Miyabi nakiri

Miyabi nakiri finns i flera olika knivvarianter och vi vill lyfta fram 3 exempel på riktigt bra nakiriknivar. Miyabi 5000 MCD, MCT och FCD är rejäla knivar för grönsakshackning som alla är 17 cm långa. I tabellen här kan du se vilka egenskaper som skiljer Miyabis nakiriknivar åt.

Egenskap Raw 5000 FCD Birch-5000MCD Mizu5000MCT
Kärna FC61 MC63 MC63
Handtag Pakkaträ Masurbjörk Micarta
Hårdhet 61 HRC 63 HRC 63 HRC
Knivblad vinkel 19° 19° 19°
Knivblad längd 17 cm 17 cm 17 cm

Populärt inom Miyabi nakiri

  • Miyabi 5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm

    Miyabi 5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm
    Nakiri grönsakskniv i serien 5000 MCD från Miyabi. Kniven har en rak utformning som ger dig en stor träffbild på skärbrädan, och är perfekt för att skära frukt och grönsaker. Du får både ett högkvalitativt blad, och ett vackert skaft i ljus masurbjörk med ett unikt utseende.Precis som övriga knivar i 5000 MCS-serien har kniven en kärna av MC63-pulverstål, omgiven av ytterligare 100 lager rostfritt stål. Stålet är ishärdat i -196°C, vilket ger kniven ett vackert damaskusmönster och en extraordinär hårdhet. Eftersom kniven är slipad enligt den traditionell japanska Honbazuke-tekniken får du dessutom en otrolig skärpa.
  • Miyabi 800DP nakirikniv 17 cm

    Miyabi 800DP nakirikniv 17 cm
    Miyabi 800DP nakiri ger dig en skärupplevelse utöver det vanliga – ett utmärkt verktyg för matlagaren som uppskattar kvalitet och precision i köket. Det korta, kraftfulla bladet på 17 centimeter ger dig det bästa av två världar. Dels kan du använda det för att enkelt skära täta grönsaker och rotfrukter med full kontroll, utan att påverka råvarornas smak och konsistens. Men den kan även användas för att skära sushi- och makirullar, eller för att göra enhetliga skivor av fisk, kött och grönsaker.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat av högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Allt som allt en kniv som är ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti för material- och tillverkningsfel.800DP-serien från Miyabi är en serie knivar i japansk stil, tillverkade för hand i den japanska staden Seki, som kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil som är handslipad enligt Honbazuke-processen.
  • Miyabi Mikoto Nakiri-kniv 18 cm

    Miyabi Mikoto Nakiri-kniv 18 cm
    Mikoto nakiri-kniv från Miyabi är en traditionell japansk kökskniv, som passar särskilt bra för att hacka grönsaker. Knivtypen Nakiri är känd för sitt platta och rektangulära blad, vilket gör den idealisk just för exakt och effektiv skärning av grönsaker. Det vassa bladet ger stor precision, vilket gör den här knivtypen till ett populärt val bland såväl professionella kockar som hos hemmakockar som uppskattar japanskt hantverk i köket.Miyabis Mikoto-serie representerar en perfekt fusion av traditionellt japanskt hantverk och tysk teknik. Med exceptionell hårdhet och skärpa samt ett unikt damaskusmönster på varje blad, utgör varje kniv ett konstverk i sig. Den här kniven har en imponerande hårdhet på hela 63 HRC, något som är ovanligt för köksknivar och gör den både extremt vass och extremt tålig. Damaskusmönstret är dessutom konsekvent från spets till bolster, vilket ger både en estetisk look och imponerande funktion. Kniven är tillverkad i Japan och har ett välbalanserat Mikarta–handtaget, vilket ger ett tidlöst och bekvämt grepp när du skär. Handdisk rekommenderas.
  • Miyabi - Raw 5000 FCD Nakiri 17 cm

    Miyabi - Raw 5000 FCD Nakiri 17 cm
    Rejäl grönsakskniv i serien Raw 5000 FCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan.Knivbladet är uppbyggt av 49 lager FC61-stål som ger en riktigt vass egg. Handtag av pakkaträ.

Fler tips på Miyabi nakiri

  • MIYABI 5000 MCD Nakiri 170 Brun Fin egg Björk - 17 cm Köksknivar

    MIYABI 5000 MCD Nakiri 170 Brun Fin egg Björk - 17 cm Köksknivar
    "MIYABI Nakiri Knifeär perfekt för att hacka och skära stora mängder grönsaker. Na betyder grönsak och kiri betyder att skära på japanska, vilket avslöjar det primära syftet med kniven. Inspirationen till denna knivserie är hämtad från traditionella japanska samurajsvärd Katana. Bladets längd är 17 cm.Bladkärna tillverkad av MicroCarbide MC63 pulve
  • Miyabi - Birch-5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm

    Miyabi - Birch-5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm
    Rejäl grönsakskniv i serien Birch-5000MCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 100 lager ishärdat rostfritt stål, vilket ger kniven sitt vackra damaskusmönster och en sylvass egg. Handtaget är av masurbjörk.
  • Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm
  • MIYABI Mikoto Nakiri 180 Fin egg - 5,1x2,3x32,1 cm Köksknivar

    MIYABI Mikoto Nakiri 180 Fin egg - 5,1x2,3x32,1 cm Köksknivar
    Japansk grönsakskniv. Knivens breda och fyrkantiga blad gör den perfekt för att skära både grönsaker och örter. Den vackra Mikonto kniven är uppkallad efter det japanska ordet för hedrad eller dyrbar. Knivbladet har ett exklusivt och unikt diamantmaskmönster, balanserat av ett dubbelnitat, åttkantigt micartahandtag. Miyabi Mikonto är smidd av 101 l
  • Miyabi Birch 5000MCD Nakiri 17 cm

    Miyabi Birch 5000MCD Nakiri 17 cm
    17 cm lång nakiri grönsakskniv från Miyabi i vacker 132-lagers damaskusstål. Denna nakiri har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader. Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar
  • Miyabi Raw 5000FCD Nakiri 17 cm

    Miyabi Raw 5000FCD Nakiri 17 cm
    17 cm lång nakiri grönsakskniv från Miyabi. Har en kärna av hårt Sandvik 13c26 (FC61) stål (61 HRC) täckt med 48 lager av damaskusstål. Knivarna kännetecknas av inte bara en, utan två olika damaskusmönster i samma knivblad. Övre del av bladet består av flödande linjer medan nedre del av bladet har glittrande, vattenliknande mönster. En unik smidesteknik och symbol för Miyabis enastående hantverk. Den speciella ishärdningsprocessen CRYODUR® och en slipvinkel på 10 grader per sida gjord med den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad enorm skärpa. Handtagen är ergonomisk D-format och gjord i grått Pakkawood. Vackra detaljer med en mosaiknit, rött mellanstycke och ett dekorativt slutstållock. Knivarna har livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar

Alla tre knivar är utformade för att används till grönsaker och frukt. Det höga bladet gör att du tar dig igenom hela frukt lätt.

Nakiri 5000 MCD från Miyabi, bra kniv för att hacka frukt och grönt medBild från Bagaren & Kocken