Mareld brödknivar
Brödkniven ur Marelds knivserie finns med handtag i olivträ eller sandelträ. En kniv till ditt vardagliga bröd som behöver skäras med tandad kniv.
Populärt inom Mareld brödknivar
-
Mareld Brödkniv, 23 cm
499 kr
Läs mer härBrödkniven är ofta den kniv man tar för givet i köket – kanske är en riktigt bra brödkniv helt enkelt något man behöver hålla i handen för att uppskatta. Den här varianten från Mareld är 23 centimeter lång, vilket är mer än tillräckligt för de flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen ger perfekta skivor av såväl formbröd som av surdegslimpa med hård skorpa och segt fluffigt inre. Perfekt både för lyxigt bröd från bageriet och rykande färska bröd direkt ur din egen ugn. Duka fram påläggen, för nu är det frukost!Marelds köksknivar har en design som lutar sig mot tysk knivtradition. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger dig en tålig egg som står pall i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp vid behov. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under högt tryck. Det skapar ett kompakt och hårt material som passar bra i köket eftersom det både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.För att bevara din kniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan gärna på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.Underhåll kniven regelbundet med skärpstål, och slipa kniven med våtsten vid behov. För underhållsslippning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion. -
Mareld Akio brödkniv, 20 cm
999 kr
Läs mer härBrödkniven är ofta den kniv man tar för givet i köket – kanske är en riktigt bra brödkniv helt enkelt något man behöver hålla i handen för att uppskatta. Akio brödkniv från Mareld är 20 centimeter lång, vilket är mer än tillräckligt för de flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen ger perfekta skivor av såväl formbröd som av surdegslimpa med hård skorpa och segt fluffigt inre. Perfekt både för lyxigt bröd från bageriet och rykande färska bröd direkt ur din egen ugn. Duka fram påläggen, det är dags för frukost!Mareld Akio-serien har blad som är tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger dem ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassa länge, men kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är tillverkade av ljust pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat på midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på knivlist.Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du slipar eggen vid behov med hjälp av en slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000. -
Mareld Akio brödkniv 20 cm, svart
999 kr
Läs mer härBrödkniven är ofta en förbisedd kniv i köket – kanske för att man inte riktigt uppskattar en riktigt bra brödkniv förrän man har hållit den i handen. Akio brödkniv från Mareld har ett blad på 20 centimeter, vilket är tillräckligt för de allra flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen skär enkelt igenom såväl mjuka limpor som surdegsbröd med hård skorpa och seg, fluffig insida. Perfekt både för färskt bröd från bageriet och nybakat bröd direkt från din egen ugn. Duka bordet med kallskuret, ost och sylt – det är dags för frukost.Knivserien Akio från Mareld är tillverkad med 67-lagers damaskusteknik, vilket ger varje kniv sin egen unika karaktär. Knivarna i serien är noggrant utvalda för att uppfylla alla tänkbara behov när du skär, skivar, tärnar och hackar. De har en hårdhet på 60-62 HRC vilket innebär att de håller sig vassa under lång tid, men att det samtidigt krävs lite extra arbete för att slipa dem. Det rekommenderas därför att du kör kniven över ett diamantslipstål före varje användning. Knivens handtag är tillverkat av pakkaträ, ett kompakt, lätt och tåligt material som är både vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat i mitten och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Tack vare den snygga designen kan du dessutom med fördel låta dina Akio-knivar hänga framme på en knivlist.Om du tar hand om dina knivar på rätt sätt kommer de att hålla i många år framöver. Du rekommenderas därför att använda ett slipstål regelbundet, samt slipa eggen med slipsten vid behov. Till exempel kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000, som är särskilt lämplig för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass finish kan du avsluta slipningen och polera upp eggen med Mareld Slipsten 4000/8000. -
Mareld Brödkniv 23 cm, svart
399 kr
Läs mer härBrödkniven är ofta ett förbisett köksredskap – kanske för att man inser värdet av en riktigt bra brödkniv först när man hållit den i handen. Den här brödkniven från Mareld har en bladlängd för 23 centimeter, vilket är tillräckligt för de allra flesta typer av bröd. Knivens vassa, tandade egg skär enkelt genom såväl frallor som surdegsbröd med hård skorpa och seg, fluffig insida. Perfekt såväl för läckert bröd från bageriet som för nybakat bröd direkt från din egen ugn. Så fram med ost, marmelad och kallskuret – frukosten är serverad.Marelds köksknivar är inspirerade av tysk knivtradition. De är tillverkade av rostfritt stål 1.4116 med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket ger en tålig egg som är oumbärlig i köket och som är enkel att slipa vid behov. Handtaget är tillverkad av pakkaträ, ett praktiskt trämaterial av tunna träskikt som sammanfogas med harts under högt tryck. Det resulterar i ett kompakt och tåligt handtag som är idealiskt för köksbruk, eftersom materialet är både vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt.För att bibehålla eggen på bästa sätt och hålla den så vass som möjligt rekommenderas att du diskar kniven för hand, torkar den med en kökshandduk och förvarar den i knivlist, knivhållare eller knivfack. Regelbundet underhåll med skärpstål och våtstensslipning rekommenderas. För underhållsslipning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För att skapa en ny egg rekommenderas att du börjar med en slipsten med låg grit, till exempel Mareld Slipsten 300/1500, och sedan polerar eggen med finare grit, till exempel Mareld Slipsten 4000/8000.
Fler tips på Mareld brödknivar
-
Mareld Brödkniv 23 Cm Pakka - Brödknivar Rostfritt Stål Trä
499 kr
Läs mer härBrödkniv från Mareld med en elegant design med ett vasst, sågtandat egg. Den är tillverkad av rostfritt stål med ett handtag i pakkaträ. Om brödkniven från Mareld- Uppskattas för den eleganta designen.- Tillverkad av rostfritt stål och pakkaträ. Skötselråd för brödkniven- Frystålig.- Denna produkt tål inte mikrovågsugn.- Handdisk rekommenderas. Shoppa Brödknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.