Nakiri

Japansk grönsakshackare

Den stora japanska grönsakshackaren Nakiri är ett ovärderligt redskap i det asiatiska köket. Med denna kniv kan du hacka hårda grönsaker och skära frukt med kraft och stil.

En Nakiri-kniv har ett rakt och högt blad för att du ska kunna skära genom hela grönsaken ner i skärbrädan. Du behöver alltså inte såga, skjuta eller dra nakirikniven för att komma igenom.

Populärt inom nakiri

  • Suncraft Sakamoto Nakiri kniv

    Suncraft Sakamoto Nakiri kniv
    Sakamoto Nakiri kniv med en unik skärpa. Kniven är smidd i tre lager och har en hårdhet på 58-60 HRC. Sakamoto kniven har en hållbar och basal design, därför kan du enkelt klara av matlagningens hack- och skäruppgifter. Dessutom får du ett ergonomiskt och komfortabelt handtag, vilket ger dig möjlighet att lägga fokus på matlagningen.För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.
  • Samura Super 5 nakirikniv, 17 cm

    Samura Super 5 nakirikniv, 17 cm
    Tack vare fem lager högkolhaltigt stål och konvex egg håller denna kniv eggen vass, precis som alla andra knivar i SUPER 5-serien, dubbelt så lång tid som andra knivar. Att den dessutom är handsmidd med Damascusstål innebär att denna kniv är en av de mest tåliga på marknaden. Denna grönsakskniv är noggrant handsmidd och designad för att göra det enkelt att skära och hacka grönsaker utan ansträngningHandtaget består av tålig kompositmaterial kallat Micarta som motstår dålig lukt och fukt. Dessutom är handtaget ergonomiskt anpassat. Kniven levereras i en presentbox i japansk stil som har en skyddande duk.
  • Samura Damascus nakirikniv, 16,7 cm

    Samura Damascus nakirikniv, 16,7 cm
    Samura har tillverkat denna nakiri-kniv i Kina enligt en japansk metod med Damaskusstål. Nakiri-kniven som lämpar sig väl för att hacka och skära grönsaker. Knivbladet består av 67 lager Damaskusstål som är en teknik där man sammanfogar flera lager av järn och stål vilket ökar bladets skärpa och tålighet. När bladet sedan etsas fram träder de olika lagerna fram i ett unikt mönster.Knivbladet är 16,7 centimeter långt och har en hårdhetsgrad på 61 (HCR) och en tyngd som gör det enklare att både skära och hacka. Det ergonomiska skaftet består av materialet G-10 som är ett härdat och starkt kompositmaterial som står emot fukt. Mellan bladet och skaftet finns antibakteriellt stål vilket är en klar fördel vid matlagning.
  • Satake Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm

    Satake Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm
    Med kniven Kuro Nakiri från Satake får du en vacker och välbalanserad nakirikniv, med en form som är optimal för att hacka frukt och grönsaker. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och en totallängd på 32 centimeter. Tack vare den vassa eggen kan kniven hjälpa dig att få din mat ännu godare och nyttigare, eftersom den ger en fin snittyta som hjälper dina råvaror att bibehålla sin färg, saft, smak och spänst. Med en fin snittyta håller råvarorna dessutom längre, och tar inte smak av andra saker i kylskåpet. Den välbalanserade kniven är handsmidd för extra kraft, precision och skärpa. Levereras i vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av grovt hamrat VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket gör dem extra vassa och ger en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände gjort av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör knivarna till ett utmärkt val för det moderna köket.

Fler tips på nakiri

  • Mareld Akio Nakiri Grönsakskniv, 17 cm

    Mareld Akio Nakiri Grönsakskniv, 17 cm
    Mareld Akio Nakiri Grönsakskniv, 17 cm, är en idealisk kniv för att snabbt och precist hacka och skära grönsaker. Med sitt raka blad och platta spets är Nakiri-kniven utformad för att enkelt skära genom både hårda och mjuka grönsaker med minimal ansträngning. Kniven har en stilren design och är noggrant balanserad för att ge ett bekvämt grepp och maximal kontroll. Perfekt för både professionella kockar och hemmakockar som vill ta sin grönsakshantering till nästa nivå.Marelds knivserie Akio är tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är gjort av ljust pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket låter dig få ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
  • Miyabi 5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm

    Miyabi 5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm
    Nakiri grönsakskniv i serien 5000 MCD från Miyabi. Kniven har en rak utformning som ger dig en stor träffbild på skärbrädan, och är perfekt för att skära frukt och grönsaker. Du får både ett högkvalitativt blad, och ett vackert skaft i ljus masurbjörk med ett unikt utseende.Precis som övriga knivar i 5000 MCS-serien har kniven en kärna av MC63-pulverstål, omgiven av ytterligare 100 lager rostfritt stål. Stålet är ishärdat i -196°C, vilket ger kniven ett vackert damaskusmönster och en extraordinär hårdhet. Eftersom kniven är slipad enligt den traditionell japanska Honbazuke-tekniken får du dessutom en otrolig skärpa.
  • Kai Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm

    Kai Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 16,5 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Miyabi 800DP nakirikniv 17 cm

    Miyabi 800DP nakirikniv 17 cm
    Miyabi 800DP nakiri ger dig en skärupplevelse utöver det vanliga – ett utmärkt verktyg för matlagaren som uppskattar kvalitet och precision i köket. Det korta, kraftfulla bladet på 17 centimeter ger dig det bästa av två världar. Dels kan du använda det för att enkelt skära täta grönsaker och rotfrukter med full kontroll, utan att påverka råvarornas smak och konsistens. Men den kan även användas för att skära sushi- och makirullar, eller för att göra enhetliga skivor av fisk, kött och grönsaker.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat av högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Allt som allt en kniv som är ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti för material- och tillverkningsfel.800DP-serien från Miyabi är en serie knivar i japansk stil, tillverkade för hand i den japanska staden Seki, som kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil som är handslipad enligt Honbazuke-processen.
  • Miyabi Mikoto Nakiri-kniv 18 cm

    Miyabi Mikoto Nakiri-kniv 18 cm
    Mikoto nakiri-kniv från Miyabi är en traditionell japansk kökskniv, som passar särskilt bra för att hacka grönsaker. Knivtypen Nakiri är känd för sitt platta och rektangulära blad, vilket gör den idealisk just för exakt och effektiv skärning av grönsaker. Det vassa bladet ger stor precision, vilket gör den här knivtypen till ett populärt val bland såväl professionella kockar som hos hemmakockar som uppskattar japanskt hantverk i köket.Miyabis Mikoto-serie representerar en perfekt fusion av traditionellt japanskt hantverk och tysk teknik. Med exceptionell hårdhet och skärpa samt ett unikt damaskusmönster på varje blad, utgör varje kniv ett konstverk i sig. Den här kniven har en imponerande hårdhet på hela 63 HRC, något som är ovanligt för köksknivar och gör den både extremt vass och extremt tålig. Damaskusmönstret är dessutom konsekvent från spets till bolster, vilket ger både en estetisk look och imponerande funktion. Kniven är tillverkad i Japan och har ett välbalanserat Mikarta–handtaget, vilket ger ett tidlöst och bekvämt grepp när du skär. Handdisk rekommenderas.
  • Wüsthof Classic Nakirikniv 17 cm

    Wüsthof Classic Nakirikniv 17 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Bladets längd: 17 cm
  • Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Nakiri 15,5 cm

    Zanmai Flame Classic Damascus Pro-Nakiri 15,5 cm
    Det perfekta redskapet för dina grönsaker!Älskar du också en stor sallad eller en varm och härlig grönsaksgryta? I så fall kommer denna japanska grönsakshack verkligen att hjälpa dig på traven. Det kraftiga bladet är gjort av 33 lager Damascusstål och har en kärna av VG-10-stål, speciellt utvecklat för köksredskap. Kniven är perfekt när du behöver hacka mycket grönsaker på kort tid och bladet är tillverkat för att hålla skärpan länge och väl. Handtaget i rött pakkaträ är inte bara vackert att titta på utan ser också till att ditt grepp blir både stabilt och bekvämt.Samtliga knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City som också kallas för hjärtat av den japanska svärdtillverkningen. Det innebär att knivarna är så nära traditionellt japanskt hantverk man kan komma och att kvalitén slår det mesta.    Specifikationer:- Material: Pakkaträ, stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 15,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas.         
  • Zanmai Splash Hybrid Damaskus Nakiri 16,5 cm

    Zanmai Splash Hybrid Damaskus Nakiri 16,5 cm
    En ostoppbar grönsakshack!Med ett starkt blad i stål kommer man långt. Men denna nakiri, eller grönsakshack, kommer du kommer hårda rotfrukter som palsternacka och fast potatis inte längre att ha en chans. Det stora bladet är tillverkat i 33 lager rostfritt damascusstål och har en kärna av VG-10-stål. Handslipad i bästa tänkbara material håller den skärpan länge samtidigt som den kommer vara en trogen vän i köket.Zanmai tillverkar alla sina produkter i den nästan heliga japanska staden Seki City. Staden kallas även för det traditionella hjärtat av japansk svärdtillverkning, vilket gjort att dessa knivar blivit otroligt populära. Och de förtjänar det! Definitivt en kniv för dig som älskar matlagning!  Specifikationer:- Material: Pakkaträ, Damascusstål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,3 kg.- Rengöring: Handdiskas.       
  • Samura Okimawa nakirikniv, 17 cm

    Samura Okimawa nakirikniv, 17 cm
    Skär grönsaker enkelt med stor precision eller förbered dina favoriträtter inom japansk mat med Okinawa-knivar - knivserien som kombinerar modern tillverkning med japansk kulturellt arv. Varje knivblad består av japansk AUS-8 rostfritt stål som har formats utefter klassiska japanska knivstilar som paras ihop med ett handtag gjort av vackert rosenträ.
  • Ryda Knives A30 Nakiri-kniv 18 cm

    Ryda Knives A30 Nakiri-kniv 18 cm
    En Nakiri är en traditionell japansk kockkniv, som främst används för att hacka och skära grönsaker. Den kännetecknas av sin rektangulära form och sitt platta blad, som gör det enkelt att skära genom även hårda grönsaker. Ryda Knives Nakiri har en bladlängd på 18 centimeter och är en del av A30-serien, som är utformad för erfarna matlagare som värdesätter kvalitet och precision i köket. Genom år av noggrann utveckling har knivarna i A30-serien utformats med den högsta standarden för hantverket i åtanke. Ett bra val för dig som föredrar knivhandtag där tummen vilar på bladet, vilket ger maximal kontroll och precision vid skärning.Knivens blad är tillverkat av tre lager stål med en kärna av Aus-10-stål, en ståltyp som är vida känd för sin imponerande prestanda och hållbarhet. Med sin imponerande hårdhet på 60 HRC kan eggen enkelt slipas vid behov, samtidigt som den är robust nog för att klara även de mest krävande uppgifterna i köket. Stålet har även vakuumbehandlats, vilket förlänger livslängden och säkerställer att kniven behåller sin skärpa och styrka över tid. Knivens egg är slipad till en vinkel på 15° på varje sida, vilket ger enastående skärprestanda och gör det enkelt att återställa skärpan vid behov.Knivens handtag är tillverkat av stabiliserat valnötsträ, som är specialbehandlat för extra hårdhet och hållbarhet. Den ergonomiska formen säkerställer komfort och kontroll, även vid långvarig användning i köket. Med sin tidlösa design erbjuder kniven inte bara exceptionell prestanda, utan är även ett estetiskt tilltalande val som passar väl i såväl i hemmaköket som i det professionella köket.
  • Mareld Akio Nakiri Grönsakskniv svart, 17 cm

    Mareld Akio Nakiri Grönsakskniv svart, 17 cm
    Mareld Akio Nakiri Grönsakskniv, 17 cm, är en idealisk kniv för att snabbt och precist hacka och skära grönsaker. Med sitt raka blad och platta spets är Nakiri-kniven utformad för att enkelt skära genom både hårda och mjuka grönsaker med minimal ansträngning. Kniven har en stilren design och är noggrant balanserad för att ge ett bekvämt grepp och maximal kontroll. Perfekt för både professionella kockar och hemmakockar som vill ta sin grönsakshantering till nästa nivå.Marelds knivserie Akio är tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är gjort av svart pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket låter dig få ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i svart trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
  • Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv, 16 cm

    Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv, 16 cm
    Med kniven Nakiri från Satake-serien Kaizen får du en grönsakskniv av högsta kvalitet. Det ergonomiska skaftet är tillverkat av åldrat olivträ som både är vackert och bekvämt att hålla i. Kniven har en bladlängd på 16 centimeter och är totalt 28 centimeter lång. Knivbladet är ett tunt och elegant damaskusblad i 67 lager – 66 lager supportstål, med en kärna av högkvalitativt MVS10Cob-stål.Knivarna från serien Satake Kaizen kommer från knivarnas huvudstad: Seki City i Japan. Ordet Kaizen står för en ständig strävan mot förbättring och knivarna kännetecknas av sin höga kvalitet. Du får ett bekvämt grepp, en estetiskt form och ett högkvalitativt och tålig blad – helt enkelt en optimal knivupplevelse.
  • Zanmai Classic Damaskus Nakiri 16,5 cm

    Zanmai Classic Damaskus Nakiri 16,5 cm
    En kraftfull grönsakshack och kockkniv som slår allt motstånd!Med denna Nakiri/grönsakshack från Japan förbereder du salladen på nolltid! Det kraftiga bladet är tillverkat i bästa möjliga material och består av 33 lager stål, samt en kärna av VG-10. Handtaget är snyggt designat och får kniven att sticka ännu mer. Materialet i handtaget heter Corian och består av naturliga mineraler och bidrar till ett fast grepp och ergonomisk användning.Japan är känt för sin kniv- och svärdskonst, där de alltid sätter kvalité först. Bakom produktionen av denna grönsakshack står Mcusta, ett världsberömt knivmärke vars popularitet skjutit i höjden under de senaste 20 åren. Vill du ha en av världens absolut bästa knivar i ditt kök är denna Zanmai Nakiri definitivt något för dig! Specifikationer:- Material: Vit Corian, stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,3 kg.- Rengöring: Handdiskas.  
  • Miyabi 5000 FC-D Raw Nakiri grönsakskniv, 17 cm

    Miyabi 5000 FC-D Raw Nakiri grönsakskniv, 17 cm
    Nakiriknivi serien 5000 FC-D från japanska Miyabi. På japanska betyder na grönsak och kiri skära, vilket avslöjar knivens primära syfte. Tack vare den japanska Honbazuke-slipningen är kniven otroligt vass, och det 17 centimeter långa bladet passar utmärkt för att hacka eller skiva frukt och grönt.Knivens blad består av 49 lager stål och har en hårdhet på cirka 61 HR. Det svarta skaftet i vackert pakkaträ ger ett bekvämt grepp med optimal balans, och knivens blad har ett vacker damaskusmönster inspirerat av japansk konst. Diska för hand under ljummet vatten med milt diskmedel och en svamp som inte repar.
  • Ryda Knives Nakiri 18 cm

    Ryda Knives Nakiri 18 cm
    Ryda Knives Nakiri är en högkvalitativ grönsakskniv som gör förberedelserna enklare i köket – rent hantverk från bladet till handtagets ände. Den är tillverkad för hackande, med en rak profil som är anpassad för vertikala rörelser och ger stor träffbild på skärbrädan.Kniven har en kärna av ST650 pulverstål med en hårdhet på 62-63 HRC. Den är omgiven av 72 lager av rostfritt damaskusstål 316/316L som är vakuumvärmebehandlade för att kniven ska hålla sig vass under längre tid. Handtaget är tillverkat av olivträ. Levereras i en exklusiv presentförpackning ihop med en folder av handgjort papper.
  • Fiskars Functional Form nakirikniv 16 cm

    Fiskars Functional Form nakirikniv 16 cm
    Fiskars Functional Form nakirikniv 16 cm
  • Satake Kuro Nakiri 18 cm med Petty 11 cm 2 delar

    Satake Kuro Nakiri 18 cm med Petty 11 cm 2 delar
    Satake Kuro Nakiri 18 cm med Petty 11 cm 2 delar
  • Zanmai/Mcusta Modern Molydenum 16,5 cm Nakiri

    Zanmai/Mcusta Modern Molydenum 16,5 cm Nakiri
    Zanmai/Mcusta Modern Molydenum 16,5 cm Nakiri
  • Chroma type 301 Nakiri 17 cm

    Chroma type 301 Nakiri 17 cm
    Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.Knivarna i Chroma Type 301-serien är gjord av type 301 japanskt stål, mer känd som knivstålet AUS-6, med en hårdhet på 59 HRC. Bladets slipvinkel är 15 grader, vilket resulterar i en extremt vass kniv. Bladet och stålskaftet är integrerade i varandra. Metallpärlan på vardera sida av kniven markerar var skaftet slutar och ger dig dessutom ett suveränt tumme-/pekfingergrepp.Levereras i presentförpackning.Artikelnummer: P36LagervaraSkickas normalt inom 24 timmar
  • Satake Kuro Knivset 2-pack Nakiri 18 Cm & Petty 11 Cm - Knivset Stål Trä

    Satake Kuro Knivset 2-pack Nakiri 18 Cm & Petty 11 Cm - Knivset Stål Trä
    Knivsetet från Satake har tidlös design med ergonomiskt, ådrat handtag i trä perfekt för att tillaga flera olika rätter. Tillverkat i Japan. Om knivsetet från Satake- Från serien Kuro.- Petty skalkniv: 11 cm.- Nakiri grönsakskniv: 18 cm.- Blad: Damascus.- Perfekt för att tillaga flera olika rätter.- Tillverkat i Japan. Skötselråd för knivsetet- Endast handdisk. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Serax Nakiri kniv trä 18 cm

    Serax Nakiri kniv trä 18 cm
    Serax Nakiri kniv trä 18 cm
  • Satake Kuro Nakiri Grönsakskniv 18 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä

    Satake Kuro Nakiri Grönsakskniv 18 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä
    Grönsakskniven från Satake har tidlös, hamrad design med ergonomiskt handtag i trä perfekt för att skiva grönsaker. Den har vasst blad i stål. Tillverkad i Japan. Om grönsakskniven från Satake- Från serien Kuro.- Finns även som skalkniv.- Blad: Damascus.- Längd: 180 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för grönsakskniven- Endast handdisk. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Hexclad Hexclad nakirikniv damaskus 16 cm Silver

    Hexclad Hexclad nakirikniv damaskus 16 cm Silver
    Hexclad Hexclad nakirikniv damaskus 16 cm Silver
  • Tojiro A-1 Nakiri 16,5 cm

    Tojiro A-1 Nakiri 16,5 cm
    Nakiri grönsakskniv med 3-lags knivblad och VG-10 som kärnstål. Ett förstärkt svart trähandtag med stålnitar. En bra kniv för dig som vill ha en japansk grönsakskniv till ett bra pris. Leverantörs artikelnummer: F310 Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Satake Satake Houcho knivset nakiri, sashimi & santoku 3 delar

    Satake Satake Houcho knivset nakiri, sashimi & santoku 3 delar
    Satake Satake Houcho knivset nakiri, sashimi & santoku 3 delar
  • Satake Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv 16 cm

    Satake Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv 16 cm
    Satake Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv 16 cm
  • Japansk Nakiri Kniv 165mm

    Japansk Nakiri Kniv 165mm
    Denna japanska Nakiri-kniv i rostfritt stål används främst för att skära grönsaker med. Med sitt tunna raka blad är den idealisk för att skära genom exempelvis grönsaker, ända ner till skärbrädan.&hellip:
  • Zanmai/Mcusta Splash 16,5 cm Nakiri

    Zanmai/Mcusta Splash 16,5 cm Nakiri
    Zanmai/Mcusta Splash 16,5 cm Nakiri
  • Tojiro DP 3 Nakiri 16,5 cm

    Tojiro DP 3 Nakiri 16,5 cm
    Nakiri grönsakskniv med 3-lags knivblad och VG-10 som kärnstål. Ett förstärkt laminerat svart handtag med stålnitar och bolster. Knivar från Tojro håller samma höga standard som dom bästa Japanska knivarna. Behöver du en kniv som klarar av de tuffaste utmaningarna, som håller en hög skärpa och som har en lång livstid, då är detta kniven för dig. Knivar i Tojiro DP 3 serien är 3-lagers knivar med det populära stålet VG-10 som kärnstål. Kniven har ett förstärkt svart laminerat handtag som är mycket hållbart och formstabilt. Ett metallbolster ger kniven en skön balans och förhindrar att smuts samlas mellan blad och handtag. Artikelnummer: F-502 Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Zwilling Zwilling Gourmet nakiri grönsakskniv 17 cm

    Zwilling Zwilling Gourmet nakiri grönsakskniv 17 cm
    Zwilling Zwilling Gourmet nakiri grönsakskniv 17 cm
  • Wüsthof Classic Nakiri 17 cm

    Wüsthof Classic Nakiri 17 cm
    Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje. Denna Nakiri ingår i Wüsthof Classic Asian Line och har en brantare slipvinkel (11 grader per sida) mot övriga knivar i serien. Med ett utval av ca 70 olika bladformer från 7 till 36 cm är Wüsthof Classic den bredste knivserie tillgänglig. Serien sticker ut på grund av dess distinkta design och användarvänlighet som gör knivarna till det rätta verktyget för varje hemmakock och professionell. Kvalitet kommer först, och med 55 tillverkningssteg och 20 kompromisslösa kvalitetskontroller blir varje kniv perfekt tillverkat. Knivbladet är smidda från en bit 1.4116 Chrome Molybdenum Vanadium stål (X50CrMoV15) härdat till hårdhet på 58 HRC. Slipvinkelen är 11 grader per sida, och Wüsthofs Precision Edge Technology (PEtec) ger kniven en hållbar skärpa. Ett trippelnitad handtag i hygieniskt POM-material (Polypropylene) säkrar lång hållbarhet och hygienisk användning. Kniven är NSF-certifierad och godkänd för användning i profesionella kök. Artikelnummer: 1040132617 Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Mcusta Zanmai Supreme Twisted Nakiri 16,5 cm

    Mcusta Zanmai Supreme Twisted Nakiri 16,5 cm
    Mcusta Zanmai Supreme Twisted Nakiri 16,5 cm
  • Masahiro MC-700 Nakiri 16 cm

    Masahiro MC-700 Nakiri 16 cm
    MC-700 Nakiri 160mm har ett rektangulärformat blad som passar perfekt till hackning av exempelvis grönsaker. Knivbladen i MC-700-serien består av tre lager, en kärna av kolstål omgärdat av ett rostfritt laminat. Detta medför att man får kolstålets egenskaper men utan att bladet blir svart eller att det rostar. Det rundade trähandtaget ligger perfekt i handen, är slitstark och hygieniskt. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • KAI Shun Wasabi Black Nakiri 16,5 cm

    KAI Shun Wasabi Black Nakiri 16,5 cm
    Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje. WASABI är en serie knivar med blad i rostfritt polerat 1K6 stål med svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter. Artikelnummer: 6716N
  • Wüsthof Classic Ikon Nakiri 17 cm

    Wüsthof Classic Ikon Nakiri 17 cm
    Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.Classic Ikon knivarna kombinerar perfekt ergonomi, excellent balans och optimal skärpa med ett tidlöst design. Ett bra verktyg för varje hemmakock och professionell. Knivbladet är smidd från en bit 1.4116 Chrome Molybdenum Vanadium stål (X50CrMoV15) härdat till hårdhet på 58 HRC. Slipvinkelen är 14 grader per sida, och Wüsthofs Precision Edge Technology (PEtec) ger kniven en hållbar skärpa. Ett trippelnitad ergonomisk handtag i ett hållbart POM-material med specialdesignat bolster ger perfekt komfort och kontroll samt säkrar lång hållbarhet och hygienisk användning. Kniven är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet i profesionella kök.LagervaraSkickas normalt inom 24 timmar
  • Miyabi Raw 5000FCD Nakiri 17 cm

    Miyabi Raw 5000FCD Nakiri 17 cm
    17 cm lång nakiri grönsakskniv från Miyabi. Har en kärna av hårt Sandvik 13c26 (FC61) stål (61 HRC) täckt med 48 lager av damaskusstål. Knivarna kännetecknas av inte bara en, utan två olika damaskusmönster i samma knivblad. Övre del av bladet består av flödande linjer medan nedre del av bladet har glittrande, vattenliknande mönster. En unik smidesteknik och symbol för Miyabis enastående hantverk. Den speciella ishärdningsprocessen CRYODUR® och en slipvinkel på 10 grader per sida gjord med den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad enorm skärpa. Handtagen är ergonomisk D-format och gjord i grått Pakkawood. Vackra detaljer med en mosaiknit, rött mellanstycke och ett dekorativt slutstållock. Knivarna har livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Miyabi Birch 5000MCD Nakiri 17 cm

    Miyabi Birch 5000MCD Nakiri 17 cm
    17 cm lång nakiri grönsakskniv från Miyabi i vacker 132-lagers damaskusstål. Denna nakiri har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader. Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Satake Kuro Nakiri 18 cm

    Satake Kuro Nakiri 18 cm
    Satake Kuro Nakiri 18 cm
  • Kai Shun Classic Nakiri 16,5 cm

    Kai Shun Classic Nakiri 16,5 cm
    Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla. Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök. Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Artikelnummer: DM-0728
  • Samura Super 5 Nakiri 17 cm Svart

    Samura Super 5 Nakiri 17 cm Svart
    Samura Super 5 Nakiri 17 cm Svart
  • MAC Nakiri 17 cm

    MAC Nakiri 17 cm
    Nakiri grönsakskniv med en rak profil som gör att hela bladets längd kommer i kontakt med skärbrädan utan att behöva gunga kniven. Denna kniv används bland annat för att utföra "Katsura-muki", en japansk teknik för att skapa tunna blad av en cylindrisk grönsak. Knivbladet är gjord i AUS-8 stål och handtaget är i trä.
  • Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm
  • KAI Kai Shun Classic grönsakshacka, -nakirikniv 15 cm

    KAI Kai Shun Classic grönsakshacka, -nakirikniv 15 cm
    KAI Kai Shun Classic grönsakshacka, -nakirikniv 15 cm
  • Kai Seki Magoroku Composite Nakiri 16,5 cm

    Kai Seki Magoroku Composite Nakiri 16,5 cm
    Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.Kniven är gjord i stålet VG MAX som är ett av de bästa rostfria knivstålen på marknaden med en hårdhet på HRC 61 +/-1. Runt kärnstålet är ett skyddande lag med polerat SUS420J2 stål. En vacker, rullande kopperfärgat linje löper längsmed bladetHandtaget är gjort av ljust Pakkaträ.
  • Tojiro Flash Nakiri 18cm

    Tojiro Flash Nakiri 18cm
    Knivar från Tojro håller samma höga standard som dom bästa Japanska knivarna. Behöver du en kniv som klarar av de tuffaste utmaningarna, som håller en hög skärpa och som har en lång livstid, då är detta kniven för dig. Serien Flash är en av de mer exklusiva serier från Tojiro. Genom att smida två olika typer av stål om och om igen uppstår ett elegant damascusmönster. I denne serie er det 63 lag damscusstål med ett högkvalitativt VG-10 kärnstål som presterar extremt bra. Handtaget är ergonimisk utformat och är gjord i hållbart och hygieniskt Micarta-material med stål-detaljer. Kniven ligger underbart bra i handen. Nakirikniven är den japanska formen för att skära grönsaker med. Mycket bra att hacka med men även för skärning. Tojiro Flash i de större modellerna, består av 63 sammansmidda lager. En kärna av VG-10, härdat till 62 HRC, med omliggande 62 lager av ett mjukare stål, främst för att skydda VG-10 stålet mot korrision och slitage, som tack vare olika kolhalt i lagren skapar det vackra damaskusmönstret. Handtag av Micarta - ett material med känslan av trä men egenskaper av plast. Alla Flashknivar är slipade för hand av en mästare. FFVE180 Beställningsvara Normalt 7 - 10 leveransdagar.
  • Satake Houcho Knivset 2 delar Santoku och Nakiri

    Satake Houcho Knivset 2 delar Santoku och Nakiri
    Om du har en matintresserad vän eller själv vill unna dig något fint, då passar ett knivset 2 knivar Satake Houcho perfekt. Presentsetet kommer med två knivar, en japansk kockkniv och en grönsakshack. Handtagen på knivarna är gjorda i magnoliaträ och de är fint förpackade i en så kallad balsabox. Väldigt enkla att slipa upp. Presentset med grönsakshack (SVK002) och japansk Santoku (SVK001) som skivar, hackar och strimmlar med japansk precision. Ett högt blad som gör att dina knogar inte stöter i skärbrädan. Levereras med en exklusiv balsabox.Hi Carbon steelBladlängd: 17 cm (båda knivarna)Slipvinkel: 15 graderHandtag i magnoliaträ
  • Masahiro Kolstål Nakiri 16,5 cm

    Masahiro Kolstål Nakiri 16,5 cm
    Usuba 16,5 cm från Masahiros kolstålsserie. Lätt och smidig knivmodell som passar perfekt för att hacka grönsaker. Masahiro är känt för sin höga kvalitet på sina kolstålsblad.Med kolstål i knivbladet kan man få fram en extremt vass egg på ett väldigt snabbt och relativt enkelt sätt. Nackdelen är att eggen bryts ner snabbare än en kniv med traditionellt rostfritt stål. Det bildas lätt missfärgningar och kan ibland starta rostangrepp på bladet. För att undvika detta rekomenderas att bladet alltid torkas torrt efter användning.
  • Satake Houcho Nakiri 16cm

    Satake Houcho Nakiri 16cm
    En av de mest populära japanska knivarna. Det höga bladet och eggens böj gör den perfekt till allt som har med grönsaker att göra.Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträ Artikelnummer: SVK002

Så använder du en Nakiri kniv

I det här videoklippet kan man se Chris Cosentino förklara och visa hur man använder en Nakiri. Han klyver och skär bland annat en aubergine och en röd lök. Just det knivbladet som han använder har urgröpningar som gör att grönsakshacket släpper direkt från knivbladet.