Assio & Engvall kockknivar

Assio & Engvall är en relativt okänd svensk tillverkare av knivar med rötter i traditionellt hantverk. Företaget har lanserat serien SKARP där du hittar en stor och fin kockkniv. I sortimentet finns även fiskbenspincetten som gör det lätt att plocka fiskben.

Populärt inom Assio & Engvall kockknivar

  • Assio & Engvall Skarp Kockkniv 20 cm

    Assio & Engvall Skarp Kockkniv 20 cm
    En svenskdesignad kniv från Assio & Engvall. Kniven är unikt designad med inspiration från Japan, men anpassad för skandinaviska händer. Med en vikt på endast 176 gram, är kniven lätt att hantera och minskar risken på skador på handled vid längre bruk. Knivbladet är på 20cm, med 45 lagers damaskusstål som har en kärna gjord av Japanskt AUS-10 Stål. Handtaget är tillverkat av ett exklusivt Chacate-trä, som är ett lätt och hållbart träslag, handtaget är vakuumbehandlat för extra stabilitet. Skarp serien från Assio & Engvall är idealisk för proffessionellt bruk, med enastående hållbarhet, balans och komfort.
  • Assio & Engvall Skarp Kockkniv 24 cm

    Assio & Engvall Skarp Kockkniv 24 cm
    Här är en kockkniv från Assio & Engvalls Skarp Serie, skapad för dig som söker det bästa. Denna kniv är tillverkad med japanskt AUS10-stål, vilket ger den överlägsen hållbarhet och skärpa som passar för både yrkeskockar och ambitiösa hemmakockar. Kniven har ett 24 cm långt blad, prytt av ett elegant damaskusmönster med 45 lager stål. Detta mönster ger kniven både styrka och en estetisk elegans. Handtaget är tillverkat av exklusivt chacate-trä, vilket ger ett bekvämt grepp som känns både stabilt och naturligt. Kniven är även behandlad med vår patenterade CRYOFREEZE-behandling för långvarig skärpa och lätt underhåll. Med sin utmärkta balans och vikt på endast 218 gram är Skarp Kockkniv 24 cm ett kraftfullt och elegant verktyg för daglig användning i köket. Upplev enkelheten och precisionen i Assio & Engvalls längre kockkniv – en kniv som är redo för alla utmaningar i köket. Skötselråd för 24 cm kockkniv Skarp Serien är tillverkade med äkta trähandtag och blad av högkvalitativt Japanskt rostfritt stål. Det rekommenderas därför att:Håll alltid din kniv torr och ren!Tvätta för hand med varmt tvålvatten. Använd inga rivande tvättsvampar.Diska aldrig din kniv i diskmaskinen, låt kniven aldrig ligga blött.Torka din kniv helt torr med en absorberande handduk. Vi rekommenderar pappershanddukar för bästa resultat. Allt rostfritt stål innehåller någon nivå av kol, vilket är viktigt för skärpa och prestanda. På grund av detta kan en nyansering utvecklas på rostfritt stål om det inte rengörs och torkas ordentligt, även kallat patina. Vi rekommenderar att du förvarar dina knivar på en magnetisk trälist, skyddar dem i en saya eller förvarar dem i din knivrulle eller box. Förvara inte kniven i en låda liggandes mot andra verktyg. Vi rekommenderar att du då och då applicerar lite livsmedelsgodkänd olja på handtaget för att hålla det vackert och för att det inte ska torka ut.

Knivarna från Assio & Engvall är inte massproducerade, utan tillverkas i små upplagor vilket bidrar till deras exklusivitet. Antalet återförsäljare är begränsat och ibland är det slut på lager. Företaget har en mindre men hängiven kundbas, som värderar hantverk och tradition över storproduktion. Knivarna anses vara mer än bara verktyg; de betraktas som konstverk i sin egen rätt.