Köttyxa
Med köttyxa kan du klyva de segaste köttbitarna med lätthet. Köttyxan är en typ av kockkniv med ett riktigt grovt knivblad och mycket tyngd. Den är bäst på att ta sig genom brosk och senor i sega köttbitar.
En del kallar köttyxor för kinesisk hacka, vilket beror på att dessa knivar är vanligare i det asiatiska köket än det nordiska. Här listar vi några utvalda modeller som du kan beställa på nätet.
Populärt inom köttyxa
-
Zwilling Four Star Köttyxa 15 cm
1077 kr
Läs mer härDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast. -
Westmark Köttyxa
275 kr
Läs mer härMed en bra köttyxa i köksarsenalen håller dina vanliga knivar längre eftersom du kan använda yxan för de tuffare utmaningarna i köket. Den här robusta köttyxan från Westmark har ett nitat handtag och ligger bekvämt och säkert i handen. Ett utmärkt val för bearbetning av kött, till exempel när du vill separera brosk eller leder. -
Global G-12 Köttyxa 16 cm
1586 kr
Läs mer härKöttyxan är ditt bästa val när du skall separera brosk eller leder mellan köttstycken. Yxan passar även perfekt för att hacka kött till grytbitar. Detta är den enda kniven från Global som vi rekommenderar för den här typen av arbeten.Bladets längd: 16 cm. -
Kamado Sumo BBQ köttyxa
594 kr
Läs mer härKöttyxa från Kamado Sumo som utan bekymmer skär genom det grillade köttet. Kniven är tillverkad i tyskt stål med otroligt skarphet. Stålet är värme- och kallbehandlat för flexibilitet och rostskydd. Köttyxan från Kamado Sumo är slipad för hand på vardera sida och du är därför garanterad en knivskarp egg. Handtaget är tillverkat i högkvalitativt pakkaträ, ett otroligt vackert och hållbart material som ligger bekvämt och säkert i handen.
Fler tips på köttyxa
-
Zwilling Zwilling Pro köttyxa 16 cm
1077 kr (1369 kr)
Läs mer härZwilling Zwilling Pro köttyxa 16 cm -
Dorre Kani Hackare Till Kött - Köttyxor Plast Svart
59 kr
Läs mer härHackaren från Dorre har vassa kanter för att laga mat som ett proffs. Den har ett bekvämt handtag med ett hål högst upp för enkel upphängning. Tål diskmaskin. Om hackaren från Dorre- Vassa kanter.- Gjord av plast.- Skönt handtag.- Hål för upphängning. Skötselråd för hackaren- Tål diskmaskin. Shoppa Köttyxor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Kötthammare, rostfritt stål - KitchenCraft
179 kr
Läs mer härKötthammare från Kitchen Craft som du använder till att banka ut biff, kyckling eller kalkonfilé till önskad tjocklek. -
Wüsthof Köttyxa 18 cm
1195 kr
Läs mer härKöttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Denna köttyxa har ett rektangulärt blad som är tjockare och styvare än en vanlig kockkniv.Wüsthof är känt för sin tyska kvalitet och många hundra års expertis inom knivtillverkning. Denna köttyxa har bladlängd på 18 cm, en bladhöjd på 7,5 cm och en trippelnitad hantag i hygieniskt och hållbart syntetmaterial. Tillverkas på Wüsthofs fabrik i tyska Solingen. -
Fiskars All Steel Köttyxa 16 Cm - Köttyxor Rostfritt Stål
682 kr
Läs mer härKöttyxan från Fiskars är tillverkad av rent rostfritt stål med en hög kvalitet med en lång livslängd perfekt för fisk, kött och grönt. Den har en gjuten design med en tidlös, stilren känsla. Köttyxan har ett slitstarkt knivblad med ett handtag med en optimal prestanda för säker användning. Om köttyxan från Fiskars- Gjord av rostfritt stål.- Slitstarkt knivblad.- Finsk design.- Lång livslängd.- Optimal balans.- Återvinningsbar förpackning.- Från serien All Steel.- 25 års garanti. Skötselråd för köttyxan- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Köttyxor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Satake Kuro Köttyxa 18 cm
1195 kr
Läs mer härSatake Kuro Chopper är en handsmidd japansk köttyxa med hamrad design. Denna köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Knivbladet är av 1.4116 stål (5CR15MOV), ett segt och tåligt knivstål som är processat åtta gånger till en hårdhet på 54-56 HRC. Det är med andra ord ett annat stål i denna köttyxa mot de andra knivarna i Kuro-serien. Detta för att det krävs ett segare stål för att tåla att huggas med. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Kniven levereras som extra bonus med trälåda som har gångjärn och låshake. Denna trälåda gör att kniven har en bra och snygg förvaring Vikt: 586 g Leverantörs artikelnummer: SKURO11 -
Arcos Universal Köttyxa 18 cm
599 kr
Läs mer härKöttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Knivar i Arcos Universal serien är designade med daglig användning i åtanke. Knivarnas blad är tillverkat av Arcos egna NITRIUM®-stål som är en rostfri och härdat formel berikad med kväve för extra hårdhet och långvarig skärpa. Handtagen är gjorda av polyoximetylen (POM) och är mycket motståndskraftig mot slag, förslitning och lösningsmedel och är i stånd att motstå höga och låga temperaturer mellan -40 till 150ºC. Nitarna är tillverkade av rostfritt stål med extremt högt korrosionsmotstånd. Bladet har en såkallad olivslipning, eller culterslipning som det också kallas, som gör att det du skär inte skall fastna på kniven. Kniverna är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. Handtagen är behandlade med det antibakteriella systemet Bactiproof Silver vilket minskar förekomsten av bakterier, svamp och mögel med 99,9%. 10 års garanti mot material- och produktionsfel. Vikt: 480 g Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
SHAN ZU Cleaver Chef Knife 7 tum
296 kr
Läs mer härDenna premiumslaktkniv i tyskt högkolstål (HRC55) kombinerar skärpa och hållbarhet med utmärkt rostskydd. Med ett 7-tums blad och 17° slipvinkel per sida är den perfekt för skivning, hackning och tärning. -
Sabatier K Köttyxa 16 cm
1195 kr
Läs mer härKöttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Köttklubba i bokträ - KitchenCraft
105 kr
Läs mer härKöttklubba i bokträ med en krusig sida i metall som du mörar köttet med. -
Global Global G-12 köttyxa 16 cm rostfritt stål
1586 kr (2539 kr)
Läs mer härGlobal Global G-12 köttyxa 16 cm rostfritt stål -
Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Rocking chefs
1320 kr (1564 kr)
Läs mer härGiesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Rocking chefs -
Wüsthof Köttyxa 16 cm
1095 kr
Läs mer härKöttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Denna köttyxa har ett rektangulärt blad som är tjockare och styvare än en vanlig kockkniv.Wüsthof är känt för sin tyska kvalitet och många hundra års expertis inom knivtillverkning. Denna köttyxa har bladlängd på 16 cm, en bladhöjd på 7 cm och en trippelnitad hantag i hygieniskt och hållbart syntetmaterial. Tillverkas på Wüsthofs fabrik i tyska Solingen. -
Satake Kuro mori med saia/fodral 19,5 cm
995 kr (1699 kr)
Läs mer härSatake Kuro mori med saia/fodral 19,5 cm -
Hexclad Hexclad kinesisk kockkniv damaskus 18 cm Silver
1499 kr (1999 kr)
Läs mer härHexclad Hexclad kinesisk kockkniv damaskus 18 cm Silver -
Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Red diamond
1329 kr (1564 kr)
Läs mer härGiesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Red diamond -
Köttyxa, rostfritt stål - World of Flavours
209 kr
Läs mer härOrientalisk köttyxa från Kitchen Craft's serie World of Flavours. Tillverkad av rostfritt stål med nitat handtag. -
Köttyxa - Westmark
285 kr
Läs mer här -
Arcos 2900 Köttyxa 20 cm
599 kr
Läs mer härKöttyxan används för att bearbeta mat på sätt där eggenpå en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Köksknivarna i 2900-serien från Arcos är en mycket prisvärd serie för professionella kök speciellt utformad och konstruerad för långvarig och tung användning. Dom säkra och bekväma handtagen är större än tillsvarande handtag på konumentknivar och är tillverkat av injicerad polypropylen (PP). De är slag- och halksäkra samt tål höga temperaturer (120-130°C). Kniverna är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. Handtagen är behandlade med det antibakteriella systemet Bactiproof Silver vilket minskar förekomsten av bakterier, svamp och mögel med 99,9%. 10 års garanti mot material- och produktionsfel. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Satake Satake Kuro Sakata hackkniv 14 cm
1325 kr (2249 kr)
Läs mer härSatake Satake Kuro Sakata hackkniv 14 cm -
Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Tree of life
1413 kr (1694 kr)
Läs mer härGiesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Tree of life -
Global Köttyxa G-12 16 Cm - Köttyxor Rostfritt Stål
1586 kr
Läs mer härOm du ska dela upp stora köttstycken som innehåller ben och brosk så är den här kniven det bästa valet för jobbet! Köttyxan är den enda kniven som är rekommenderad att använda för den typ av arbeten, samtidigt som den också passar för att hacka upp kött till mindre grytbitar.Kniven är tillverkad i Japan och består av CROMOVA 18 rostfritt stål, vilket är ett väldigt hårt och slitstarkt material med utmärkt skärpa som varar länge. Skaftet är även det tillverkat av rostfritt stål, men har en ihålighet som är fylld med sand för att kniven ska få rätt balans.Kniven bör ej diskas i diskmaskin. Det är rekommenderat att diska för hand med varmt vatten och vanligt diskmedel för att sedan torka av med en torr kökshandduk. Bladlängd 16 cm CROMOVA 18 rostfritt stål Shoppa Köttyxor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Giesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Spicy orange
1329 kr (1564 kr)
Läs mer härGiesser PremiumCut Chefs No 1 slaktarkniv Spicy orange -
Wüsthof Köttyxa 20 cm
1295 kr
Läs mer härKöttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Denna köttyxa har ett rektangulärt blad som är tjockare och styvare än en vanlig kockkniv.Wüsthof är känt för sin tyska kvalitet och många hundra års expertis inom knivtillverkning. Denna köttyxa har bladlängd på 20 cm, en bladhöjd på 8 cm och en trippelnitad hantag i hygieniskt och hållbart syntetmaterial. Tillverkas på Wüsthofs fabrik i tyska Solingen. -
Global Global G-49 Kinesisk hacka 18 cm Rostfritt stål
2999 kr (3429 kr)
Läs mer härGlobal Global G-49 Kinesisk hacka 18 cm Rostfritt stål -
Arcos Atlantico Köttyxa 16 cm
399 kr
Läs mer härDen spanska producentenArcosär en av värdens äldsta knivproducenter med historia för knivtillverkning så långt tillbaka som 1745. Nästan tre århundraden med utveckling av knivar har gjort Arcos till en ledande internationell aktör inom knivar, bestick och köksredskap. Från sina fabriker i Albacete produserar Arcos dagligen ca 70.000 enheter fördelat på 600 knivmodeller. Knivarnas blad tillverkasav Arcos egna NITRIUM®-stål som är en rostfri och härdat formel berikad med kväve för extra hårdhet och långvarig skärpa. Köttyxa med trähandtag används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Vikt: 328 g Artikelnummer: 276900 -
Yaxell Yaxell Zen kinesisk hacka 18 cm
1914 kr (3199 kr)
Läs mer härYaxell Yaxell Zen kinesisk hacka 18 cm -
Satake Satake Kuro chopper 18 cm
1000 kr (1599 kr)
Läs mer härSatake Satake Kuro chopper 18 cm -
Zwilling Zwilling Gourmet köttyxa 15 cm
620 kr (819 kr)
Läs mer härZwilling Zwilling Gourmet köttyxa 15 cm -
Kinesisk Cleaver, multi-purpose kniv
549 kr
Läs mer härEn otroligt mångsidig kniv, en kinesisk ?köttyxa?, även känd som cleaver, kommer bli din nya favoritkniv. Vare sig du ska finhacka vitlök och ingefära, skära kött i tunna skivor, flytta det&hellip: -
Arcos Universal Köttyxa 16 cm
499 kr
Läs mer härKöttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Knivar i Arcos Universal serien är designade med daglig användning i åtanke. Knivarnas blad är tillverkat av Arcos egna NITRIUM®-stål som är en rostfri och härdat formel berikad med kväve för extra hårdhet och långvarig skärpa. Handtagen är gjorda av polyoximetylen (POM) och är mycket motståndskraftig mot slag, förslitning och lösningsmedel och är i stånd att motstå höga och låga temperaturer mellan -40 till 150ºC. Nitarna är tillverkade av rostfritt stål med extremt högt korrosionsmotstånd. Bladet har en såkallad olivslipning, eller culterslipning som det också kallas, som gör att det du skär inte skall fastna på kniven. Kniverna är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. Handtagen är behandlade med det antibakteriella systemet Bactiproof Silver vilket minskar förekomsten av bakterier, svamp och mögel med 99,9%. 10 års garanti mot material- och produktionsfel. Vikt: 480 g -
Sabatier K Köttyxa 18 cm
1695 kr
Läs mer härKöttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa.Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök.
Använda köttyxan även till grönsaker
Bara för att den här knivformen brukar kallas för köttyxa behöver man nödvändigtvis inte utesluta användning på grönsaker. Ett alternativt namn som används är köksyxa.
Det som gör kötthackaren så effektiv på brosk och ben är ju dess tyngd och kraftfullhet. Den kommer också väl till pass när man hackar hårdare grönsaker som morot, palsternacka med mera.
Välja köttyxa som passar dig bäst
Olika knivtillverkare har konstruerat sina köttyxor på lite olika sätt. En del har handtag i trä medan andra låtit hela kniven vara i rostfritt stål.
I produktvisningen här ovanför ser du våra förslag. Vill du leta på egen hand kan vi rekommendera följande nätbutiker inom kök och matlagning.