-
Miyabi Mizu brödkniv 23 cm
1399 kr
Läs mer här
Med Mizu brödkniv från Miaybi blir det en fröjd att skära upp bröd till såväl frukost och fika som till lunch, middag och mellanmål. Miyabi förkroppsligar essensen hos japansk knivkonst, som är världskänd för sitt högkvalitativa hantverk. Knivarna håller hög kvalitet och har en enorm skärpa, vilket gör dem till ett utmärkt val för varje seriös matlagare.Den unika designen hos Miyabis knivar är svår att hitta någon annanstans på marknaden. De har nämligen en kärna av hårt MC63 mikrokarbid-pulverstål, som är CRYODUR®-härdat till en hårdhet på cirka 63 HRC. Kärnan är omgiven av två lager Tsuchime-hamrat rostfritt stål. Den intrikata tillverkningsprocessen ger en kniv med ett elegant utseende, som dessutom är otroligt tålig och där råvarorna lättare undviker att fastna på bladet. Kniven är tillverkad i Seki i Japan och levereras med livstidsgaranti på material- och produktionsfel.
-
Miyabi 800DP brödkniv 24 cm
1399 kr
Läs mer här
Miyabi 800DP brödkniv är ett oumbärligt verktyg i köket. Den eleganta och funktionella kniven är utrustad med ett 24 centimeter långt tandat blad, vilket säkerställer enkel och exakt skärning av alla sorters bröd. Tack vare de vassa tänderna glider kniven genom skorpan utan ansträngning, samtidigt som den undviker att mosa de mjukare inre delarna.Bladet i Damaskus-design består av 49 lager står, vilket gör att bladet är både knivskarpt och tåligt. Kniven är dessutom perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat och slitstarkt tack vare högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör dessa egenskaper kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Du har dessutom livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.Miyabi 800DP-serien är en serie knivar i japansk stil, handtillverkade i den japanska staden Seki. Knivarnas design kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. De är utrustade med en äkta japansk bladprofil, handslipad enligt Honbazuke-processen.
-
Miyabi - Black 5000 MCD Brödkniv 24 cm
5149 kr
Läs mer här
Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis ananas eller meloner. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning.Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, härdat till en hårdhet av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
-
MIYABI 5000 MCD Brödkniv 230 Brun Björk - 23 cm Brödknivar
4899 kr
Läs mer här
MIYABI 5000 MCD Brödkniv är ett japanskt smidt blad med ett 230 mm långt blad med en hårdhet på cirka 63 Rockwell. Kniven skär lätt genom krispiga skorpor. D-skaftet är tillverkat av masurwood.
-
Miyabi Artisan 6000MCT Brödkniv 23 cm
2095 kr
Läs mer här
Brödkniven har ett tandad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Serrateringen sågar sig igenom skorpan utan att du behöver ta i eller pressa samman maten. Färskt bröd eller födelsesdagstårtan, den tandade kniven fixar det!
Denna brödkniv har ett 3-lags knivblad med kärna av hårt MC63 (förädlat SG2 stål) Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC täckt med 2 lager (Tsuchime) hamrat rostfritt stål som ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipat enligt Honbazuke metoden, en handslipnings metod som ger knivarna den legendariska "Katana-edge”.
Ett snyggt ergonomiskt vackert handtaget i slitstarkt, lättskött cocobollo pakkaträ dekorerat med en mosaiknit, röda och mässingfärgade mellanstycken och ett dekorativt slutstållock.
Livstidsgaranti på material och produktionsfel.
Tillverkas i Seki, Japan.
Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar
-
Miyabi - Mizu 5000MCT Brödkniv 23 cm
2799 kr
Läs mer här
Brödkniv från Miyabi serien Mizu5000MCT som med sin tandade och vassa klinga skär igenom brödets kant utan problem. Med den här kniven i din ägo behöver du inte klämma ihop brödet för att få en skiva, ger dig en perfekt skiva varje gång. Kniven kan med fördel användas till mer än bara bröd, den skivar också upp en melon eller ananas med lätthet. Detta hantverk är skapat i Japan av skickliga hantverkare som med traditionella metoder tillverkar otroliga knivar. Knivens kärna består av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt av två lager hamrat rostfritt stål vilket ger bladet dess unika och vackra mönster. Bladet har sedan slipats enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbuzake. För hand slipas bladet tre gånger för ökad skärpa vilket resulterar i en sylvass egg. Handtaget är tillverkat i Micarta, ett material som är både slitstarkt och bekvämt att hålla i. Metallocket på handtagets ände balanserar ut kniven och fulländar dess eleganta utseende. Brödknivens blad behöver inte underhållas lika ofta som icke-tandade men om kniven känns slö är det rekommenderat att lämna in den till en slipverkstad. Diska brödkniven för hand och torka direkt av med handduk eller trasa.
-
Miyabi Raw 5000FCD Brödkniv 23 cm
2195 kr
Läs mer här
Brödkniv med ett tandad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Brödkniven har en kärna av hårt Sandvik 13c26 (FC61) stål (61 HRC) täckt med 48 lager av damaskusstål. Knivarna kännetecknas av inte bara en, utan två olika damaskusmönster i samma knivblad. Övre del av bladet består av flödande linjer medan nedre del av bladet har glittrande, vattenliknande mönster. En unik smidesteknik och symbol för Miyabis enastående hantverk.
Handtagen är ergonomisk D-format och gjord i grått Pakkawood. Vackra detaljer med en mosaiknit, rött mellanstycke och ett dekorativt slutstållock. Knivarna har livstidsgaranti på material- och produktionsfel.
Tillverkas i Seki, Japan.
Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar
-
Miyabi Black 5000MCD Brödkniv 23 cm
3995 kr
Läs mer här
Brödkniven har ett tandad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Serrateringen sågar sig igenom skorpan utan att du behöver ta i eller pressa samman maten. Färskt bröd eller födelsesdagstårtan, den tandade kniven fixar det!
Denna brödkniv har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader.
Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga.
Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi.
Livstidsgaranti på material och produktionsfel.
Tillverkas i Seki, Japan.
Beställningsvara
Normalt 4 - 7 leveransdagar
-
MIYABI 5000 FCD Brödkniv 240 Pakkaträ - L: 24 cm Brödknivar
2849 kr
Läs mer här
Miyabi 5000 FCD-serienär en symbios av elegant Design, toppmodern teknik och århundraden av erfarenhet av tillverkning av Köksknivar. Det vackra knivbladet sticker ut med sina 48 lager Damask-stål och en kärna av FC61-stål, med en hårdhet på 61 Rockwell och en ultravass Honbazuke-slipning, säkerställer att allaskäruppgifter i köket utförs med lätth
-
Miyabi Birch 5000MCD Brödkniv 23cm
3295 kr
Läs mer här
Brödkniven har ett tandad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Serrateringen sågar sig igenom skorpan utan att du behöver ta i eller pressa samman maten. Färskt bröd eller födelsesdagstårtan, den tandade kniven fixar det!
Denna brödkniv har ett 101-lagers knivblad med kärna av hårt MC63 (förädlat SG2 stål) Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Detta kärnstål är täckt med 100 lagerrostfritt stål som bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader per sida.
Handtaget är ett traditionellt D-format handtag av masurbjörk från finska Lappland, ett ljust och livligt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga.
Livstidsgaranti på material och produktionsfel.
Tillverkas i Seki, Japan.
Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar
-
Miyabi Miyabi 6000MCT brödkniv 23 cm
2095 kr (3199 kr)
Läs mer här
Miyabi Miyabi 6000MCT brödkniv 23 cm
-
Miyabi - Artisan 6000MCT Brödkniv 23 cm
3199 kr
Läs mer här
Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t ex meloner.Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och en fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
-
Miyabi Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm
3199 kr (4899 kr)
Läs mer här
Miyabi Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm
-
MIYABI Herman Brödkniv 230 Pakkaträ - 23 cm Brödknivar
2899 kr
Läs mer här
När man sätter en världsberömd knivbrand och en välkänd Michelinkock tillsammans för att utveckla en ny knivserie i lyxklassen kan resultatet bara vara sublimt. Och den nyaHerman x Miyabi Knife-serien från Zwillinger är helt enkelt sublim. Bladen är smidda i 65 lager Damask-stål, och skaften är i det vackert ådrade, härdiga pakkaträet och mjukt run
-
Miyabi - RAW 5000 FCD Brödkniv 24 cm
2849 kr
Läs mer här
Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t.ex. ananas, meloner mm. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på slipverkstad.
-
MIYABI 6000 MCT Brödkniv 230 Brun Pakkaträ - L: 23 cm Brödknivar
3199 kr
Läs mer här
Estetik och funktion går hand i hand med bra Design. Bladen i MIYABI 6000MCT-serien ser ojämförligt bra ut – och deras funktionella egenskaper imponerar på både proffs och entusiastiska amatörkockar. En av anledningarna är att bladet och handtaget matchar perfekt och bildar en enda övertonsenhet. Bladet är tillverkat av 3 lager stål, med en kärna a
-
Miyabi - Birch 5000 MCD Brödkniv 23 cm
3052 kr (4899 kr)
Läs mer här
Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis sötpotatis, ananas eller melon. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.