Satake kockknivar
Ame, Houcho och Pro är tre serier av kockknivar från Sataké som ger många möjligheter i köket. Här ser du priser och bilder på Satakes kockknivar online. Knivarna är mellan 18-24 cm långa och har lite olika egenskaper.
Populärt inom Satake kockknivar
-
Satake Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm
1399 kr
Läs mer härHögkvalitativ kockkniv från japanska Satake. Kiritsuke är en japansk knivmodell med brant spets. Det rejäla bladet tillsammans med den skarpa spetsen gör den till en mångsidig kniv som fungerar lika bra till att skära grönsaker som fisk. Den skarpa spetsen är mycket användbar för skärning som kräver noggrannhet. I Japan är kiritsuke en symbol för expertis och status och får bara användas av chefskocken.Kniven är tillverkad i fem lager stål och mäter 23 centimeter. Handtaget är tillverkat i kanadalärk. Kniven är inte bara en högkvalitativ kockkniv, den är också en fröjd för ögat. -
Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm
329 kr
Läs mer härDen här japanska kockkniven, en s.k. Santoku-modell, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne -
Satake Ame kinesisk kockkniv, 17 cm
1999 kr
Läs mer härSatake Ame är en knivserie som är designad utifrån ledorden kraft, styrka, balans och tradition. Namnet Ame betyder regn på japanska och är inspirerat av bladets rain pattern-design. Mönstret är inte bara vackert utan gör även att råvaror inte sugs fast på bladsidan medan du skär.Det är vanligt att en kock använder sin kinesiska kockkniv för i stort sett allt när det gäller matlagningen. En kinahacka, som den även kallas, passar utmärkt till att skära både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.Kniven har ett handbankat blad av fem lager AUS10-stål med hårdhet på 60-61 HRC. Bolster och ändstycke är gjorda av rostfritt stål. Handtaget är tillverkat av vril, ett virke som är eftertraktat eftersom det både är vackert och hårdare än vanligt trä. Träslagen som används till kniven är bland annat lärk, persikoträ, kemfer och lönn. Varje handtag är unikt, vilket gör att du får en kockkniv som är ensam i sitt slag. -
Satake Professional Kockkniv 21 cm
1493 kr
Läs mer härEn kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 21 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
Fler tips på Satake kockknivar
-
Satake Kaizen Gyuto kockkniv, 21 cm
1995 kr
Läs mer härÄr du på jakt efter en riktigt bra kniv till köket? Med Gyuto från serien Satake Kaizen får du en kockkniv av högsta klass. Kniven har en bladlängd på 21 centimeter, och en totallängd på 33 centimeter. Tack vare det ergonomiska skaftet i vackert åldrat olivträ får du ett stadigt och bekvämt grepp. Kniven har dessutom ett lyxigt blad av tunt damaskusstål i 67 lager: 66 lager supportstål och en stabil kärna MVS10Cob-stål. Kniven lämpar sig väl för de allra flesta uppgifter och blir garanterat en trogen följeslagare i köket.Serien Satake Kaizen ger dig knivar från Seki City i Japan, knivarnas huvudstad. Namnet Kaizen står för en konstant strävan mot förbättring, vilket är logiskt eftersom knivarna kännetecknas av en hög kvalitet. Du får ett bekvämt grepp, ett tåligt blad och en estetisk form – en knivupplevelse utöver det vanliga. -
Satake Cutlery Chinese Cleaver kockkniv
795 kr
Läs mer härOm du letar efter en mångsidig och kraftfull kniv för att hantera alla typer av grönsaker, frukter och kött, är Satake Kockkniv Cutlery Chinese Cleaver ett utmärkt val för dig!Denna kniv är inspirerad av den traditionella kinesiska kockkniven, som är det viktigaste redskapet i det kinesiska köket. Den har ett brett och tungt blad som ger dig precision och kontroll när du skär, hackar, strimlar eller tärnar. Du kan också använda den för att skopa upp dina ingredienser och föra dem till grytan eller stekpannan. Den är perfekt för att förbereda allt från kål, aubergine, melon och tomat till mindre köttbitar.Satake Kockkniv Cutlery Chinese Cleaver är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål med molybden och vanadin, som ger kniven en hög hårdhet, slitstyrka och korrosionsbeständighet. Bladet är slipat på båda sidor och har en hårdhet på 57-58 HRC1. Handtaget är gjort av ABS-plast, som är ett slitstarkt och hygieniskt material. Kniven har en elegant och modern design som passar in i alla kök.Beställ din Satake Kockkniv Cutlery Chinese Cleaver idag och upptäck hur mycket den kan förenkla din matlagning! -
Satake Kaizen Santoku japansk kockkniv, 18 cm
1592 kr
Läs mer härMed kniven Santoku från premiumserien Satake Kaizen får du en mångsidig japansk kockkniv som du kan använda för de allra flesta uppgifter i köket. Den lyxiga kniven har ett tåligt och elegant blad av damaskusstål i 67 lager, 66 lager supportstål och en stabil kärna av MVS10Cob-stål. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och är totalt 30 centimeter lång. Tack vare det vackra skaftet i åldrat olivträ får du dessutom ett bekvämt och ergonomiskt grepp. Du får med andra ord en multifunktionell kvalitetskniv som klarar det mesta – en optimal knivupplevelse.Knivarna från Satake-serien Kaizen tillverkas i knivarnas huvudstad: Seki City i Japan. Att de högkvalitativa knivarna fått heta just Kaizen passar bra, eftersom namnet Kaizen står för en konstant strävan mot förbättring. Med en Satake Kaizen-kniv får du alla grundkriterier som kännetecknar en bra kniv: ett bekvämt grepp, en stilren form och ett slitstarkt och vasst blad. -
Satake Kosantoku kockkniv 14 cm
1279 kr
Läs mer härEn liten och lätt kockkniv med japansk design är en kosantoku, som är en av de mest populära modellerna bland kockknivar. Den kan användas för att skära alla sorters mat, och är ett viktigt redskap i ett kök. Kosantoku kockkniv 14 cm är en utmärkt kosantoku som kombinerar kvalitet, skönhet och funktionalitet.Bladet på Kosantoku kockkniv är gjort av VG-10 stål, som är ett av de bästa stålen för knivar. Det är hårt, rostfritt och har en hög skärpa som varar länge. Bladet har också 67 lager av damaskusstål, som ger det en unik och vacker mönstring. Dessutom är bladet hamrat, vilket ger det en grov yta som förhindrar att maten fastnar på bladet.Handtaget på Kosantoku kockknivär gjort av bränt trä, som ger den ett naturligt och rustikt utseende. Handtaget har också en bolster och en skaftände av 18/8 stål, som ger den extra styrka och balans. Handtaget är långt och ergonomiskt, vilket ger dig ett perfekt grepp och kontroll över kniven.Kosantoku kockkniv är en mångsidig kniv som kan användas för att skära alla sorters mat, som kött, fisk, grönsaker och frukt. Den har en vinkel på cirka 15-20 grader, vilket gör den idealisk för att göra fina snitt. Den har också en spetsig spets, vilket gör den bra för att göra detaljerade arbeten. Kosantoku kockkniv är inte bara praktisk, utan också snygg och exklusiv. Den levereras i en vacker trälåda, som du kan använda för att förvara eller presentera din kniv. Den är också enkel att underhålla, eftersom den bara behöver brynas med ett keramiskt bryne då och då för att behålla sin skärpa. Den tål inte maskindisk, så undvik att lägga den i diskmaskinen.Om du vill ha en kockkniv som är både funktionell och estetisk, så är Kosantoku kockkniv det rätta valet för dig. Beställ den idag och njut av din matlagning på ett nytt sätt! -
Satake Ame Gyuoto kockkniv 21 cm
1095 kr
Läs mer härAme är japanska och betyder regn och knivarna ur Satakes vackra Ame-kollektion är alla dekorerade med inspiration från ett kraftigt regnväder. Satake är en av de mest luxuösa kniv-märkena och deras knivar befinner sig på en egen nivå. Gyuto-kniven är en japansk kockkniv med ett vasst blad på 21 cm. Bladet är tillverkad av 5-lager AUS10-stål med en hårdhet på 60-61 HRC. Knivens skaft är handgjort av japanskt lärkträd och alla kollektionens knivar har helt unika skaft. Skaften är nämligen gjorda av så kallad vril från lärkträdet, som är rundande utväxter där trädets ådror rör sig i oförutsägbara riktningar vilket ger trädet ett distinkt utseende. För att underhålla din nya kockkniv rekommenderar vi dig att slipa den med jämna mellanrum och att du endast diskar den för hand. -
Satake OMO kinesisk kockkniv
2199 kr
Läs mer härDen kinesiska kockkniven i OMO-serien från Satake är en imponerande kombination av styrka, elegans och finess. Med en bladlängd på 16 centimeter och en hög profil på 7,5 centimeter är kniven både stor och robust, men samtidigt smal och raffinerad i sin design. Den rektangulära formen ger kniven ett distinkt utseende som omedelbart fångar ögat och är kännetecknet för den kniv som traditionellt används för all matlagning i Kina. Medan vissa kinesiska kockknivar är utformade för att hantera de mest krävande uppgifterna som att hacka frysta livsmedel, är den här kniven från OMO-serien gjord för mer exklusiv och respektfull hantering.Knivens blad är tillverkat av 67 lager AUS-10-stål från det välkända Aichi Steel Corporation i Japan. Den här konstruktionen ger inte bara kniven en imponerande hållbarhet och en Rockwell-hårdhet på 58-60 HRC, utan också en otroligt vacker damaskusstruktur som ger kniven en extraordinär estetik. Stålet är känt för sin utmärkta eggstabilitet, vilket innebär att kniven behåller sin skärpa under lång tid utan behov av frekvent slipning. Tack vare den höga kromhalten och tillsatsen av molybden är AUS-10-stål också mycket motståndskraftigt mot rost och fläckar, vilket säkerställer att kniven förblir i toppskick även vid intensiv användning.En speciell egenskap hos denna kniv är dess så kallade flat grind, vilket innebär att eggen är slipad ända från bladets ovansida till eggen. Denna design maximerar knivens skärpa och ger en fantastisk känsla av precision när den används i köket. Handtaget, som är tillverkat av det exklusiva träslaget Black Sanders, även känt som African Blackwood, erbjuder en exceptionell kombination av styrka och komfort. Med sin rundade undersida ligger det mjukt och bekvämt i handen och gör kniven till ett nöje att arbeta med. Satake har utvecklat handtaget med inspiration från japansk tradition men anpassat till det nordiska köket, vilket resulterar i ett verktyg som är både vackert och funktionellt.Kniven levereras i en extraordinär låda där eleganta motsatser möts, vilket understryker dess exklusivitet och gör den till en perfekt present eller speciell accessoar i alla kök. För att maximera knivens livslängd och prestanda bör den diskas för hand och torkas noggrant efter varje användning. Förvaring sker bäst på en magnetremsa. -
Satake Houcho Gyoto kockkniv
399 kr
Läs mer härDen uppenbara kniven att ha i köket är denna Gyoto kockkniv från japanska Satake. Kniven passar perfekt till en mängd olika skäruppgifter. Det långa bladet är perfekt för urkärning av både frukt, grönsaker, kött och mycket mer. Kniven är 21 cm och tillhör Houcho-serien.Det stora bladet är tillverkat av rostfritt stål och är extremt vasst och solitt. Dessutom gör knivens lätta vikt att den är mycket lätt att arbeta med. Det ergonomiska handtaget är en enkel design tillverkat i mangoliaträ, som Houcho-serien kännetecknas av. -
Satake Chopper kockkniv med trähandtag
799 kr
Läs mer härUpplev den perfekta balansen mellan traditionellt japanskt hantverk och modern skärpa med Satake Chopper. Denna kinesiska kockkniv, med sitt 28,5 cm långa blad av högkvalitativt japanskt 5CR15MOV-stål (rostfritt stål), är designad för att skära igenom både kött och grönsaker med lätthet och precision. Det grovt hamrade bladet, smitt av skickliga hantverkare, har en unik struktur som motverkar vakuum mellan råvara och blad, vilket gör skärandet smidigt och effektivt.Knivens handtag i ljust naturträ ger ett bekvämt och stabilt grepp, vilket gör den behaglig att använda även vid längre tillagningspass. Den utmärkta balansen mellan blad och handtag gör att varje snitt känns naturligt och kontrollerat. Perfekt som en allroundkniv i köket, särskilt för den som uppskattar asiatisk matlagning.Varje kniv är unik, med subtila variationer i bladets mönster och trähandtagets nyans, vilket ger den ett autentiskt och personligt uttryck. Dessutom levereras den i en vacker trälåda, vilket gör den till en utmärkt present eller en elegant tillskott i ditt kök. -
Satake OMO kockkniv 21 cm
2199 kr
Läs mer härOMO-seriens gyuto-kockkniv från Satake är en perfekt representant för västerländsk stil som har anpassats med japansk finess. I Japan betyder ordet ”gyuto” egentligen ”biffkniv”, vilket bara understryker dess mångsidighet. Jämfört med den japanska Santoku är Gyuto längre och har en mer avsmalnande form, vilket gör den idealisk för både detaljarbete och större skäruppgifter. Den smalare spetsen är perfekt för precisa uppgifter som att skära fisk, medan det tjockare bladet hanterar kött och grönsaker med lätthet.Det 21 centimeter långa bladet är tillverkat av 67 lager AUS-10-stål från Aichi Steel Corporation i Japan, ett material som är känt för sina balanserade egenskaper. Med en Rockwell-hårdhet på 58-60 HRC behåller kniven en vass egg under lång tid samtidigt som den är lätt att slipa vid behov. Stålet har utmärkt kantstabilitet, vilket innebär att kniven kan behålla sin skärpa under lång tid utan behov av frekvent slipning. AUS-10-stålet är dessutom mycket motståndskraftigt mot rost och fläckar tack vare den höga kromhalten och tillsatsen av molybden, vilket ger kniven en lång hållbarhet.Kniven är slipad med en så kallad flat grind som maximerar skärpan, men utan en skuldra på bladet. Detta skapar en mjuk övergång från bladets ovansida till eggen, vilket resulterar i en otrolig skärpa och en fantastisk känsla när man använder kniven. Handtaget på Gyuto är tillverkat av det exklusiva träslaget Black Sanders, även känt som African Blackwood, som är uppskattat för sin unika hållbarhet och djupa färgtoner. Träets kärna är ofta djupt svart eller mörkt purpurbrun med kontrasterande ränder, vilket skapar ett elegant och tidlöst utseende. Eftersom det är ett av de hårdaste träslagen är det ett idealiskt material för avancerade knivhandtag som måste kunna tåla lite av varje.Satake har utformat handtaget med inspiration från japansk tradition, anpassat för det nordiska köket, vilket gör kniven både funktionell och estetiskt tilltalande. Gyuto kockkniv levereras i en extraordinär låda där eleganta motsatser möts, medan kniven vilar på stålblå satin, vilket gör den till en perfekt present eller ett vackert tillskott till alla kök. För att maximera knivens livslängd och prestanda bör den diskas för hand och torkas noggrant efter varje användning. Förvaring sker bäst på en magnetremsa. -
Satake Omo Bunka Petty Skalkniv 12 Cm - Kockknivar Stål Brun
1329 kr
Läs mer härSkalkniv från Satake med ett tunt, starkt knivblad i damascusstål med en exklusiv känsla. Den har ett långt handtag i trä med ett perfekt grepp. Skalkniven har en optimal balans och en extra skärpa med rejäl hårdhet för optimerad prestanda.Om skalkniven från Satake- Från serien OMO.- Stabilt handtag i trä.- Högkvalitativt knivblad i damascusstål.- Hårdhet: 58-60 HRC.Skötselråd för skalkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Satake Satake Kuro Kosantoku kockkniv 14 cm Stål
1279 kr (1999 kr)
Läs mer härSatake Satake Kuro Kosantoku kockkniv 14 cm Stål -
Satake NoVac Kockkniv 21cm Trähandtag
499 kr
Läs mer härSatake NoVac är en speciell serie knivar där knivbladet har flera hål i bladet med en valka över. När du t.ex. skär gurka, "föser" valken ut skivan från bladet och hålen släpper in luft mellan knivbladet och gurkskivan så att det inte bildas vakuum. Därför fastnar inte skivan lika lätt på knivbladet. Bäst i test i både Råd & Rön, Ica Provkök och Expressen/GP. Knivbladet i ett Hi Carbon Steel är 21cm långt och slipt med en slipvinkelpå 15 grader. Handtaget är i rosenträ. Den trubbiga spetsen gör att du kan karva längs benet utan att spetsen hugger. Kniven är enkel att slipa med ett kermaikbryne. Vi rekommenderar handdisk på knivarna från Satake. Yasuhiro Satake är tredje generationens knivtillverkare från samma familj. Hans fabrik ligger i knivdistriktet Seki City. -
Satake - Houcho Kockkniv Hakata 17 cm
599 kr
Läs mer härHoucho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Kockkniven har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Kockknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda din kockkniv i många år framöver. -
Satake NoVac Kockkniv 21 cm
449 kr
Läs mer härKöttkniv med nytänkande design. Den trubbiga spetsen gör att du kan tranchera en stek och komma nära benet utan att spetsen hugger i benet. Hålen och luftspalten gör att det du skivar och hackar inte suger fast på bladet.Material: Hi Carbon steelHandtag i antibakteriebehandlad plastBladlängd: 21 cmSlipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryne Leverantörens artikelnummer: SBP0007 -
Kockkniv - Ame Gyuto i AUS10-stål - 21 cm
1109 kr
Läs mer härKniv - Ame Gyuto 21 cm från SatakeSatake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets design&hellip: -
Satake - Houcho Kockkniv Gyoto 21 cm
392 kr (599 kr)
Läs mer härHoucho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Kockkniven har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Kockknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda din kockkniv i många år framöver. -
Satake Kaizen Gyuto Kockkniv 21 cm
1995 kr
Läs mer härSatake Kaizen är en premiumserie från knivarnas huvudstad Seki City, Japan. Knivarna har ett skaft av oregelbundet ådrat olivträ och ett tunt och elegant 67-lagers damascusblad, 66 lager supportstål och en kärna av ytterst kvalitativtMVS10Cob-stål. Ordet Kaizen står för den ständiga strävan mot förbättring och denna nyhet i Satakes sortiment är en serie knivar av absolut högsta klass.Modell: Gyuto / Västerländsk kockknivLängd: 21 cmSkaft: OlivträBlad: DamascusKärnstål: MVS10Cob-stål -
Satake Satake Houcho Gyuto kockkniv 21 cm
449 kr (599 kr)
Läs mer härSatake Satake Houcho Gyuto kockkniv 21 cm -
Satake - Ame Santokukniv 18 cm
1699 kr (1999 kr)
Läs mer härSnygga santokukniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 18 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.Det första ögat känner igen på en Santoku är dess trubbiga nos och att den är något kortare än en traditionell kockkniv. Det japanska ordet ”Santoku” betyder tre göromål och skulle kunna översättas till: kött, fisk och grönsaker. Men en annan översättning lyder: skära, tärna och strimla, och det är just vad som lämpar sig bäst för denna kniv.En mångsidig, vacker kniv som kommer de dig mycket glädje i matlagningen. -
Satake - Kuro Sakata Hackkniv 14 cm
2099 kr
Läs mer härSakata är en kniv anpassad för smidigt och effektivt köksarbete med framförallt grönsaker, men fungerar riktigt bra som en universalkniv. Annorlunda och mycket användbar design.Kuro Sakata är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet. -
Satake Houcho Bunka Kockkniv 17 Cm - Kockknivar Kolstål Svart
599 kr
Läs mer härKockkniv från Satake med en stilren, funktionell design med en optimal styrka och balans. Den har ett högkvalitativt knivblad för optimal användarupplevelse. Kockkniven har en snedskuren framdetalj med en skarp spets perfekt för att skära, tärna och hacka.Om kockkniven från Satake- Handtag i magnoliaträ.- Knivblad i kolstål.Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Satake Omo Santoku Kniv 17 Cm - Kockknivar Stål Brun
1749 kr
Läs mer härKniv från Satake med ett tunt, starkt knivblad i damascusstål med en exklusiv känsla perfekt för att skära grönsaker, fisk eller kött. Den har ett långt handtag i trä med ett perfekt grepp. Kniven har en optimal balans och en extra skärpa med rejäl hårdhet för optimerad prestanda.Om kniven från Satake- Från serien OMO.- Stabilt handtag i trä.- Högkvalitativt knivblad i damascusstål.- Hårdhet: 58-60 HRC.Skötselråd för kniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Satake Satake Kuro Sakata hackkniv 14 cm
1290 kr (2099 kr)
Läs mer härSatake Satake Kuro Sakata hackkniv 14 cm -
Satake Satake Ame kinesisk kockkniv 17 cm
1999 kr
Läs mer härSatake Satake Ame kinesisk kockkniv 17 cm -
Satake Kuro mori med saia/fodral 19,5 cm
1095 kr (1699 kr)
Läs mer härSatake Kuro mori med saia/fodral 19,5 cm -
Satake Houcho Gyutoh Kockkniv
479 kr
Läs mer härDen här kockkniven är en så kallad Gyuto-modell som fungerar till det mesta i köket. Den skär, hackar och skivar med precision. Den är en utmärkt allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar inte stöter emot skärbrädan. Välj mellan två olika storlekar.Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 21 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträ Välj mellan två olika storlekar: 17 cm eller 21 cm bladlängd. -
Satake Satake Houcho Hakata kockkniv 17 cm
433 kr (599 kr)
Läs mer härSatake Satake Houcho Hakata kockkniv 17 cm -
Satake Ame Kiritsukekniv 23 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun
2199 kr
Läs mer härSatake Ame är en mycket vacker knivserie med balans, styrka, kraft och tradition som nyckelord till den eleganta designen. Ame är japanska för ”regn” som inspirerat designen av både mönstret på knivbladet och knivens läckert marmorerade handtag.Varje handtag har en unik marmorering av ljusa och mörka inslag i träet, vilket garanterar att varje handtag har ett unikt utseende. Egenskaper Handbankat knivblad tillverkat av 5 lager AUS10-stål Rostfria detaljer med bolder och ändstycke av rostfritt stål Handtag av Kanadalärk Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Satake Chopper Kockkniv - Kockknivar Stål Grå
799 kr
Läs mer härKockkniv från Satake med en traditionell design med en optimal styrka och balans. Den har ett slitstarkt, japanskt knivblad i MV-stål för optimal användarupplevelse perfekt för fisk, kött och grönt.Om kockkniven från Satake- Handtag i trä.- Knivblad i japanskt MV-stål.Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Satake Satake Outdoor yxa Svart
447 kr (599 kr)
Läs mer härSatake Satake Outdoor yxa Svart -
Kockkniv - Ame Santoku i AUS10-stål - 18 cm
1499 kr
Läs mer härKockkniv Ame Santoku 18 cm - SatakeSatake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets design&hellip: -
Satake Satake Houcho kockkniv 17 cm
449 kr (599 kr)
Läs mer härSatake Satake Houcho kockkniv 17 cm -
Satake - Houcho Santokukniv 17 cm
599 kr
Läs mer härHoucho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Santokukniven har en vacker, stilren design som på ett harmoniskt sätt sammanfogar de japanska och skandinaviska stilspråken. Knivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtaget är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av din kniv efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda kniven i många år framöver. -
Satake Satake Houcho Bunka 17 cm
419 kr (599 kr)
Läs mer härSatake Satake Houcho Bunka 17 cm -
Satake Satake Professional kockkniv 21 cm
1493 kr (1999 kr)
Läs mer härSatake Satake Professional kockkniv 21 cm -
Satake Satake Ame Bunka kniv 15 cm
919 kr (1599 kr)
Läs mer härSatake Satake Ame Bunka kniv 15 cm -
Satake Kuro Kosantoku Kniv 14 Cm - Kockknivar Stål Brun
1299 kr
Läs mer härKniv från Satake med ett grovt, hamrat knivblad i damascusstål med en något kortare modell perfekt för att skära grönsaker, fisk eller kött. Den har ett långt handtag i bränt trä med ett perfekt grepp och en optimal balans. Kniven har en extra skärpa med rejäl hårdhet för optimerad prestanda. Levereras i fin presentförpackning. Om kniven från Satake- Hårdhet: 58 HRC.- Från serien Kuro.- Stabilt handtag i bränt trä.- Hamrat knivblad i stål. Skötselråd för kniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Satake - Kuro Santoku 18 cm
1279 kr (1999 kr)
Läs mer härKuro Santoku är en grovt hamrad handsmidd kniv som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet. -
Kockkniv - Ame Kiritsuke - 23 cm
1599 kr
Läs mer härKockkniv - Ame Kiritsuke - 23 cm - SatakeSatake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets&hellip: -
Satake - Kuro Chopper 18 cm
999 kr (1599 kr)
Läs mer härKuro Chopper är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet. -
Kockkniv - Kaizen Santoku - 18cm
2489 kr
Läs mer härKockkniv Kaizen från SatakeLiten och mycket funktionell och snygg stormtändare som utan problem tänder både grillen, marshallen och brasan på campingplatsen. Du kan även bränna av en liten brûlée&hellip: -
Satake Satake OMO kockkniv 21 cm
1749 kr (2499 kr)
Läs mer härSatake Satake OMO kockkniv 21 cm -
Satake - Ame Kockkniv 21 cm
1103 kr (1999 kr)
Läs mer härSnygga kockkniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 21 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. Gyuto är den japanska benämningen på västerländska kockknivar. Kniven har en aningen lägre profil än japanska kockknivar (santoku) med en spetsigare avslutning på bladet. En gyuto passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött. -
Satake Satake Houcho kockkniv i balsabox 17 cm
440 kr (699 kr)
Läs mer härSatake Satake Houcho kockkniv i balsabox 17 cm -
Satake Ame Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Stål Grå
1325 kr
Läs mer härKockkniven från Satake har en vacker, japansk design med ett unikt handtag i masurvirke och ett mönstrat knivblad i stål perfekt för att skära, tärna och hacka. Om kockkniven från Satake- Från kollektionen Ame.- Vackert handtag i masurvirke för att göra varje produkt unik.- Mönstrat knivblad med fem lager i stål.- Knivblad: 21 cm.- 60-61 HRC Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Satake Chopper Svart Kockkniv - Kockknivar Stål Grå
795 kr
Läs mer härKockkniv från Satake med en traditionell design med en optimal styrka och balans. Den har ett slitstarkt, japanskt knivblad i MV-stål för optimal användarupplevelse perfekt för fisk, kött och grönt.Om kockkniven från Satake- Handtag i svart trä.- Knivblad i japanskt MV-stål.Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Satake - Kuro Kiritsuke 23 cm
2199 kr
Läs mer härKuro Kiritsuke är en grovt hamrad handsmidd kniv som som är perfekt för att skära långa och snygga skivor av till exempel fisk eller kött. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Obs! Kniven passar inte på Kuro magnetisk knivbräda då den är för lång. Kniven förvaras bäst på en magnetisk knivlist.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet. -
Satake Satake Chopper kinesisk kockkniv 30,5 cm Svart
795 kr (799 kr)
Läs mer härSatake Satake Chopper kinesisk kockkniv 30,5 cm Svart -
Satake OMO Gyutoh Kockkniv 21 cm
2499 kr
Läs mer härSatake OMO Gyūtō 牛刀 En vacker och elegant gyuto med bladlängd på 21 cm. Det mjukt polerade damascusbladet är starkt och tunt vilket ger en mycket exklusiv känsla vid användning. Gyuto representerar oftast västerländskt utformade kockknivar, men i Japan är gyūtō faktiskt ordet för "nötköttskniv". Den västerländska kockkniven är längre och har en mer avsmalnande form än japansk Santoku. Den smalare spetsen är perfekt för detaljarbete samtidigt som den rejälare bladlängden gör sig bra till att skära och tranchera kött, men även fisk och grönt. BladetKnivarna i serien OMO från Satake har ett otroligt vackert damascusblad med 67 lager AUS-10-stål. Detta stål tillverkas av Aichi Steel Corporation, Japan. Det är optimalt i högkvalitativa köksknivar på grund av dess balanserade egenskaper. AUS-10 har en Rockwell-hårdhet (HRC) på omkring 58-60, vilket gör det hårt nog för att hålla en skarp kant, men tillräckligt mjukt för att vara relativt lätt att slipa. Stålet har riktigt bra kantstabilitet, vilket innebär att knivarna kan behålla sin skärpa under lång tid utan att behöva skärpas ofta och tack vare den höga halten av krom och tillsatsen av molybden är AUS-10 mycket motståndskraftigt mot rost och fläckar. För att maximera livslängden och prestandan på knivarna ska de handdiskas och handtorkas noggrant efter varje användning. Förvaring görs helst på magnetlist. Flat Grind Eggen på OMO-bladen har en så kallad flat grind vilket innebär att eggen inte har någon axel utan är rakt slipad från eggens övre del till nedre udd. Det maximerar knivens skärpa och ger en underbar känsla av skarphet vid användande. SkaftetSkaftet är tillverkat av Black Sanders (som även går under namnen - Dalbergia melanoxylon, Grenadill, Afrikansk blackwood eller Mpingo). Det är ett träslag som är högt värderat för sina exceptionella egenskaper.Träets kärna är djupt svart till mörkt lila-brun, ibland med vackra kontrasterande strimmor. Det är ett av de hårdaste träslagen, vilket gör det mycket slitstarkt och motståndskraftigt. På grund av dess hållbarhet och estetiska kvalitet är det ett utmärkt val för exklusiva knivskaft. Satake har tagit fram detta vackra skaft enligt arbetsfilosofin "Japanese tradition for the Nordic kitchen". Ovansidan av skaftet är oktagonformat vilket är en klassiskt japanskt utformning. Undersidan av skaftet är mer rundat vilket ger ett väldigt behagligt och mjukt grepp. BolstretHeating stable burl wood kan översättas till värmestabilt burlträ. Burl (Masur / Vril) är en utväxt på ett träd där träet har vuxit på ett ovanligt och oregelbundet sätt. Dessa utväxter skapar ett mycket dekorativt och unikt mönster i träet, vilket gör burlträ mycket eftertraktat inom finare träbearbetning och hantverk. När man säger att burlträ är "värmestabilt" innebär det att träet har genomgått en behandling som gör det mer motståndskraftigt mot förändringar i form och struktur vid upphettning. För knivskaft är värmestabilt burlträ mycket fördelaktigt eftersom det säkerställer att träet inte spricker, vrider sig eller deformeras när det utsätts för temperaturförändringar, vilket kan ske vid användning och underhåll av knivar. Knivlådorna Det är inte vanligt att gå in i detalj på hur en kniv förpackas men knivlådorna för Satake OMO är något utöver det vanliga. När designen arbetades fram på både kniv och låda var det med en känsla av att hitta en gammal bortglömd skatt som behövde lyftas och omvandlas till nutiden. Knivarna är här, designade av traditionen - för framtiden. Men lådorna då? De är i stort sett orörda från hur de såg ut när de hittades undanlagda och förkastade med rost och repor. Tillverkade till stor del för hand bara ett stenkast från knivfabriken. Kontrasten av den slitna tilltyglade och robusta stållådan och den otroligt vackra och exklusiva kniven som vilar i stålblå satäng inuti är påtaglig. A treasure behind dust and rust... Artikelnummer: SOMO13 -
Satake Satake Kuro Kiritsukekniv 23 cm
1375 kr (2199 kr)
Läs mer härSatake Satake Kuro Kiritsukekniv 23 cm -
Satake Ame Kinesisk Kockkniv 32 cm
1495 kr
Läs mer härSatake Ame är en vacker serie knivar med kraft, balans och tradition som ledord i designen. Namnet Ame är japanska och betyder regn, något som bladets design har inspirerat till. Bladets så kallade "Rain Pattern" är inte bara vackert för ögat utan gör också att råvaror som till exempel potatis inte sugs fast på bladsidan när man skär. Satake Ame Kinesisk hacka är en kockkniv/chopper med jämn hög profil och är mycket användbar till det mesta i köket. Det är inte alls ovanligt att kockar använder sin kinesiska kockkniv för i stort sett allt när det gäller matlagningen. En kinahacka passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.17 cm Kinesisk kockkniv / KinahackaHandbankat blad av 5 lager AUS10-stålBladets hårdhet ligger på 60-61 HRCBolster & ändstycke i rostfritt stålOtroligt vackert handtag av Vril*från bland annat lärk, persikoträd, kemfer & lönn. (OBS! Alla handtag är helt unika, och bild måste ses som endast ett exempel) * Vril - eller masur som det också kallas, är en utväxt på ett träd där fibrerna går åt olika håll istället för lodrätt. Vril/Masurvirke är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. -
Satake Ame Kockkniv 21 cm
1395 kr
Läs mer härEn japansk gyutoh kockkniv med vackert design. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft. Satake Ame är en vacker serie knivar med kraft, styrka, balans och tradition som ledord i designen. Namnet Ame är japanska och betyder regn, något som bladets design har inspirerat till. Bladets så kallade "Rain Pattern" är inte bara vackert för ögat utan gör också att råvaror som till exempel potatis inte sugs fast på bladsidan när man skär.21 cm Gyuto, KockknivHandbankat blad av 5 lager AUS10-stålBladets hårdhet ligger på 60-61 HRCBolster & ändstycke i rostfritt stålOtroligt vackert handtag av Vril*från bland annat lärk, persikoträd, kemfer & lönn (OBS! Alla handtag är helt unika, och bild måste ses som endast ett exempel) * Vril - eller masur som det också kallas, är en utväxt på ett träd där fibrerna går åt olika håll istället för lodrätt. Vril/Masurvirke är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. -
Kockkniv - Ame - 17 cm
1949 kr
Läs mer härSatake kockkniv - Ame - 17 CMSatake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets design har inspirerats&hellip: -
Satake - Houcho bunka allroundkniv/kockkniv 17 cm
419 kr (599 kr)
Läs mer härHär är översättningen till svenska:Satake Houcho Bunka allroundkniv/kockkniv på 17 cm är en förstklassig japansk kniv som kombinerar traditionellt hantverk med modern funktionalitet. Houcho betyder kniv på japanska, och denna bunka-kniv erbjuder otroligt värde med sin diskreta design, fjäderlätta vikt och rakbladsvassa egg. Kniven är tillverkad för att hålla i generationer, så länge den sköts ordentligt.Bunka-kniven är en mångsidig japansk kockkniv, lik Santoku och Hakata, men med vissa tydliga skillnader som gör den unik. Bladformen på bunkan har en så kallad Kaku-tip, eller K-tip, som ger kniven en skarp, rak spets. Denna design gör kniven mer precis, särskilt när du behöver skära igenom tuffare ingredienser som senor, eller när du vill utföra precisionsarbete med spetsen. Jämfört med den mjukt rundade Santoku, ger bunkans raka profil en mer direkt skärrörelse.Bladet är tillverkat av Hi Carbon Steel, känt för sin hållbarhet och förmåga att hålla en skarp egg. Med en slipvinkel på 15 grader får du extrem precision och ett rent snitt oavsett uppgift, vare sig du skär kött, fisk eller grönsaker. Handtaget är tillverkat av magnoliaträ, vilket ger ett naturligt, lätt grepp och bekväm användning under längre tid.För att bevara den rakbladsvassa eggen rekommenderas det att slipa kniven med en sten eller keramisk bryne. Detta säkerställer att kniven förblir lika vass som när den var ny, och ger dig en långsiktig investering i köksredskap av högsta kvalitet.Med en bladlängd på 17 cm är denna bunka-kniv perfekt för både precisionsarbete och mångsidiga skäruppgifter. Satake Houcho är känt för sin enkla men funktionella design, och denna bunka-kniv kommer snabbt att bli ett oumbärligt verktyg i köket, idealiskt för både nybörjare och erfarna kockar som vill ha en kniv med enastående prestanda och stil.Satake Houcho Bunka allroundkniv/kockkniv på 17 cm är en japansk kniv av högsta kvalitet, skapad för att möta alla dina behov i köket. Denna kniv, som kommer från Satakes bästsäljande Houcho-serie, kombinerar en stilren och diskret design med en sylvass egg, vilket garanterar precisa och rena snitt. Med sin lätta vikt och balanserade utformning är denna kniv ett oumbärligt verktyg som, med rätt underhåll, kan hålla i generationer.Bunka-kniven skiljer sig från andra japanska kockknivar som Santoku och Hakata med sin karakteristiska Kaku-tip, även känd som K-tip. Den raka, skarpa spetsen gör kniven idealisk för precisionsarbete och ger en effektiv skärrörelse, särskilt när du behöver skära genom tuffare ingredienser som senor. Denna design gör bunka-kniven till ett mångsidigt redskap som hanterar både grova och finare uppgifter med samma precision.Knivbladet är tillverkat av Hi Carbon Steel, ett material känt för sin styrka och förmåga att hålla en extremt skarp egg. Med en slipvinkel på 15 grader ger kniven en exceptionell skärkvalitet som gör matlagningen både enklare och mer precis. Handtaget i magnoliaträ ger ett naturligt grepp som är både bekvämt och lätt, så att du kan arbeta bekvämt under längre tid.För att bevara den rakbladsvassa eggen rekommenderas det att slipa kniven regelbundet med en sten eller keramisk bryne. Detta kommer att säkerställa att kniven förblir lika skarp och effektiv som när den var ny, vilket gör den till en långsiktig investering i ditt kök.Med en bladlängd på 17 cm är denna bunka-kniv perfekt för både stora och små skäruppgifter. Satake Houcho-serien är känd för sin funktionalitet och höga kvalitet, och denna bunka-kniv är inget undantag. Med sin eleganta, minimalistiska design och utmärkta prestanda kommer den snabbt att bli ett favoritredskap i köket, oavsett om du är nybörjare eller erfaren kock. -
Satake Satake Kuro chopper 18 cm
859 kr (1599 kr)
Läs mer härSatake Satake Kuro chopper 18 cm -
Satake - OMO Santokukniv 17 cm
1749 kr (2499 kr)
Läs mer härSatake OMO Santoku är en elegant och funktionell kniv med en bladlängd på 17 cm, perfekt för en mängd olika köksuppgifter, särskilt för att skära kött, fisk och grönsaker. Namnet Santoku betyder tre dygder eller tre användningsområden, vilket syftar på knivens mångsidighet när det gäller att hantera dessa tre råvaror med precision. Med sitt tunna och vassa damaskusblad ger denna kniv en exklusiv känsla vid användning.Bladet på OMO Santoku är tillverkat av 67 lager AUS-10-stål, framställt av Aichi Steel Corporation i Japan. Detta stål är känt för sin balans mellan hårdhet och hållbarhet. Med en Rockwell-hårdhet på 58-60 håller bladet sig vasst under lång tid, samtidigt som det är lätt att slipa vid behov. Det höga innehållet av krom och tillsatsen av molybden ger stålet ett starkt motstånd mot rost och fläckar, vilket garanterar lång livslängd.Knivens egg har en flat grind, vilket innebär att bladet är slipat från toppen och hela vägen ned till spetsen utan någon skuldra. Detta gör kniven extra vass och precis, vilket ger en mycket behaglig upplevelse vid användning.Handtaget på OMO Santoku är tillverkat av Black Sanders, även känt som afrikanskt blackwood, ett av de hårdaste och mest slitstarka träslagen. Träet har en djup svart till mörkbrun färg, ibland med vackra ådringar, och är mycket eftertraktat på grund av sina estetiska och praktiska egenskaper. Handtaget har en klassisk oktagonal form på ovansidan för ett stabilt grepp, medan undersidan är avrundad för extra komfort vid användning.Knivens bolster är tillverkat av värmebehandlat burlträ, känt för sina unika mönster och värmebeständiga egenskaper. Behandlingen gör burlträet motståndskraftigt mot temperaturväxlingar, vilket förhindrar sprickor och deformation, och säkerställer att kniven håller sig intakt över tid.Till och med förpackningen av OMO-knivarna är något speciellt. Kniven levereras i en rustik stållåda med stålblå satängfoder, vilket ger känslan av att hitta en gömd skatt. Denna unika kontrast mellan den grova lådan och den eleganta kniven understryker knivens exklusivitet.Satake OMO Santoku är en kniv för dem som uppskattar både tradition och modernt hantverk, och den kommer att bli ett imponerande tillskott till vilket kök som helst. Kniven kombinerar precision, hållbarhet och estetik på ett sätt som gör matlagning till en ren fröjd varje gång. -
Satake - OMO Gyuto kockkniv 21 cm
1749 kr (2499 kr)
Läs mer härSatake OMO Gyuto kockkniv på 21 cm är en elegant och funktionell kniv som förenar traditionellt japanskt hantverk med modern teknologi. Gyuto, som betyder biffkniv på japanska, är den japanska versionen av en västerländsk kockkniv. Med sitt långa och slanka blad, som smalnar av mot en spets, är denna kniv idealisk för precisionsarbete, samtidigt som den är robust nog att skära genom kött, fisk och grönsaker.Bladet är tillverkat av 67 lager AUS-10 damaskusstål, ett material känt för sin balans mellan hårdhet och hållbarhet. Stålet, producerat av Aichi Steel Corporation i Japan, har en Rockwell-hårdhet på 58-60 HRC, vilket säkerställer att kniven håller sig vass under lång tid och är lätt att slipa vid behov. Tack vare det höga innehållet av krom och molybden är stålet motståndskraftigt mot rost och fläckar, vilket garanterar långvarig prestanda.Knivens egg har en flat grind, vilket innebär att den är slipad jämnt från toppen av bladet hela vägen till spetsen utan någon skuldra. Detta ger maximal skärpa och gör kniven mycket effektiv för precisionsskärning.Handtaget är tillverkat av Black Sanders, även känt som afrikanskt blackwood, ett av de hårdaste och mest slitstarka träslagen i världen. Med sin mörka, djupa färg och vackra ådringar ger det kniven ett lyxigt utseende samtidigt som det ger ett bekvämt grepp. Handtaget har en klassisk japansk oktagonal form på ovansidan för ett stabilt grepp, medan undersidan är avrundad för extra komfort under användning.Knivens bolster är tillverkat av värmebehandlat burlträ, som genomgått en speciell process för att göra det motståndskraftigt mot temperaturförändringar. Detta förhindrar att burlträet spricker eller deformeras över tid, vilket gör det perfekt för långvarig användning.Kniven levereras i en handgjord, rustik stållåda som ger känslan av att hitta en gammal, gömd skatt. Lådan, med sitt slitna yttre och stålblå satänginlägg, står i stark kontrast till den vackra och eleganta kniven inuti, och framhäver knivens exklusivitet.Satake OMO Gyuto är en kniv som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med modern design och funktionalitet. Den är perfekt för kockar som uppskattar både precision och estetik i köket, och kommer att bli ett värdefullt verktyg som levererar professionella resultat. -
Satake Kuro Köttyxa 18 cm
1195 kr
Läs mer härSatake Kuro Chopper är en handsmidd japansk köttyxa med hamrad design. Denna köttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Knivbladet är av 1.4116 stål (5CR15MOV), ett segt och tåligt knivstål som är processat åtta gånger till en hårdhet på 54-56 HRC. Det är med andra ord ett annat stål i denna köttyxa mot de andra knivarna i Kuro-serien. Detta för att det krävs ett segare stål för att tåla att huggas med. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Kniven levereras som extra bonus med trälåda som har gångjärn och låshake. Denna trälåda gör att kniven har en bra och snygg förvaring Vikt: 586 g Leverantörs artikelnummer: SKURO11 -
Satake Omo Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Stål Brun
1749 kr
Läs mer härKockkniv från Satake med ett tunt, starkt knivblad i damascusstål med en exklusiv känsla perfekt för att skära grönsaker, fisk eller kött. Den har ett långt handtag i trä med ett perfekt grepp. Kockkniven har en optimal balans och en extra skärpa med rejäl hårdhet för optimerad prestanda.Om kockkniven från Satake- Från serien OMO.- Stabilt handtag i trä.- Högkvalitativt knivblad i damascusstål.- Hårdhet: 58-60 HRC.Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Satake Ame Santokukniv 18 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun
1271 kr
Läs mer härSatake Ame är en mycket vacker knivserie med balans, styrka, kraft och tradition som nyckelord till den eleganta designen. Ame är japanska för ”regn” som inspirerat designen av både mönstret på knivbladet och knivens läckert marmorerade handtag.Varje handtag har en unik marmorering av ljusa och mörka inslag i träet, vilket garanterar att varje handtag har ett unikt utseende. Egenskaper Handbankat knivblad tillverkat av 5 lager AUS10-stål Rostfria detaljer med bolder och ändstycke av rostfritt stål Handtag av Kanadalärk Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design. -
Satake Satake No Vac allroundkniv 17 cm
318 kr (499 kr)
Läs mer härSatake Satake No Vac allroundkniv 17 cm
Satake Houcho
Den mest populära serien med knivar från Satake heter Houcho, vilket är det japanska ordet för kniv. Att den är så populär här i Sverige är nog för dess stilrena design. Satake har valt ljust magnoliaträ som ser lite ut som björkträ.
Satake Ame
På japanska betyder Ame regn. Knivbladen på Ame knivserie har stråk med svarta streck från knivryggen ner mot knivbladet. Mönstret ser helt enkelt ut som ett strilande regn. Handtagen på Satake Ame är gjorda i lärkträ från Japan och varje kniv har ett unikt utseende.
Satake Hakata
Hakata är en spetsig kniv som är 17 cm lång och passar till många moment i matlagningen. Kniven ingår i Satake Houcho-serien med ljust trähandtag.
Satake No Vac
Du har säkert varit med om att vissa livsmedel sitter fast på knivbladet efter att man skurit en skiva. Gurka, tomat och banan gör lätt det. Anledningen till det är för att vakuum bildas och håller kvar biten. Satake No Vac är en knivserie med lufthål som motverkar vakuumbildningen så att matskivorna lättare släpper från kniven. Det är lite samma tänk som Yaxell och Global haft med sina olivslipade knivar.