-
Masahiro MC-700 Nakiri 16 cm
1695 kr
Läs mer här
MC-700 Nakiri 160mm har ett rektangulärformat blad som passar perfekt till hackning av exempelvis grönsaker.
Knivbladen i MC-700-serien består av tre lager, en kärna av kolstål omgärdat av ett rostfritt laminat. Detta medför att man får kolstålets egenskaper men utan att bladet blir svart eller att det rostar. Det rundade trähandtaget ligger perfekt i handen, är slitstark och hygieniskt.
Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar
-
Masahiro MV-Pro Nakiri 16,5 cm
1995 kr
Läs mer här
Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.
MV-Pro är Masahiros topp-serie tillverkad i klassisk Europeisk tradition. Knivarna är tillverkade av Masahiros egna patenterade och prisbelönade knivstål MBS-26 och är försedda med ett välavvägt bolster och ett kraftigt trähandtag. Hårdheten på stålet uppgår till 58-59 HRC.
Artikelnummer: 13735
Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar
-
Masahiro Kolstål Nakiri 16,5 cm
1995 kr
Läs mer här
Usuba 16,5 cm från Masahiros kolstålsserie. Lätt och smidig knivmodell som passar perfekt för att hacka grönsaker.
Masahiro
är känt för sin höga kvalitet på sina kolstålsblad.Med kolstål i knivbladet
kan man få fram en extremt vass egg på ett väldigt snabbt och relativt enkelt sätt. Nackdelen är att eggen bryts ner snabbare än en kniv med traditionellt rostfritt stål. Det bildas lätt missfärgningar och kan ibland starta rostangrepp på bladet. För att undvika detta rekomenderas att bladet alltid torkas torrt efter användning.