Sashimikniv

En bra sashimikniv ger dig superbra precision när du ska skära kött eller fisk för till exempel sushi. Sashimikniven är ett måste för användning i en seriös sushikocks kök. Knivarna är kända för att ha mycket hög precision, vilket krävs för att få till supertunna skivor av rå fisk. En del kallar ibland sashimikniven för sushikniv.

Populärt inom sashimikniv

  • Global G-14 Sashimikniv 30cm Spetsig

    Global G-14 Sashimikniv 30cm Spetsig
    Sashimikniven hjälper dig skära fina lövtunna skivor av kött eller fisk i ett enda drag och få en så fin skäryta som möjligt.Slipad för höger hand.Bladets längd: 30 cm.
  • Global G-47 Sashimikniv Symetrisk 25 cm

    Global G-47 Sashimikniv Symetrisk 25 cm
    Global Sashimikniv 25 cm.Bladets längd: 25 cm
  • Global G-11 Sashimikniv 25 cm Spetsig

    Global G-11 Sashimikniv 25 cm Spetsig
    Med en sashimikniv skär du enkelt lövtunna skivor av kött eller fisk i ett enda drag. Sashimikniven är oslagbar när du t.ex. vill skära rå fisk till sushi! Slipad för höger hand. (Finns slipad för både höger och vänster hand).Bladets längd: 25 cm.
  • MAC Chef Sushikniv 21 cm

    MAC Chef Sushikniv 21 cm
    En ny typ av kniv från MAC med teflonbeläggning på bladet som gör att till exempel inte ris klibbar fast.Chef-serienKnivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfriHandtaget är av träArt nr BSC-85

Fler tips på sashimikniv

  • Tamahagane Sashimikniv Tsubame 27 cm

    Tamahagane Sashimikniv Tsubame 27 cm
    The Tamahagane San Tsubame knivar görs i 3 lagers-stål. Mellanlagret är VG 5 Stål och är den delen som är själva knivbladet/ eggen. De två utvändiga lagren är SUS410-stål som är lite mjukare och tåligare. Själva vinkeln på kniven är på 14-15 grader. Knivbladet är tillverkat för hand och är sen sandblåst.
  • MAC Yanagiba / Sashimikniv

    MAC Yanagiba / Sashimikniv
    Sashimikniven är typiskt japansk. Bladet är enkelslipat för maximal skärpa när fisk och kött ska skivas med precision. Med denna kniv skivas det mesta med ett enda snitt. Allt för att bevara köttets själ enligt japansk tradition. Finns i två olika varianter med 21 cm och 30 cm knivblad.Knivbladet är gjord i AUS-8 stål och handtaget är i trä.Välj mellan två olika längder på knivbladet:FKW-7- 21 cmFKW-10 - 30 cm
  • Japansk Sashimi Kniv 210mm

    Japansk Sashimi Kniv 210mm
    Elegant och lång japansk kniv i rostfritt stål. Sashimikniven används för att förbereda sashimi (rå fisk), och fisk till sushi eller makirullarna. Med den här kniven får du riktigt snygga bitar&hellip:

Asymmetrisk slipning på sashimiknivar

En egenskap som man hittar på sashimiknivar är att de är asymmetriskt slipade, dvs ena kanten av knivens egg skiljer sig från den andra. Det här är en slipning som ofta ses på knivar som ska användas för att skära mycket tunna skivor.