem också en exceptionell kraft i köket, som varar i generationer. -
Miyabi 800DP brödkniv 24 cm
1179 kr
Läs mer härMiyabi 800DP brödkniv är ett oumbärligt verktyg i köket. Den eleganta och funktionella kniven är utrustad med ett 24 centimeter långt tandat blad, vilket säkerställer enkel och exakt skärning av alla sorters bröd. Tack vare de vassa tänderna glider kniven genom skorpan utan ansträngning, samtidigt som den undviker att mosa de mjukare inre delarna.Bladet i Damaskus-design består av 49 lager står, vilket gör att bladet är både knivskarpt och tåligt. Kniven är dessutom perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat och slitstarkt tack vare högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör dessa egenskaper kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Du har dessutom livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.Miyabi 800DP-serien är en serie knivar i japansk stil, handtillverkade i den japanska staden Seki. Knivarnas design kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. De är utrustade med en äkta japansk bladprofil, handslipad enligt Honbazuke-processen. -
Kai Shun Classic DM-0705 Brödkniv 23 cm
2185 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Wüsthof Classic vit brödkniv
1395 kr
Läs mer härKraftig, enkel brödkniv från Wüsthof. Kniven har en tidlös design med en perfekt balans som gör att den ligger bra i handen. Du kan skära upp allt från mindre bullar och stora frallor till tårta och wienerbröd. Med en kniv från Wüsthof är du garanterad högkvalitativt stål. -
Satake Kuro brödkniv
899 kr
Läs mer härSatakes knivar är bland de mest luxuösa på marknaden och deras kvalitet upphör aldrig förvåna. Kuro-kollektionen bjuder på eleganta knivar med handtag av mörkbrunt trä och vassa blad av japanskt damaskusstål. Brödknivens blad är 25 cm. och ligger mycket skönt i handen. Till kniven ingår det också en fin träask som du kan förvara kniven i när den inte används. -
Miyabi RAW 5000FCD Brödkniv 23 cm
2299 kr
Läs mer härDenna fantastiska brödkniv är något som varje kök bör ha. Miyabi har med denna kniv satt en ny standard för köksknivar. Den häh kniven är gjord i 49 stållager som omfamnar knivens kärna. Taggarna på kniven är perfekta till att skära bröd och kniven är 23 cm lång. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Nesmuk SOUL Brödkniv
4878 kr
Läs mer härDenna eleganta SOUL Brödkniv från Nesmuk klarar sina utmaningar med perfektion: den skär igenom mjukt bröd utan för stor press och tränger obehindrat igenom hårdare och spröda brödskorpor. Brödkniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet. -
Global G-22 Brödkniv 20 cm Tandad
1248 kr
Läs mer härGlobal brödkniv 20 cm tandad.Brödkniv i kockknivformat utmärkt för att skära bröd såväl som för arbete med grönsaker eller kött. Denna kniv är högerslipad. (Finns slipad för både vänster och höger hand). -
Global GS-61 Brödkniv 16 cm
799 kr
Läs mer härEn mindre tandad kniv, fungerar inte bara till bröd utan är även perfekt till salladen och diverse grönsaker, en perfekt tandad allroundkniv helt enkelt!Bladets längd: 16 cm -
Yaxell Zen Brödkniv 23 cm
1669 kr
Läs mer härYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar. -
Opinel Les Forgés brödkniv
1649 kr
Läs mer härEn brödkniv med en super läcker kvalitet. Den skär lätt igenom ditt läckra bröd oavsett om det är ljust eller grovt. Den är tillverkad av hållbart rostfritt stål och med ett handtag av trä. Detta ger kniven en lång hållbarhet och skärpa. -
Zwilling Pro Brödkniv 20 cm
951 kr
Läs mer härDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen. Bladets längd: 20 cm -
Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Vit 20 cm
1073 kr
Läs mer härBladets längd: 20 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
Stelton Trigono Brödkniv
1189 kr
Läs mer härTrigono är en serie med fem unika knivar, alla med sig egen specialitet. De är designade av den danska arkitekten Simon Kalmer som hade en vision om att skapa en enkel design som har ett tydligt geometriskt formspråk. Bladen är gjorda av japanskt Chromium 18 stål som är ett mycket slitstarkt stål vilket gör att Trigono bladen har en unik skärpa under en lång tid samtidigt som de har en hög fläckavvisande effekt mot sura produkter. Chromium 18 stål har en perfekt balans mellan hållbar hårdhet och mjukhet som resulterar i skarpa knivar som även är lätta att underhålla. Den unika viktbalansen och knivbladets triangulära form, kombineras till ett säkert och behagligt handtag för alla storlekar. Kniven ska rengöras för hand och tål inte att köras i diskmaskin.Denna brödkniv mäter 2,9 cm. x 4,9 cm. x 38,5 cm. -
Wüsthof Classic vit liten brödkniv
995 kr
Läs mer härWüsthof-kniv tillverkad i stål med en lång livslängd. Den tidlösa designen och det ergonomiskt utformade skaftet garanterar en bra användarupplevelse. Kniven är 14 cm lång och har tänder, vilket gör att den passar bra till bröd. -
Zwilling Twin Fin II Brödkniv 20 cm
599 kr
Läs mer härEn behaglig, vacker och praktisk brödkniv till hemmet. TWIN Fin II-serien är tillverkad i Nitro 60 rostfritt stål och du får därför en otroligt skarp brödkniv som står emot rost, håller länge och tål maskindisk. TWIN Fin II-serien bjuder på en uppdaterad design där det japanska hantverket kombineras med den tyska designen, vilket resulterar i en skarp och modern uppgradering. Kniven är 100 % handgjord i Japan och den symmetriska produktionen bidrar till en enastående skarphet och en knivvinkel på 10 grader. Knivens konstruktion är tredelad och handtaget är ergonomiskt i rostfritt stål, för säker användning. -
Mareld Brödkniv 23 cm, svart
399 kr
Läs mer härBrödkniven är ofta ett förbisett köksredskap – kanske för att man inser värdet av en riktigt bra brödkniv först när man hållit den i handen. Den här brödkniven från Mareld har en bladlängd för 23 centimeter, vilket är tillräckligt för de allra flesta typer av bröd. Knivens vassa, tandade egg skär enkelt genom såväl frallor som surdegsbröd med hård skorpa och seg, fluffig insida. Perfekt såväl för läckert bröd från bageriet som för nybakat bröd direkt från din egen ugn. Så fram med ost, marmelad och kallskuret – frukosten är serverad.Marelds köksknivar är inspirerade av tysk knivtradition. De är tillverkade av rostfritt stål 1.4116 med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket ger en tålig egg som är oumbärlig i köket och som är enkel att slipa vid behov. Handtaget är tillverkad av pakkaträ, ett praktiskt trämaterial av tunna träskikt som sammanfogas med harts under högt tryck. Det resulterar i ett kompakt och tåligt handtag som är idealiskt för köksbruk, eftersom materialet är både vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt.För att bibehålla eggen på bästa sätt och hålla den så vass som möjligt rekommenderas att du diskar kniven för hand, torkar den med en kökshandduk och förvarar den i knivlist, knivhållare eller knivfack. Regelbundet underhåll med skärpstål och våtstensslipning rekommenderas. För underhållsslipning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För att skapa en ny egg rekommenderas att du börjar med en slipsten med låg grit, till exempel Mareld Slipsten 300/1500, och sedan polerar eggen med finare grit, till exempel Mareld Slipsten 4000/8000. -
Miyabi BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm
3995 kr
Läs mer härBrödkniven 5000MCD från japanska Miyabi är med sin finess, skärpa och kvalité en av marknadens vassaste alternativ. Det tandade bladet gör att du på ett smidigt och bekvämt sätt kan skära jämna skivor av ditt favoritbröd – oavsett hur tjocka eller tunna skivor du vill ha! Bladet är tillverkat av 133 lager stål som med precision slipats till perfektion runt en extremt hård kärna av Micro-Carbide MC66 pulverstål. Detta ger en hårdhet på cirka 67 Rockwell och resultatet är en exceptionellt vass kniv med en förtjusande skönhet och styrka! Även handtaget har noggrant designats med en traditionell D-form och har en perfekt balans mellan stål och trä, så att du hela tiden får optimal kontroll över kniven. Det svarta lönnträet är unikt för denna kniv och har, precis som stålet, ett dekorativt mönster som blir en läcker detalj på köksbänken eller matbordet. Knivar från Miyabi är tillverkad i Japan av det tyska företaget Zwilling, och är en exklusiv knivkollektion som för samman den tyska ingenjörskonsten med urgamla japanska knivmetoder. Detta samarbete mellan uråldriga traditioner och mångåriga erfarenheter ger dig en sylvass kniv med funktionell och läcker design som garanterat hänger med dig i flera år framöver! Specifikationer Färg: SvartMaterial: Micro-Carbide MC66 pulverstål, stål och lönnträLängd: 23 cmCRYODUR® härdat knivbladTillverkad i Japan133 lager stål Damaskus-mönstrat blad -
Fiskars Norden Brödkniv 22 cm
1222 kr
Läs mer härNu kan du skära upp ditt bröd med perfekt prestanda! I Fiskars Norden-serie finner vi denna högkvalitativa brödkniv, gjord av tyskt stål med hög kolhalt. Här garanteras överlägsen funktionalitet och långvarig skärpa. Det sågtandade bladet är perfekt för bröd som har en lite hårdare skorpa. Det snygga handtaget är gjort av värmebehandlat björk, och ligger bra i handen vilket är ett stort plus! Specifikationer:- Sågtandat blad.- Material: Tyskt stål med hög kolhalt, värmebehandlat björk från Finland. - Bladhårdhet HRC 56- Tillverkad i Finland.- Handdisk rekommenderas. - 26-graders slipvinkel. -
Tamahagane San Kyoto Brödkniv 23 cm
4249 kr
Läs mer härTamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav. -
Jamie Oliver Brödkniv 20 cm
274 kr
Läs mer härMed den här brödkniven från Jamie Oliver får du alltid ett stadigt grepp. Kniven är ishärdad för överlägsen prestanda, och ger dig en perfekt skiva varje gång oavsett om du skär ett frasigt surdegsbröd, ett gott bikarbonatbröd eller en hembakad fullkornslimpa. Ett riktigt måste i köket. Knivens blad är 20 centimeter långt, och kniven har en totallängd på 33,6 centimeter.Jamie Oliver och det franska märket Tefal utgör tillsammans det perfekta matlagningsteamet, och har tagit fram produkter tillsammans i nästan två decennier. Jamie bidrar med sina kunskaper och sin passion för mat, medan Tefal står för tekniken och för förstklassig prestanda. Resultatet är högkvalitativa och pålitliga produkter, som gör det till en riktig fröjd att laga mat från grunden. -
Global Brödkniv 22 cm Tandad Vänster
1559 kr
Läs mer härStilren brödkniv som är speciellt framtagen för vänsterhänta och är perfekt när du ska skära upp bröd till frukosten. Kniven har ett 22 cm långt tandat blad och är tillverkad i Cromova 18 rostfritt stål. Kniven är otroligt slitstarkt och håller sig vass länge. Under tillverkningen tillsätts en exakt mängd sand som sedan innesluts i skaftet vilket ger en perfekt balans. Specifikationer:- Speciellt utformad för vänsterhänta- Cromova 18 rostfritt stål- Tandad brödkniv, 22 cm -
Satake Houcho Brödkniv Magnoliahandtag 24 cm
365 kr
Läs mer härEn högkvalitativ brödkniv med ett vackert handtag i magnoliaträ. Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, MagnoliaträBladets längd: 24 cmSlipvinkel: 15 grader -
Wüsthof Classic Ikon Brödkniv Vit 23 cm
1411 kr
Läs mer härBladets längd: 23 cmÄnda sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
Graef Elektrisk kniv 150 watt, svart
611 kr
Läs mer härDen här eleganta elektriska kniven från tyska Graef är till stor hjälp i alla typer av kök. I produkten ingår faktiskt två vassa knivar i rostfritt stål, varav den ena är speciellt tillverkad för att kunna skära upp frusna matvaror. Motorn har en låg vibration på 150 watt och är utrustad med en säkerhetsbrytare. Knivarna tas enkelt ut och är även utrustade med ett fingerskydd för extra säkerhet. Ett perfekt hjälpmedel i köket som är både snyggt och praktiskt.
Använda brödkniv som konditorkniv eller bagarkniv
Ett annat namn på den här typen av kniv är konditorkniv och där kan den användas för att skära lager i en tårtbotten. Viktigt då är att brödknivens knivblad är så pass långt att det når igenom hela tårtbottens diameter.
En del kallar även denna knivsort för bagarkniv och det innefattar väl både konditorns och brödbagarens behov av att kunna skära bakverk av olika sorter inte bara matbröd.
För den som är lite svag i händer och armar finns det hjälpmedel som till exempel dessa elektriska brödknivar.
Så skär du de perfekta brödskivorna
En bra brödkniv ger grunden till att kunna skära bröd effektivt och fint men det finns ytterligare hjälp för den som vill få till de perfekta brödskivorna. Kolla in den här smarta prylen som ger helt raka brödskivor och har en praktiskt smulbricka undertill.
Finns att köpa från SmartaSaker.se