Slipa knivar hemma

En slö kniv kan förstöra matlagningen på ett sätt som är svårt att reparera. Se därför till att dina verktyg är vassa och kan göra det jobb de ska. Här har vi samlat ihop slipverktyg som finns att köpa för knivslipning hemma.

Kategorier: Knivslipar | Våtslipstenar | Brynen | Elektriska knivslipar | Strigel

Populära verktyg för knivslipning

  • Vulkanus VG2 Professional Knivslip

    Vulkanus VG2 Professional Knivslip
    VG2 Professional knivslip från Vulkanus ersätter den tidigare Professional-modellen och kan automatiskt justera slipvinkel. Vulkanus är kända för deras knivslipar och deras innovativa utveckling. Den nya VG2 Professional har dessutom en slipvinkel mellan 11-21 grader. Detta ger bättre slipresultat och gör dina knivar så gott som nya, utan repor och hack. Knivslipen är enkel att använda och med rätt vinkel blir dina knivar bättre och effektivare än någonsin förr. Du är snart redo att hacka grönsaker och skära fin fick och kött utan problem.VG2 Professional har en helt unik och patenterad fjäderteknologi. Den är tillverkad i rostfritt stål och håller hög kvalité som garanterar lång livslängd. Den är också lätt att underhålla och tål maskindisk.
  • Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart

    Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart
    RANSharp knivslip för damaskusknivar med VG-10 stål (ran och Zen) Två sliphjul med Grit 400 Både för våt och torr slipning Både symetriska och osymetriska knivar kan slipas Man kan slipa upp till 5000 gånger innan hjulen är utslitna Slipvinkeln är 35 grader Den breda öppningen skadar inte knivens yta
  • Vulkanus VG2 Classic Knivslip

    Vulkanus VG2 Classic Knivslip
    Denna knivslip från Vulkanus gör det mycket lättare och bekvämare att underhålla knivarnas skarphet och prestanda. Vulkanus har med VG2 Classic knivslipen uppgraderat den äldre Classic-modellen och tillfört nya möjligheter. En av dessa är automatisk justering av slipvinkeln, från 11 till 21 grader, vilket ger optimal effekt och bästa resultat såväl som ett bättre grepp. Utöver detta har den nya Classic också starkare upphängning och slipstänger.Vulkanus VG2 Classic knivslip gör med sin praktiska design slipningen av knivar både lättare och smidigare. Med en smula koncentration blir dina gamla knivar bättre än någonsin och du är snabbt igång med att skära fin fisk, kött och grönsaker utan problem.
  • Mareld Slipstenar Premiumkit

    Mareld Slipstenar Premiumkit
    Mareld Grinding Stones Premium är en högkvalitativ uppsättning med tre kombinationsstenar som täcker ett brett spektrum av kornstorlekar, från 300 till 13000. Dessa slipstenar är oumbärliga för att uppnå en perfekt egg på dina knivar.Det första steget är stenen med kornstorlek 300/1500. Den här stenen används för att reparera en skadad egg eller skapa en helt ny egg från grunden. Den tar bort ojämnheter och ger kniven en grundläggande skärpa.Nästa steg är slipstenen med kornstorlek 4000/8000. Denna sten är utformad för att ge en riktigt bra repa på knivens egg. Stenens finare korn hjälper till att ta bort små repor och ger kniven en mycket vass och hållbar egg.Det sista steget i processen är slipstenen med kornstorlek 10000/13000. Denna sten är utformad för att polera upp eggen och göra den rakbladsvass. Den finaste kornstorleken på denna sten ger en otroligt vass egg som är perfekt för exakta snitt och skärningar.För att underlätta slipningen levereras Mareld Grinding Stones Premium med en vinklad slipstenshållare tillverkad av bambu. Hållaren ger en bättre arbetsvinkel och gör det lättare att hålla kniven i rätt position under slipningen.

Fler tips på slipning

  • Yaxell Slipsten #1000

    Yaxell Slipsten #1000
    Mediumstenen är det naturliga valet när slipningen på den grova stenen är klar eller om eggen är i bra skick men behöver förbättras. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
  • Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip

    Wüsthof Easyedge elektrisk knivslip
    Praktisk och nödvändig elektrisk knivslip från Wüsthof. Denna knivslip håller högsta kvalitet och har tre förprogrammerade steg. Du kan välja mellan; shape, sharpen och refine. Shape används för skadade kanter, sharpen gör kniven skarpare och refine genomför en lättare slipning. Sammantaget kan du underhålla dina knivar enkelt så att du utan problem kan fokusera mer på matlagningen.
  • NaNiwa Traditional slipsten, 6000 grit

    NaNiwa Traditional slipsten, 6000 grit
    Ta väl hand om dina knivar med den högkvalitativa slipstenen från Niwa. Ju mer du använder dina knivar, desto mer slits de och förlorar sin skärpa. Det är lätt åtgärdat med en eller flera slipstenar, beroende på vilken kniv du ska slipa. I NaNiwas serie Traditional hittar du fem olika typer slipstenar med grovheten; 220, 1000, 1500, 6000 och 8000 grit. Slipstenar graderas efter en så kallad gritskala, som enklast förklaras med ”slipkorn per given yta”. Det här betyder att ett lågt tal är grövre än ett högt tal. En komplett uppsättning av slipstenar innebär således att man har: grov, medium och fin. De grova stenarna har en förmåga att avverka stål snabbt och används när man grundslipar knivens blad. Därefter kommer mediumstenen som polerar knivbladet och sist avslutas processen med den fina stenen som ger kniven den slutgiltiga skärpan och finishen. Stenarna i Traditional-serien klarar upp till HRC 62 problemfritt och finns i färgerna rosa, brun, gul och vit.
  • NaNiwa Whetstone hållare

    NaNiwa Whetstone hållare
    Det finns olika lösningar på att fixera din slipsten mot underlaget. Hållaren från Naniwa har fötter av gummi och står stabilt även på blanka ytor som exempelvis rostfritt stål. Whetstone-hållaren garanterar ett fast grepp genom en bra mix av gummi och ger dig en hållare som är smidig att använda. Med slipstenshållaren får du även en bekväm och lättarbetad arbetshöjd mot underlaget.Passar slipstenar med längd från 140 till 210 millimeter.
  • Global G-91/SB Våtslip med 2 Hjul

    Global G-91/SB Våtslip med 2 Hjul
    Våtslip från Global med 2 hjul. Ett fint och ett lite grövre för snabb och effektiv slipning. Fyll behållaren med vatten och stäng locket, sen är det bara att börja slipa. Dra några enkla drag med kniven i det båda hjulen och ens kniv blir som ny. Material: Keramiska sliphjul med axlar i stål. Handtaget är av plast och har inlägg av rostfritt stål.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip M1520 3 steg

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip M1520 3 steg
    Chef'sChoice M1520 är världens mest mångsidiga knivslip, framtagen för att skapa en extraordinärt vass egg på alla dina europeiska och asiatiska knivar. Slipen är en trestegsmodell där de två första stegen skapar och underhåller grundeggen med en slipvinkel på 15° (Asiatisk) respektive 20° (Europeisk). Det tredje och sista steget förfinar och polerar grundeggen på alla dina knivar. I det tredje steget kan du även slipa dina brödknivar. Chef'sChoice M1520 kommer att ge dina knivar en bättre geometrisk grundegg än vad den hade när den kom från fabriken. Steg 1Underhåller och skapar grundeggen med 15° slipvinkel.Steg 2Underhåller och skapar grundeggen med 20° slipvinkel.Steg 3Förfinar och polerar grundeggen. Kan även användas för att slipa tandade knivar såsom brödknivar.
  • Mareld Akio slipsten 600#

    Mareld Akio slipsten 600#
    Marelds slipstenar Akio är keramiska stenar av korund med en 5 millimeter tjock glasbas. Glaset ger ökad stabilitet och gör att stenarna kan användas ner till sista millimetern utan att riskera att spricka. Slipstenarna har kornen pressade bakom glaset, vilket förhindrar att de slits bort och misstas för en annan sten.Stenarna är sammansatta på ett sådant sätt att de inte behöver blötläggas före användning, till skillnad från traditionella våtslipstenar. Det räcker med att stänka vatten på och upprepa detta vid behov under slipningen. Varje slipsten levereras med en praktisk slipstenshållare med halkskydd. Akios slipstenar finns i flera olika kornstorlekar för att passa allt från de tuffaste skärpningsuppgifterna till polering av en spegelblank knivegg.Följande slipstenar finns tillgängligaMareld Akio slipsten 240 kornMareld Akio slipsten 400 gritMareld Akio slipsten 600 gritMareld Akio slipsten 1000 gritMareld Akio slipsten korn 2000Mareld Akio slipsten 3000 gritMareld Akio slipsten 6000 gritMareld Akio slipsten 10000 gritMareld Akio slipsten 15000 grit
  • Wüsthof Diamantslipstål Fint 26 cm

    Wüsthof Diamantslipstål Fint 26 cm
    Underhåll dina knivars skarphet med detta diamantstål från tyska Wüsthof. Det populära slipstålet är enkelt att använda och rengöra, allt som krävs är att du torkar av det med en lätt fuktig trasa. Stålet finns i längderna 23 cm och 26 cm.Du underhåller dina knivar bäst genom regelbunden slipning med diamantstålet. Stålet är belagt med industriella diamanter och slipar enkelt upp slöa knivar tills de blir som nya igen. Diamantbeläggningen gör också stålet perfekt till hårdare typer av stål, samtidigt som livslängd och hållbarhet förlängs.
  • Mino Sharp Slipsten #1000 med två fixturer

    Mino Sharp Slipsten #1000 med två fixturer
    En medelgrov slipsten (1000 i kornstorlek) är det naturliga valet när du slipat klart med den grova stenen eller om eggen är i bra skick men behöver förbättras. Stenen levereras med två olika slipfixturer som hjälper dig att slipa i rätt vinkel.Slipstenen från Mino Sharp måste blötläggas varje gång den används, även kallad en soaking-sten. Det vill säga den är bara klar för användning efter en halvtimme.Material: Sandsten med plasthållare.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Europeisk Slipvinkel

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Europeisk Slipvinkel
    Knivslipen M464 från Chef'sChoice ger dina 20° knivar (europeiska) en fantastiskt hållbar och vass egg på nolltid. M463 är den snabbaste manuella knivslipen för europeiska knivar på marknaden. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget polerar och förfinar grundeggen. Slipvinkel: 20° för europeiska knivarSteg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Polerar och förfinar grundeggen. Om inte knivens grundegg är helt förstörd behöver du endast använda steg 2.
  • Sharp Reservhjul till Knivslip MinoSharp MC-220

    Sharp Reservhjul till Knivslip MinoSharp MC-220
    Reservhjul till Minosharp MC-220
  • Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm

    Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm
    Global keramisk skärpstav G-74 22 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.
  • Mareld Akio slipsten 6000#

    Mareld Akio slipsten 6000#
    Marelds slipstenar Akio är keramiska stenar av korund med en 5 millimeter tjock glasbas. Glaset ger ökad stabilitet och gör att stenarna kan användas ner till sista millimetern utan att riskera att spricka. Slipstenarna har kornen pressade bakom glaset, vilket förhindrar att de slits bort och misstas för en annan sten.Stenarna är sammansatta på ett sådant sätt att de inte behöver blötläggas före användning, till skillnad från traditionella våtslipstenar. Det räcker med att stänka vatten på och upprepa detta vid behov under slipningen. Varje slipsten levereras med en praktisk slipstenshållare med halkskydd. Akios slipstenar finns i flera olika kornstorlekar för att passa allt från de tuffaste skärpningsuppgifterna till polering av en spegelblank knivegg.Följande slipstenar finns tillgängligaMareld Akio slipsten 240 kornMareld Akio slipsten 400 gritMareld Akio slipsten 600 gritMareld Akio slipsten 1000 gritMareld Akio slipsten korn 2000Mareld Akio slipsten 3000 gritMareld Akio slipsten 6000 gritMareld Akio slipsten 10000 gritMareld Akio slipsten 15000 grit
  • Zwilling Slipstål Keramiskt 23 cm

    Zwilling Slipstål Keramiskt 23 cm
    Ett mycket praktiskt keramiskt bryne som passar både till den professionella kocken och hemmakocken. Detta slipstål ger din knivsamling ett helt nytt liv. Storlek 23 cm.
  • Zwilling V-Edge Knivslip

    Zwilling V-Edge Knivslip
    Se till att alltid ha de skarpaste knivarna till matlagning med hjälp av V-Edge-knivslip från Zwilling. Den professionella knivslipen kan slipa både europeiska samt japanska knivar tack vare den utbytbara vinkeladaptern. Med V-Edge får du ett pålitligt och professionellt resultat varje gång. Den smarta och praktiska designen gör att kniven hålls i den rätta vinkeln under slipning, som därmed gör, att hela bladet blir slipat vid hjälp av en enkel pull-through-teknik. Dessutom är knivslipen enkel och säker att använda, och den har två sorters keramiska slipstänger till båda grov och fin slipning. V-Edge kan dock inte användas på kniver med vågskär, som brödknivar.
  • Steba Utbytbar slipenhet till STKS1 knivslipare

    Steba Utbytbar slipenhet till STKS1 knivslipare
    STE29001-001 är en praktisk slipenhet till din Steba STKS1 knivslip, som du enkelt kan byta ut för att hålla din knivslip i bästa möjliga skick. STE29001-001 är den del av slipen som har diamantslipskiva och 2-fasslipning och är märkt med 1 och 2 och rengörs enkelt med lite vatten. Den är otroligt enkel att byta ut, så att du alltid har möjlighet att slipa dina knivar till perfektion.
  • Mino Sharp Slipsten #220/1000 med två fixturer

    Mino Sharp Slipsten #220/1000 med två fixturer
    En dubbelsidig slipsten grov och medium, inklusive två slipfixturer som hjälper dig att hålla vinkeln.Material:Sandsten med plasthållare. Dina knivar kan du ha glädje av i massor av år, förutsatt att du sköter och underhåller dem. I MinoSharps sortiment hittar du allt ifrån enkla sliphjälpmedel till några av de bästa slipstenarna på marknaden. Att slipa med slipsten är inte så komplicerat som många tror. Kika gärna på denna instruktionsfilmen!
  • Tamahagane Våtslipsten Grov #1000

    Tamahagane Våtslipsten Grov #1000
    Denna våtslipsten från Tamahagane är det perfekta hjälpmedlet för att hålla dina knivar vassa. Allt eftersom blir alla knivar slöa och behöver slipas. Med denna grova slipsten från Tamahagane har du det perfekta hjälpmedlet för att hålla dina knivar i perfekt form.
  • Mareld Fixtur / slipstöd med vinkel

    Mareld Fixtur / slipstöd med vinkel
    Uppskattar du vassa knivar i köket? Med det här slipstödet från Mareld blir det otroligt enkelt att slipa dina knivar på rätt sätt. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägger kniven platt mot slipstenen och låter stödet vila mot stenen medan du slipar. På så sätt säkerställer du att kniven har samma position under varje drag, vilket gör det mycket lättare att få till den perfekta vinkeln.Stödet ger en vinkel på 15 grader, vilket lämpar sig mycket bra till exempel för japanska kockknivar. Du kan med fördel använda det ihop med slipstenar och slipstenshållare från Mareld. Bör diskas för hand, tål ej maskindisk.
  • Global G-45 Keramiskt Strykstål

    Global G-45 Keramiskt Strykstål
    Det är viktigt att du tar hand om dina knivar. Med Global G-45 keramiska strykstål kan du underhålla dina knivar och bevara den professionella standarden som Global står för. Strykstålet använder du för att slipa upp knivens egg. Slipningen bör även föregås av en slipsten. Du bör se till att alltid hålla knivarna i samma vinkel när du slipar. Den rekommenderade vinkeln när du slipar Globalknivar är ca 10-15 grader. Bara några få slag kommer göra stor skillnad.
  • NOD Elektrisk knivslip

    NOD Elektrisk knivslip
    Med den här elektriska knivslipen från NOD ger du enkelt en ny egg till en gammal sliten kniv på bara ett par minuter. Tack vare de tre stegen slipper du enkelt slöa knivar, utan att behöva göra hela jobbet med att slipa upp eggen manuellt. All matlagning är roligare och faktiskt även säkrare med en vass kniv, eftersom det gör det enklare att skära och minskar risken för att slinta.NOD elektrisk knivslip har tre olika steg, som du kan välja mellan eller kombinera för att uppnå ett optimalt resultat:Grovslipning 120# grit (diamant) – perfekt för trubbiga knivar som behöver en ny egg.Finslipning 600# grit (diamant) – bra för regelbunden underhållsslipning.Polering 1000# grit (resin) – idealisk för att ge bladet en fin finish efter finslipning.Använd knivslipen genom att första placera kniven i önskad slipskåra. Dra sedan kniven genom skåran från häl till spets med konstant hastighet, det bör ta 4-10 sekunder beroende på knivens storlek. Upprepa tills du är nöjd med skärpan. Kom ihåg att slipa på både vänster och höger sida av kniven.
  • Tormek T-1 Morakniv 1891 knivslip

    Tormek T-1 Morakniv 1891 knivslip
    Tormek T-1 Morakniv 1891 knivslip är skapad i begränsad upplaga i samarbete med Morakniv. Den avancerade knivslipen är utformad för att leverera en extraordinär och hållbar skärpa, tack vare den patenterade styrmetoden som säkerställer exakta slipvinklar. Ett utmärkt val när du vill få till professionellt slipade blad på dina köksknivar hemma.T-1 knivslip låter dig effektivt slipa knivbladet genom att fokusera på en sida i taget, så att du kan välja olika vinklar på slipfaserna efter behov. Knivslipen är både tystgående och ser till att temperaturen hålls nere under slipningen för att bibehålla bladets hårdhet. Den har dessutom en snygg industriell design, och kan användas för knivar med blad som är upp till 60 millimeter höga och 5 millimeter tjocka. Diamantskivan är både mångsidig och effektiv och kan användas för att slipa alla typer av stål, inklusive keramiska knivar. För extra precision kan du använda slipstenen för att ta bort den grova eggen och polera skäreggen, samtidigt som du enkelt bibehåller bladets skärpa mellan slipningarna.T-1 Morakniv 1891 är en investering i dina knivars kvalitet och hållbarhet, som hjälper dig att säkerställa att dina köksknivar alltid levererar optimal skärpa. Du får automatiskt fem års garanti på ditt köp, men kan förlänga den med ytterligare tre år genom att registrera ditt köp på tormek.com.
  • Wüsthof Slipsten J3000/8000

    Wüsthof Slipsten J3000/8000
    Slipa dina knivar regelbundet med våtslipstenen från tyska Wüsthof och utrusta köket med högkvalitativa knivar. Slipstenen har två sidor: en med fina korn (3000) och en med superfina korn (8000). Detta gör att stenen passar utmärkt till slipning av knivens egg och polering av bladets sidor.Slipstenen blötläggs i vatten före användning och bör torkas av när du är klar. Stenen mäter 20 cm på längden, 6 cm på bredden och 3 cm på höjden. Den levereras med livstidsgaranti och säkrar optimala resultat. Slipstenen från Wüsthof är verkligen något för dig som alltid vill ha skarpa knivar nära till hands i köket.
  • Satake Shāpu knivslip

    Satake Shāpu knivslip
    Satake Shāpu knivslip är en innovativ, patenterad knivslip som ger dig professionella resultat hemma. Med två slipsteg – diamant för att forma om slitna knivar och keramik för att polera och finjustera – är den utformad för att hantera både japanska knivar med en slipvinkel på 15-18 grader och europeiska knivar med 20-23 grader. Slipen är utrustad med fjäderbelastade, roterande slipstavar som automatiskt anpassar sig till knivens egg. Den ergonomiska designen garanterar enkel och säker användning, oavsett din erfarenhetsnivå. Med Satake Shāpu får du skarpa knivar som håller länge, utan krångel.Knivslipen är enkel att underhålla och ger långvarig prestanda. Dess robusta konstruktion gör den lämplig för både professionella kockar och hemmakockar som söker en pålitlig lösning för att hålla sina knivar skarpa. Detta är en oumbärlig kökskamrat för dig som vill optimera din matlagning med sylvassa verktyg, snabbt och enkelt.
  • Wüsthof Ikon Skärpstål 26 cm

    Wüsthof Ikon Skärpstål 26 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • MAC Keramisk Bryne 21 cm

    MAC Keramisk Bryne 21 cm
    Ett bryne av god kvalitet som funkar utmärkt till att underhålla de flesta knivar. Keramiskt bryne.Längd: 21 cm.
  • Yaxell Zen Keramisk skärpstav, 27 cm

    Yaxell Zen Keramisk skärpstav, 27 cm
    Yaxell är ett japansk familjeföretag som grundades 1932 och är idag en av Japans ledande knivtillverkare. För att hålla dina knivar vassa – och dessutom öka livslängden – är det rekommenderat att med jämna mellanrum dra kniven över skärpstaven. Med ett bekvämt grepp och en 27 centimeter lång skärpstav är det lätt att få till en vass egg. Resultatet kommer att underlätta dina förutsättningar att kunna skära dina råvaror enkelt och minskar risken att slinta med kniven.
  • Lion Sabatier Ideal Brynstål 20 cm Svart

    Lion Sabatier Ideal Brynstål 20 cm Svart
    Ett brynstål av hög kvalitet från Franska Lion Sabatier. Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är djurens konung och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren.
  • Tamahagane M-152 Våtslip med 3-hjul

    Tamahagane M-152 Våtslip med 3-hjul
    En keramisk vattenslip är ett snabbt och säkert sätt att slipa dina knivar på. Fyll med vatten och dra några drag i slipspringorna så blir din knivegg så gott som ny. Har tre sliphjul: Grovt, medium och fint. Denna knivslip passar till alla typer av knivar med Japansk slipning.
  • Surudoi Strigel i läder

    Surudoi Strigel i läder
    Få vassa knivar på ett enkelt sätt tack vare denna läderrem från Surudoi. Lädret sitter på ett stycke trä som du kan slipa dina knivar på - detta kallas stropping. Utöver att göra dina knivar vassare så kommer redskapet också jämna till kanter eller skrapa bort stålpartiklar.Dessutom är denna metod ett mycket skonsamt sätt att underhålla dina knivar på. Samtidigt behöver du varken brynjärn eller slipsten - den smarta läderremen gör jobbet åt dig. Redskapet mäter 37 x 6 x 2,5 cm. och är naturligtvis gjord av trä och läder. Rengör med en fuktig trasa.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip 2 steg

    Chef's Choice Chef´sChoice Knivslip 2 steg
    En praktisk knivslip från det pålitliga knivslipsföretaget ChefsChoice. Slipen har 2 steg där det första steget skapar och underhåller grundeggen, och det andra polerar grundeggen. Slipen slipar i en asiatisk slipvinkel. Steg 1Skapar och underhåller grundeggen.Steg 2 Polerar och förfinar grundeggen.
  • Mareld Silikonpads för slipsten, 2-pack

    Mareld Silikonpads för slipsten, 2-pack
    Värnar du om din slipsten? De här praktiska silikonpadsen använder du för att fixera slipstenen i bambuhållare från Mareld. Du kan även använda dem för att skydda din Mareld Dual Stone mot kantstötar under förflyttning eller förvaring. Tillverkade av 100% silikon. Passar slipstenar med måtten 18 x 6 centimeter.
  • Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm

    Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm
    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. 
  • Wüsthof Keramisk brynstål J800 26 cm

    Wüsthof Keramisk brynstål J800 26 cm
    Se till att alltid ha skarpa knivar redo för användning tack vare detta keramiska brynstål från tyska Wüsthof. Den hårda keramiska stången passar särskilt bra till slipning av knivens egg, och du säkrar en ytterst skarp kniv. Hitta bara rätt vinkel för att snabbt och smidigt slipa dina knivar. Det keramiska brynstålet har en europeisk grovhet på 360 och en japansk grovhet  på 800. Förutom att göra knivarna skarpare kan stålet även polera knivbladets kanter. Brynstålet har också ett ergonomiskt handtag med ett praktiskt hål för upphängning, och ligger stabilt i handen. Livstidsgaranti ingår.
  • Sabatier Origin Brynstål 23 cm

    Sabatier Origin Brynstål 23 cm
    Brynstålet från Sabatiers Origin-serie är ett oumbärligt verktyg för att hålla dina knivar i toppskick. Tillverkat av förstklassigt rostfritt stål med högt kolinnehåll gör detta brynstål det enkelt att underhålla knivarna och hjälper till att bevara en vass egg över tid. Det ergonomiskt utformade handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp som ger dig full kontroll under användningen.Regelbunden användning av brynstålet förlänger livslängden på dina knivar, så att de alltid är redo för dagliga matlagningsuppgifter. Brynstålet är enkelt att använda och ger en jämn och precis skärpning som är både effektiv och skonsam mot knivbladen. Det rekommenderas att tvätta brynstålet för hand för att bevara kvaliteten och förlänga dess livslängd.Sabatier Origin-serien innehåller ett brett sortiment av knivar och tillbehör som ger dig allt du behöver för precisionsarbete i köket. Om du kombinerar knivarna med detta brynstål får du ett komplett set för både skärning och underhåll, vilket gör matlagningen enklare och mer effekt.
  • Lion Sabatier Strykstål, runt

    Lion Sabatier Strykstål, runt
    Gör som kockarna på tv, och stryk dina knivar till vänster och höger över det runda strykstålet från franska Lion Sabatier. Stålet kan användas till att jämna ut några av de hack och skillnader som knivarna får med tiden - och så har det en otroligt fin design, som passar bra in i köket.
  • Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener, carbon black

    Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener, carbon black
    Uppnå professionell slipning i ditt kök med Tormeks T-1 Kitchen Knife Sharpener - här i färgen kolsvart. Knivslipen T-1 är den första riktigt professionella knivslipen för hemmaköket och ger dig perfekt slipade knivar på bara några minuter. Med sin kompakta, eleganta design får den gärna stå framme på köksbänken.Traditionella knivslipar är bra för att bibehålla knivens skärpa, men när du behöver räta ut knivens egg till den perfekta vinkeln och förnya skärpan på bästa tänkbara sätt finns det ingen bättre lösning än Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener.Tormeks knivslip är tystgående med en maximal ljudnivå på 45 dB och håller en låg temperatur under slipningen, vilket även skyddar knivens hårdhet. Med T-1 knivslip kan du slipa knivar mellan 12 och 60 mm i höjd och 5 mm i tjocklek och diamantskivan kan hantera alla typer av stål, inklusive keramiska knivar, vilket gör T-1 köksknivslip till en mångsidig lösning för alla dina skärpbehov.En pålitlig knivslip är oumbärlig i alla kök och förlänger livslängden på dina knivar, och som vi vet - gör vassa knivar gör både köksarbetet effektivare och säkrare. Den eleganta industridesignen ger också en elegant touch till ditt kök. Optimera din köksutrustning med Tormek T-1 köksknivslip och upplev skillnaden.
  • Wüsthof Diamantslipstål Grovt 26 cm

    Wüsthof Diamantslipstål Grovt 26 cm
    Det är en bra idé att underhålla din knivar skarphet genom regelbunden slipning. Slipstålet från Wüsthof har en otroligt slitstark och hållbar diamantbeläggning, som garanterar fina resultat. Denna variant är lite grövre, vilket passar extra bra till riktigt slöa knivar. Stålet äter 26 cm på längden. Diamantstålet är enkelt att använda och rengöra, torka bara av det med en lätt fuktig rasa efter användning. Slipstålet är tillverkat i de bästa material och beläggningen av industriella diamanter klarar de hårdaste stål-typerna. Slipstålet slits heller inte ut, vilket ger det lång livslängd.
  • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

    Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm
    För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
  • Mareld Slipsten 100/200 grit, dual stone

    Mareld Slipsten 100/200 grit, dual stone
    Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med en Dual Stone våtslipsten från Mareld är det enkelt att hålla knivarna vassa på ett effektivt sätt. Slipstenen är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Ju lägre grit stenen har, desto grövre är den. Du kan välja mellan tre olika varianter utifrån dina egna behov. Samtliga varianter passar både japanska och europeiska knivar.Om du bara vill ha en sten rekommenderar vi att du satsar på White/Green 1000/3000 grit. Det är en bra allround-sten, som låter dig avlägsna mindre hack med den grövre sidan och polera eggen med den finare sidan. Om du vill ha ett mer komplett paket kan du grovslipa dina knivar med White/Blue 300/1500 grit. Den låter dig skapa en helt ny egg med den grova sidan och underhålla din kniv med den medelgrova sidan. Du kan sedan komplettera stenen med White/Red 4000/8000 grit, som låter dig finslipa och polera upp eggen till ett rakbladsvasst resultat. Slipstenen 100/200 är en särskilt grov combistone som är idealisk för att reparera en svårt skadad kniv som behöver en ny egg. Den grövre sidan har kornstorlek 100 och den finare sidan har kornstorlek 200. Du kan också använda stenen för att plana ut finare stenar. Den finaste combistone från Mareld 10.000/13.000 har förmågan att polera spegelblanka och rakbladsvassa eggar på dina knivar. För att använda stenen behöver du en redan förberedd och vass egg. Ena sidan har kornstorlek 13 000 och den andra 10 000.Du kan komplettera din Dual Stone med en slipstenshållare i bambu från Mareld, som finns i flera varianter. Du behöver då även säkra din sten med en silikonpad. Om du vill kan du använda dig av ett slipstöd för att säkra en optimal vinkel medan du slipar.
  • Mareld Slipstenshållare, metall/gummi

    Mareld Slipstenshållare, metall/gummi
    Vill du enkelt kunna hålla dina knivar vassa? Den mest effektiva metoden för att hålla köksknivarna i skick är att använda sig av en slipsten, men att hålla stenen på plats under slipningen kan vara lite knivigt. Med den här professionella slipstenshållaren från Mareld blir processen både enklare och mer säker. Tack vare basen i silikon står hållaren stadigt på de flesta underlag, så att din våtslipsten ligger stadigt medan du slipar.Hållaren har en stilren design i metall och gummi som passar i de flesta kök. Längden är justerbar, så att du kan använda den ihop med slipstenar som är upp till 21,5 centimeter långa. Du kan med fördel använda den ihop med Marelds egna Dual Stone-slipstenar, som finns i flera olika utföranden. Allt du behöver göra är att lägga din blötlagda sten i hållaren, anpassa till rätt längd och sedan börja slipa.
  • Yaxell Slipsten #400

    Yaxell Slipsten #400
    En mycket grovkornig slipsten som används för att slipa riktigt slöa knivar och för att ta bort eventuella skador i eggen. Grovleken gör att man snabbt arbetar fram en ny egg. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
  • Chef's Choice Chef´sChoice Skärpstål EdgeCrafter Diamant

    Chef's Choice Chef´sChoice Skärpstål EdgeCrafter Diamant
    Den fantastiska M416 EdgeCrafter från Chef'sChoice är det mest avancerade skärpstålet i världen! Detta ovalformade stål, bestruken med de högkvalitativa Chef'sChoice diamantstavarna, slipar din knivs egg till perfektion. Den ovala formen låter en större yta av kniven slipas samtidigt. Skärpstålet ligger bekvämt och välbalanserat i handen tack vare sitt non-slip handtag. Stålet går att användas av både höger- och vänsterhänta.Längd: 30,5 cm
  • Wüsthof Diamantslipstål Fint 23 cm

    Wüsthof Diamantslipstål Fint 23 cm
    Underhåll dina knivars skarphet med detta diamantstål från tyska Wüsthof. Det populära slipstålet är enkelt att använda och rengöra, allt som krävs är att du torkar av det med en lätt fuktig trasa. Stålet finns i längderna 23 cm och 26 cm.Du underhåller dina knivar bäst genom regelbunden slipning med diamantstålet. Stålet är belagt med industriella diamanter och slipar enkelt upp slöa knivar tills de blir som nya igen. Diamantbeläggningen gör också stålet perfekt till hårdare typer av stål, samtidigt som livslängd och hållbarhet förlängs.
  • Mareld Kockkniv + Slipsten startkit

    Mareld Kockkniv + Slipsten startkit
    I det setet från Mareld får du både en utmärkt kockkniv från Akio-serien och ett praktiskt startkit för slipning. Innehållandes slipsten, slipstenshållare och slipfixtur – användbara tillbehör som gör det lätt att hålla kniven vass i många år framöver. Utrustad med en riktigt bra kniv och rätt slipredskap blir det enkelt att ta hemmamatlagningen till nästa nivå.En kockkniv är kökets allt-i-allo och kommer väl till pass för de allra flesta sysslorna. Mareld Akio kockkniv är en stabil, vacker och välbalanserad kniv med solid design. Bladet är 21 centimeter långd och tillverkat av 67 lager rostfritt Damaskus-stål, vilket ger varje kniv ett unikt vackert mönster. Handtaget är tillverkat av pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat i midjan och smalnar av vid bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett var på handtaget du väljer att hålla.Mareld Akio kockkniv har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att den håller sig vass längre men behöver lite extra kärlek när den väl ska slipas. Om du vill vara extra ambitiös kan du dra ett par drag med ett diamantslipstål innan varje användning, men det är inte en nödvändighet eftersom kniven kommer att hålla sig vass oavsett. På så vis kan du njuta av att snabbt och enkelt kunna skära igenom dina råvaror, något som gör matlagningen både enklare och roligare.Slipstenen som ingår i setet är Mareld slipsten 1000/3000 grit. Den är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Med den grövre 1000-sidan avlägsnar du mindre hack från eggen, så att den blir som ny igen. Du kan använda den finare 3000-sidan för att polera upp eggen och öka skärpan ytterligare.Slipfixturen hjälper dig att hålla en konstant vinkel på 15 medan du slipar – en bra vinkel för många knivar, perfekt för kockkniven som är smidd enligt japansk knivtradition. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägga kniven platt mot slipstenen och låta stödet vila mot stenen medan du slipar. Slipstenshållaren i bambu har en gummiklädd undersida som står stadigt på de flesta underlag, så att din sten håller sig på plats medan du slipar. Glöm inte att använda en av de två medföljande gummihållarna under slipstenen när du placerar den i hållaren.
  • Tamahagane Våtslipsten Medium #2000

    Tamahagane Våtslipsten Medium #2000
    Denna våtslipsten från Tamahagane hjälper dig att hålla knivarna i perfekt form. Även de bästa köksknivarna behöver slipas och med den här slipstenen från Tamahagane är dina knivar alltid redo att användas. Tamahagane är en högkvalitetsprodukt tillverkad i Niigata i Japan. Man har i flera generationer producerat några av världens bästa knivar i det området.
  • Mareld Keramiskt Bryne, 31 cm, black

    Mareld Keramiskt Bryne, 31 cm, black
    Mareld Keramiskt bryne är ett effektivt verktyg för att hålla dina knivar skarpa och redo för användning. Med sin längd på 31 cm ger det dig gott om utrymme för att bryna knivarna med precision. Brynet finns med ljust eller mörkt handtag i pakkaträ, designat för att matcha Mareld-serien av knivar, och erbjuder ett bekvämt och säkert grepp.Det keramiska brynet är idealiskt för att regelbundet underhålla knivarnas skärpa. Det kan användas på de flesta knivar, förutom keramiska och tandade varianter. För att behålla brynets prestanda, torka av det med en fuktig trasa efter användning.
  • Chef's Choice Knivslip Diamant Vit 2 steg

    Chef's Choice Knivslip Diamant Vit 2 steg
    Skäm bort dina knivar med denna fantastiska knivslip från Chef'sChoice. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget förfinar och polerar grundeggen. Slipen slipar i en 20 graders vinkel, vilket är vinkeln som europeiska knivar har. Den första skåran har små diamantstavar som garanterar att kniven alltid slipas till perfektion. Slipvinkel: Europeisk (20°)Steg 1Skapar och underhåller grundeggen. Steg 2Förfinar och polerar grundeggen.

TV-kockar visar knivslipning

Vi har letat fram några enkla och beskrivande filmklipp där kända TV-kockar visar olika metoder för knivslipning hemma i köket. Vi börjar med Leif Mannerström som visar slipsten, 3-stegs knivslip och brynstål av porslin.

I filmen ser vi en knivslip med tre hjul och ett oranget handtag. Det är en som liknar mycket modellen MC-550 från Minosharp. Fördelen med en sådan är att man får rätt vinkel på slipningen. Med brynstål och våtsten måste man hålla vinkeln själv, vilket kan vara svårt. Det ser faktiskt ut som att det är en sådan som Tareq Taylor har liggandes på bordet längst ut på kanten i detta klipp ur SVT Plus.