Miyabi brödknivar

Populärt inom Miyabi brödknivar

  • Miyabi 5000 MCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi 5000 MCD Brödkniv 23 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.  Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.  En brödkniv är en av de mer specialiserade knivarna i köket och har en väldigt tydlig huvuduppgift. Trots det smala användningsområdet är det en lyx att ha en riktigt bra brödkniv med en rejäl tandning och skärpa som flyter genom alla bröd.  
  • Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm

    Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm
    Bladets längd: 23 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.  Brödknivar är bland de mer specialiserade knivarna i köket. Få knivar har en så specifik uppgift som en brödkniv har. Få uppgifter är dock så tillfredsställande att ha en riktigt bra kniv att utföra dem med som att skära upp ett fint bröd. En riktigt fin, vass, rejält tandad japansk brödkniv är en fröjd att använda. Det kan vara värt att betala det där lilla extra för, särskilt om den dessutom håller längre och har en helt unik fantastisk design. 
  • Miyabi RAW 5000FCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi RAW 5000FCD Brödkniv 23 cm
    Denna fantastiska brödkniv är något som varje kök bör ha. Miyabi har med denna kniv satt en ny standard för köksknivar. Den häh kniven är gjord i 49 stållager som omfamnar knivens kärna. Taggarna på kniven är perfekta till att skära bröd och kniven är 23 cm lång. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm
    Brödkniven 5000MCD från japanska Miyabi är med sin finess, skärpa och kvalité en av marknadens vassaste alternativ. Det tandade bladet gör att du på ett smidigt och bekvämt sätt kan skära jämna skivor av ditt favoritbröd – oavsett hur tjocka eller tunna skivor du vill ha! Bladet är tillverkat av 133 lager stål som med precision slipats till perfektion runt en extremt hård kärna av Micro-Carbide MC66 pulverstål. Detta ger en hårdhet på cirka 67 Rockwell och resultatet är en exceptionellt vass kniv med en förtjusande skönhet och styrka! Även handtaget har noggrant designats med en traditionell D-form och har en perfekt balans mellan stål och trä, så att du hela tiden får optimal kontroll över kniven. Det svarta lönnträet är unikt för denna kniv och har, precis som stålet, ett dekorativt mönster som blir en läcker detalj på köksbänken eller matbordet. Knivar från Miyabi är tillverkad i Japan av det tyska företaget Zwilling, och är en exklusiv knivkollektion som för samman den tyska ingenjörskonsten med urgamla japanska knivmetoder. Detta samarbete mellan uråldriga traditioner och mångåriga erfarenheter ger dig en sylvass kniv med funktionell och läcker design som garanterat hänger med dig i flera år framöver! Specifikationer Färg: SvartMaterial: Micro-Carbide MC66 pulverstål, stål och lönnträLängd: 23 cmCRYODUR® härdat knivbladTillverkad i Japan133 lager stål Damaskus-mönstrat blad

Fler tips på Miyabi brödknivar

  • Miyabi Mizu brödkniv 23 cm

    Miyabi Mizu brödkniv 23 cm
    Med Mizu brödkniv från Miaybi blir det en fröjd att skära upp bröd till såväl frukost och fika som till lunch, middag och mellanmål. Miyabi förkroppsligar essensen hos japansk knivkonst, som är världskänd för sitt högkvalitativa hantverk. Knivarna håller hög kvalitet och har en enorm skärpa, vilket gör dem till ett utmärkt val för varje seriös matlagare.Den unika designen hos Miyabis knivar är svår att hitta någon annanstans på marknaden. De har nämligen en kärna av hårt MC63 mikrokarbid-pulverstål, som är CRYODUR®-härdat till en hårdhet på cirka 63 HRC. Kärnan är omgiven av två lager Tsuchime-hamrat rostfritt stål. Den intrikata tillverkningsprocessen ger en kniv med ett elegant utseende, som dessutom är otroligt tålig och där råvarorna lättare undviker att fastna på bladet. Kniven är tillverkad i Seki i Japan och levereras med livstidsgaranti på material- och produktionsfel.
  • Miyabi 800DP brödkniv 24 cm

    Miyabi 800DP brödkniv 24 cm
    Miyabi 800DP brödkniv är ett oumbärligt verktyg i köket. Den eleganta och funktionella kniven är utrustad med ett 24 centimeter långt tandat blad, vilket säkerställer enkel och exakt skärning av alla sorters bröd. Tack vare de vassa tänderna glider kniven genom skorpan utan ansträngning, samtidigt som den undviker att mosa de mjukare inre delarna.Bladet i Damaskus-design består av 49 lager står, vilket gör att bladet är både knivskarpt och tåligt. Kniven är dessutom perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat och slitstarkt tack vare högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör dessa egenskaper kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Du har dessutom livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.Miyabi 800DP-serien är en serie knivar i japansk stil, handtillverkade i den japanska staden Seki. Knivarnas design kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. De är utrustade med en äkta japansk bladprofil, handslipad enligt Honbazuke-processen.
  • Miyabi - Black 5000 MCD Brödkniv 24 cm

    Miyabi - Black 5000 MCD Brödkniv 24 cm
    Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis ananas eller meloner. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning.Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, härdat till en hårdhet av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • MIYABI 5000 MCD Brödkniv 230 Brun Björk - 23 cm Brödknivar

    MIYABI 5000 MCD Brödkniv 230 Brun Björk - 23 cm Brödknivar
    MIYABI 5000 MCD Brödkniv är ett japanskt smidt blad med ett 230 mm långt blad med en hårdhet på cirka 63 Rockwell. Kniven skär lätt genom krispiga skorpor. D-skaftet är tillverkat av masurwood.
  • Miyabi Artisan 6000MCT Brödkniv 23 cm

    Miyabi Artisan 6000MCT Brödkniv 23 cm
    Brödkniven har ett tandad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Serrateringen sågar sig igenom skorpan utan att du behöver ta i eller pressa samman maten. Färskt bröd eller födelsesdagstårtan, den tandade kniven fixar det! Denna brödkniv har ett 3-lags knivblad med kärna av hårt MC63 (förädlat SG2 stål) Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC täckt med 2 lager (Tsuchime) hamrat rostfritt stål som ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipat enligt Honbazuke metoden, en handslipnings metod som ger knivarna den legendariska "Katana-edge”. Ett snyggt ergonomiskt vackert handtaget i slitstarkt, lättskött cocobollo pakkaträ dekorerat med en mosaiknit, röda och mässingfärgade mellanstycken och ett dekorativt slutstållock. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Miyabi - Mizu 5000MCT Brödkniv 23 cm

    Miyabi - Mizu 5000MCT Brödkniv 23 cm
    Brödkniv från Miyabi serien Mizu5000MCT som med sin tandade och vassa klinga skär igenom brödets kant utan problem. Med den här kniven i din ägo behöver du inte klämma ihop brödet för att få en skiva, ger dig en perfekt skiva varje gång. Kniven kan med fördel användas till mer än bara bröd, den skivar också upp en melon eller ananas med lätthet. Detta hantverk är skapat i Japan av skickliga hantverkare som med traditionella metoder tillverkar otroliga knivar. Knivens kärna består av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt av två lager hamrat rostfritt stål vilket ger bladet dess unika och vackra mönster. Bladet har sedan slipats enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbuzake. För hand slipas bladet tre gånger för ökad skärpa vilket resulterar i en sylvass egg. Handtaget är tillverkat i Micarta, ett material som är både slitstarkt och bekvämt att hålla i. Metallocket på handtagets ände balanserar ut kniven och fulländar dess eleganta utseende. Brödknivens blad behöver inte underhållas lika ofta som icke-tandade men om kniven känns slö är det rekommenderat att lämna in den till en slipverkstad. Diska brödkniven för hand och torka direkt av med handduk eller trasa.
  • Miyabi Raw 5000FCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi Raw 5000FCD Brödkniv 23 cm
    Brödkniv med ett tandad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Brödkniven har en kärna av hårt Sandvik 13c26 (FC61) stål (61 HRC) täckt med 48 lager av damaskusstål. Knivarna kännetecknas av inte bara en, utan två olika damaskusmönster i samma knivblad. Övre del av bladet består av flödande linjer medan nedre del av bladet har glittrande, vattenliknande mönster. En unik smidesteknik och symbol för Miyabis enastående hantverk. Handtagen är ergonomisk D-format och gjord i grått Pakkawood. Vackra detaljer med en mosaiknit, rött mellanstycke och ett dekorativt slutstållock. Knivarna har livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Miyabi Black 5000MCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi Black 5000MCD Brödkniv 23 cm
    Brödkniven har ett tandad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Serrateringen sågar sig igenom skorpan utan att du behöver ta i eller pressa samman maten. Färskt bröd eller födelsesdagstårtan, den tandade kniven fixar det! Denna brödkniv har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader. Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Beställningsvara Normalt 4 - 7 leveransdagar
  • MIYABI 5000 FCD Brödkniv 240 Pakkaträ - L: 24 cm Brödknivar

    MIYABI 5000 FCD Brödkniv 240 Pakkaträ - L: 24 cm Brödknivar
    Miyabi 5000 FCD-serienär en symbios av elegant Design, toppmodern teknik och århundraden av erfarenhet av tillverkning av Köksknivar. Det vackra knivbladet sticker ut med sina 48 lager Damask-stål och en kärna av FC61-stål, med en hårdhet på 61 Rockwell och en ultravass Honbazuke-slipning, säkerställer att allaskäruppgifter i köket utförs med lätth
  • Miyabi Birch 5000MCD Brödkniv 23cm

    Miyabi Birch 5000MCD Brödkniv 23cm
    Brödkniven har ett tandad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Serrateringen sågar sig igenom skorpan utan att du behöver ta i eller pressa samman maten. Färskt bröd eller födelsesdagstårtan, den tandade kniven fixar det! Denna brödkniv har ett 101-lagers knivblad med kärna av hårt MC63 (förädlat SG2 stål) Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Detta kärnstål är täckt med 100 lagerrostfritt stål som bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader per sida. Handtaget är ett traditionellt D-format handtag av masurbjörk från finska Lappland, ett ljust och livligt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Miyabi Miyabi 6000MCT brödkniv 23 cm

    Miyabi Miyabi 6000MCT brödkniv 23 cm
    Miyabi Miyabi 6000MCT brödkniv 23 cm
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Brödkniv 23 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Brödkniv 23 cm
    Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t ex meloner.Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och en fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
  • Miyabi Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm
  • MIYABI Herman Brödkniv 230 Pakkaträ - 23 cm Brödknivar

    MIYABI Herman Brödkniv 230 Pakkaträ - 23 cm Brödknivar
    När man sätter en världsberömd knivbrand och en välkänd Michelinkock tillsammans för att utveckla en ny knivserie i lyxklassen kan resultatet bara vara sublimt. Och den nyaHerman x Miyabi Knife-serien från Zwillinger är helt enkelt sublim. Bladen är smidda i 65 lager Damask-stål, och skaften är i det vackert ådrade, härdiga pakkaträet och mjukt run
  • Miyabi - RAW 5000 FCD Brödkniv 24 cm

    Miyabi - RAW 5000 FCD Brödkniv 24 cm
    Klassisk brödkniv  som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t.ex. ananas, meloner mm. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på slipverkstad.
  • MIYABI 6000 MCT Brödkniv 230 Brun Pakkaträ - L: 23 cm Brödknivar

    MIYABI 6000 MCT Brödkniv 230 Brun Pakkaträ - L: 23 cm Brödknivar
    Estetik och funktion går hand i hand med bra Design. Bladen i MIYABI 6000MCT-serien ser ojämförligt bra ut – och deras funktionella egenskaper imponerar på både proffs och entusiastiska amatörkockar. En av anledningarna är att bladet och handtaget matchar perfekt och bildar en enda övertonsenhet. Bladet är tillverkat av 3 lager stål, med en kärna a
  • Miyabi - Birch 5000 MCD Brödkniv 23 cm

    Miyabi - Birch 5000 MCD Brödkniv 23 cm
    Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis sötpotatis, ananas eller melon. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.