Ostronknivar

Ostron är en lyxig delikatess som avnjuts i gott sällskap och med ett och annat tillbehör. Ostronkniven är en specialkniv som används för att enkelt öppna ostron med. Du använder din ostronöppnare för att kunna gröpa ur skalet enkelt.

Ostronknivar har ett kort, litet knivblad som lätt kommer in i ostronet och har kraft att bända upp ostronskalet. Bäst är att köpa en ostronkniv av hög kvalité som inte går av.

Populärt inom ostronknivar

  • Kitchen Craft Ostronkniv Rostfritt Stål

    Kitchen Craft Ostronkniv Rostfritt Stål
    En stilren och ergonomiskt utformad ostronkniv i kromad finish, den breda säkerhetsskölden gör ostronöppnandet säkrare och bladets tandade egg hjälper dig att skära loss ostronet från skalet.Bladets längd: 18 cm. 
  • Alessi Colombinafish Ostronkniv

    Alessi Colombinafish Ostronkniv
    Doriana och Massimiliano Fuksas berikar familjen Colombina Collection med en besticksserie som är utformad för skaldjurälskare. Denna serie är ett komplett sortiment bestick perfekt för servering av fisk och skaldjur. Handtagen på varje bit har en speciell struktur inspirerad av havet. Gör besticksetet komplett med denna vackra ostronkniv. Specifikation:- Rostfritt stål Mått:4,2 x 16 x 5,3 cm
  • Wüsthof Ostronkniv

    Wüsthof Ostronkniv
    Använd en ostronkniv till att öppna ostron utan att förstöra kniven. Denna ostronkniv från Wüsthof har ett skarpt och hårt blad av rostfritt stål i högsta kvalité. Bladet liknar eon vanlig kniv men är smalare och tillspetsat, vilket gör det lättare att trycka in i den smala springan mellan ostronskalen.Det ergonomiska handtaget är tillverkat i svart past som ligger stabilt i handen. Ostron kan vara oförutsägbara och det är en bra idé att använda en kniv som ligger stabilt i handen. Var dock försiktig med spetsen, så att kniven inte gå sönder.
  • Rösle Ostronkniv

    Rösle Ostronkniv
    Ostron och musslor kan lätt öppnas med Rösles ostronkniv i rostfritt stål. Kniven har ett handskydd som effektivt skyddar händerna när du öppnar ostron.Total längd: 18 cm.Handtagets längd: 10 cm.Tål maskindisk.Rösle har sedan 1888 arbetat med professionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy:Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet. Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.

Fler tips på ostronknivar

  • Brût Ostronkniv med läderhandske

    Brût Ostronkniv med läderhandske
    Brût Ostronkniv (med läderhandske) är en exklusiv och praktisk kniv för dig som vill njuta av ostron på ett säkert och elegant sätt. Kniven har en ring som skyddar mot bladet och ett handskydd i buffelläder som du håller i handen och lägger ostronet i. På så sätt slipper du skära dig eller tappa greppet när du öppnar ostronet. Kniven har också en snygg design med Brût-logotypen på handtaget.
  • Dorre Ona ostronkniv 16 cm, rostfritt stål/akaciaträ

    Dorre Ona ostronkniv 16 cm, rostfritt stål/akaciaträ
    Med Ona ostronkniv från Dorre kan du servera ostron med stil och elegans. Ostronkniven har ett handtag i vackert akaciaträ, ett skydd som hindrar dina händer från att glida och ett blad i rostfritt stål som kan öppna både platta och kupade ostron.
  • OXO Ostronkniv, svart

    OXO Ostronkniv, svart
    Med OXO ostronkniv kan du enkelt och bekvämt öppna ostron utan att anstränga dig. Denna högkvalitativa kniv är utrustad med ett robust blad i rostfritt stål som har en böjd spets, vilket gör det lätt att lirka upp även de tuffaste ostronskal. Handtaget är ergonomiskt utformat för att passa perfekt i handen och har ett halkfritt grepp, vilket gör att kniven är lätt att använda även när händerna är våta.Kniven är tillverkad av hållbart rostfritt stål och tål maskindisk, vilket gör den enkel att rengöra efter användning. Dessutom kommer OXO ostronkniv med en begränsad livstidsgaranti, vilket ger dig trygghet och säkerhet vid ditt köp.
  • Déglon Ostronkniv med skydd

    Déglon Ostronkniv med skydd
    Denna ostronkniv är utrustad med ett kort blad (5 cm) samt ett handskydd som för säker användning. Handtaget i lackerat bokträ. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Déglon Ostronkniv Lancette-stil med bolster

    Déglon Ostronkniv Lancette-stil med bolster
    Traditionellt utformat fransk ostronkniv med trähandtag för att öppna ostron och musslor. Denna typ av ostronkniv kallas "lancette" och har ett smalt, spetsigt och rakare blad som liknar en lans (därav namnet "lancette"). Lämplig för mindre till medelstora ostron, särskilt de med ett starkt gångjärn. Denna typ av kniv är särskilt vanlig i Frankrike och används ofta i gastronomiska sammanhang där det krävs snabb och säker öppning av ostron.
  • Dorre Ona ostronkniv Akacia

    Dorre Ona ostronkniv Akacia
    Dorre Ona ostronkniv Akacia
  • OKC Ostronkniv 10 cm

    OKC Ostronkniv 10 cm
    Specialanpassad kniv för att öppna ostron och musslor från amerikanska Ontario Knife Company. Knivbladet är 10 cm långt och är gjord i 420 Stainless Steel. Blått Dynaflex handtag. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Déglon Ocean Ostronkniv 3-tandad spets

    Déglon Ocean Ostronkniv 3-tandad spets
    Denna ostronkniv är speciellt utformad för dem som inte vet hur man öppnar ostron eller som är rädda för skador. Tack vare det specialdesignade bladet utrustat med 3 tänder säkerställer det en enkel, snabb och effektiv öppning av ostron genom rotationsrörelser. Denna ostronkniv är utrustad med ett ergonomiskt format halkfritt handtag och ger ett bra grepp för att öppna ostron med precision. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Chroma type 301 Ostronkniv 5 cm

    Chroma type 301 Ostronkniv 5 cm
    Ostron är verkligen en lyxig rätt och man vill naturligtvis avnjuta dem med rätt slags kniv. Denna ostronkniv 6 cm type 301 Design by Porsche är framtagen tillsammans med franska bistroer. Designen är tidlös och kniven är välbalanserad och ligger skönt i handen. Knivarna i Chroma Type 301-serien (också känd som Porscheknivar) är gjord av type 301 japanskt stål, mer känd som knivstålet AUS-6, med en hårdhet på 59 HRC. Bladets slipvinkel är 15 grader, vilket resulterar i en extremt vass kniv. Bladet och stålskaftet är integrerade i varandra. Metallpärlan på vardera sida av kniven markerar var skaftet slutar och ger dig dessutom ett suveränt tumme-/pekfingergrepp. Levereras i presentförpackning. Artikelnummer: P24
  • Ostronkniv - Masterclass

    Ostronkniv - Masterclass
    Med en ostronkniv från Masterclass öppnar du både ostron och musslor utan problem och utan att göra dig själv illa.
  • Klassisk Ostronkniv - Rösle

    Klassisk Ostronkniv - Rösle
    Klassisk ostronkniv från Rösle har ett stadigt knivblad i rostfritt stål och fingerskydd.
  • Déglon Ostronkniv blå HACCP-godkänd

    Déglon Ostronkniv blå HACCP-godkänd
    En enkel klassisk ostronkniv med blått plasthandtag för att öppna ostron och musslor. Uppfyller HACCP-hygienkrav för professionella kök. Kan diskas i diskmaskin.

Så öppnar du ostron med ostronkniv

Ostron på en bädd av is

Att öppna ostron på bästa sätt kräver lite träning och guidning. För att öppna ostronen behöver du en ostronkniv och en kökshandduk.

Handduken ska du rulla ihop och vira runt din tumme för att undvika skärsår. Ostronet lägger du på ena sidan av handduken och vänd den så att flata sidan pekar uppåt och "gångjärnet" på ostronskalet är utåt.

För in ostronöppnarens tipp försiktigt i skalet och vicka fram och tillbaka samt uppåt och nedåt. Använd inte för mycket kraft då det ökar risken för att du slinter (därav handduken runt tummen).

När du bänt upp skalet är det dags att lossa ostronmuskeln från övre och nedre skalet. Skrapa tills du känner att den lossnat helt. Ostronen serveras i bottenskalet, gärna liggandes på en bädd av iskross.

Kan man öppna ostron utan ostronkniv?

Man behöver såklart inte ha någon av de speciella knivarna som kallas för ostronkniv. Det viktiga är att formen är likadan och tyvärr är det sällan vanliga knivar är formade på samma sätt. Äter du ofta ostron så är det värt att investera i bra ostronöppnare.

Ostron och champagne

Är du en finsmakare som gärna lyxar till det med delikatesser så kanske du också är intresserad av champagne? Ett elegant sätt att korka upp flaskan på är med en champagnesabel, även kallad sabreringssabel.