Miyabi knivprodukter
Tysk-japanska samarbetet mellan Miyabi och Zwilling har resulterat i ett fantastiskt knivmärke. Ordet Miyabi är japanska och betyder elegans och förfining, vilket passar på många japanska knivar och speciellt från detta märke.
Köper du en Miyabikniv kommer du inte bli besviken. Det är knivkonst i världsklass och ett otroligt fint hantverk. Slipningen görs med den så kallade Honbazuke-slipningen. Tillverkningen sker för hand i fabriken i Seki, Japan.
Brett utbud av japanska knivar från Miyabi
I sortimentet finns det allt från kockknivar och brödknivar till små fina skalknivar. Knivarna kommer i olika serier som till exempel 5000MCD, 6000MCT och 7000D. En populär modell är Miyabi nakiri 5000MCD för grönsaker.
-
Miyabi Toishi Pro Knivblock med Magnet i Bambu 205x425x230 mm
1087 kr
Läs mer härLetar du efter en praktisk förvaring av dina köksknivar är detta knivblock i bambu ett perfekt alternativ. Det är tillverkat i ett exotiskt och mjukt trä och passar perfet till Miyabi-knivarna. Knivblocket är magnetiskt så knivarna drar sig till den magnetiska ytan. Inte bara får du en visuell effekt, utan du får även tillgång till dina knivar på ett ögonblick. Storleken är. 23x20,5x42x5 cm. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi 5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm
3300 kr
Läs mer härBladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.Sujihiki är en japansk trancherkniv, som lämpar sig bäst till att skära fisk och vissa typer av kött. Knivens styvhet och längd gör den perfekt till att skiva upp riktigt tunna skivor av fisk och kött. -
Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant
769 kr
Läs mer härMed denna knivslip med keramiska blad kan knivarna slipas lättare och bättre. Slipbladen är förhandsinställda i en speciell vinkel så att kniven alltid har rätt vinkel när du slipar den. Den diamantbelagda slipen hjälper till att få en perfekt egg på kniven så att den förblir sylvass och det keramiska bladet anslutar processen. Skaftet har ett bra silikongrepp så att du enkelt och stabilt kan slipa dina knivar. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi 5000FCD RAW knivset, Gyutoh 20 cm & Shotoh 11 cm
4899 kr
Läs mer härMiyabi är kända för deras japanska knivar i toppkvalité. Med 5000FCD Shotoh örtkniv får du en 11 cm lång kniv som med lätthet hjälper dig hacka dina örter med precision. Gyutoh kockkniv är 20 cm lång och ger dig en kniv med otrolig hårdhet och hållbarhet.Knivarna från Miyabi har ett stort, vackert skaft i pakkaträ och kniven är inspirerad av det vackra japanska konstverket vågen, vilket tydligt syns i utformningen. En elegant design som går hand i hand med knivens prestanda. Raw har en kärna av hårt FC61 Micro Carbide pulverstål. Täckt med 48 lager rostfritt stål i vacker och tydlig damaskdesign. Här får du ett set som gör det möjligt att klara av alla uppgifter i köket utan besvär eller problem. -
Miyabi 5000 FC-D Raw Nakiri grönsakskniv, 17 cm
1859 kr
Läs mer härNakiriknivi serien 5000 FC-D från japanska Miyabi. På japanska betyder na grönsak och kiri skära, vilket avslöjar knivens primära syfte. Tack vare den japanska Honbazuke-slipningen är kniven otroligt vass, och det 17 centimeter långa bladet passar utmärkt för att hacka eller skiva frukt och grönt.Knivens blad består av 49 lager stål och har en hårdhet på cirka 61 HR. Det svarta skaftet i vackert pakkaträ ger ett bekvämt grepp med optimal balans, och knivens blad har ett vacker damaskusmönster inspirerat av japansk konst. Diska för hand under ljummet vatten med milt diskmedel och en svamp som inte repar. -
Miyabi 5000MCD BLACK 2-dels knivset
3297 kr
Läs mer härMed 5000MCD setet får du unika knivarna tillverkade i hållbart damaskus-stål. Skaftet är tillverkat i svart ask och har en traditionell D-form som ger dig ett behagligt och ergonomiskt grepp. Setet innehåller en Gyutoh 20 cm kniv och en Shotoh 13 cm kniv. Detta är ett set som ger dig allt som behövs för vardagens uppgifter. De otroligt skarpa, hållbara och eleganta knivbladen skär och filéar med precision. Ett set du utan tvivel kommer att älska. Kniven är tillverkad av 133-lagers stål som behandlats med CRYODUR-ishärdningsprocessen, vilket ger kniven ultimat hållbarhet samtidigt som den skyddas mot korrosion. Stålets hårdhet är 67 rockwell. -
Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
2927 kr
Läs mer härDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. Gyutoh är japanska för kockkniv, vilket är en kniv som skall användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska vara otroligt vass och ha ett rejält blad. Det är en kniv som fungerar till att hacka eller skära både kött, fisk och grönsaker. En kockkniv är inte fast i en uppgift eller råvara utan ska röra sig fritt i köket. Det är då den trivs bäst. -
Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm
2295 kr
Läs mer härBladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. Sujihiki är en japansk trancherkniv som är perfekt när det gäller att skära, speciellt i tunna skivor. Varken kött eller fisk är några problem för denna kniv. Bladet är på 24 cm vilket ger kniven den smidighet och räckvidd som behövs hos en riktigt bra trancherkniv. För den som gillar tunna skivor, av förslagsvis lax eller skinka, har här en helt perfekt kniv. -
Miyabi 5000 MCD Brödkniv 23 cm
3184 kr
Läs mer härDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. En brödkniv är en av de mer specialiserade knivarna i köket och har en väldigt tydlig huvuduppgift. Trots det smala användningsområdet är det en lyx att ha en riktigt bra brödkniv med en rejäl tandning och skärpa som flyter genom alla bröd. -
Miyabi 5000MCD BIRCH 2-dels knivset
4999 kr
Läs mer härUpplev en otroliga skärpa med japanska knivar från Miyabi!Med Miyabi Birch 2-delsset klarar du uppgifterna i köket galant. När du skär, hackar eller filéar gör du det helt utan problem. Knivsetet innehåller en Gyutoh 20 cm kockkniv och en Shoroh 13 cm ört- eller universalkniv. Skaftet på Birch-knivarna är tillverkat i Masur-björk och format i en klassisk japansk D-form, vilket gör att knivarna ligger bekvämt och stabilt i handen. -
Miyabi 6000 MCT Shotoh Skalkniv 9 cm
1394 kr
Läs mer härDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Bladets längd: 9 cmKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är utmärkta för det precisa noggranna arbetet i köket. En skalkniv är en kniv som ska vara liten och smidig för att vara enkel att arbeta med mellan tummen och pekfingret. Skalkniven är allra bäst när det kommer till frukter och grönsaker. 9 cm är den allra vanligaste storleken på en skalkniv. -
Miyabi 6000MCT 2-dels knivset
3490 kr
Läs mer här6000MCT-knivarna påvisar elegans, kvalité och effektivitet. De japanska knivarna från Miyabi är utvecklade för att ge dig full kontroll när du ska skära upp och hacka olika ingredienser. Setet innehåller en Shotoh 13 cm örtkniv som är ett nöje att arbeta med. Örtkniven har en otrolig skärpa och hårdhet, vilket gör att bladet kan skära med precision och lätthet. Gyutoh 20 cm kockkniv passar utmärkt när du ska skära upp kött, fisk och grönsaker med samma goda kvalité, skärpa och hårdhet. Med dessa knivar är du alltid förberedd i köket.Skaftet är tillverkat i pakkaträ och designat med en unik D-form, vilket ger ett enastående bra och stabilt grepp. -
Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
3463 kr
Läs mer härDenna Gyutoh-kniv från Miyabi är 24 cm. Kniven är tillverkad med en kärna i mikro-karbid pulverstål vilket ger kniven en fantatsiskt skärpa. Kniven har 132 yttre stållager som täcker kärnan och ger kniven den unika Damaskus-designen på bladet. Handtaget är i svart ask.Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi RAW 5000FCD Sujihiki Filékniv 24 cm
2295 kr
Läs mer härDenna praktiska och sylvassa filékniv är tillverkad i Japan. Kniven har 48 stållager som omfamnar knivens kärna och ger bladet en fantastisk damaskus-effekt. Hårdheten är på 61 Rockwell och bladet är symmetriskt. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
2136 kr
Läs mer härDenna stålkniv från Miyabi - även kallad Gyutoh eller kockkniv översatt från Japanska, är en kniv som används till större bitar kött och grönsaker. Miyabiknivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm
2095 kr
Läs mer härBladets längd: 23 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. Brödknivar är bland de mer specialiserade knivarna i köket. Få knivar har en så specifik uppgift som en brödkniv har. Få uppgifter är dock så tillfredsställande att ha en riktigt bra kniv att utföra dem med som att skära upp ett fint bröd. En riktigt fin, vass, rejält tandad japansk brödkniv är en fröjd att använda. Det kan vara värt att betala det där lilla extra för, särskilt om den dessutom håller längre och har en helt unik fantastisk design. -
Miyabi BIRCH 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm
2999 kr
Läs mer härDen härliga Gyutoh kockkniven har ett fint björkhandtag som leder in till ett 101-lagers stålblad vilket ger knivbladet ett fantastiskt damaskus-mönster. Denna allround-kökskniv används lika mycket av amatörkockar som av professionella kockar och kommer i olika storlekar. Denna kniv har ett 16 cm långt blad. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi RAW 5000FCD Brödkniv 23 cm
2299 kr
Läs mer härDenna fantastiska brödkniv är något som varje kök bör ha. Miyabi har med denna kniv satt en ny standard för köksknivar. Den häh kniven är gjord i 49 stållager som omfamnar knivens kärna. Taggarna på kniven är perfekta till att skära bröd och kniven är 23 cm lång. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi BLACK 5000MCD 67 Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
3699 kr
Läs mer härDenna japanska Santoku-kniv har en otroligt hård kärna av mirko-karbid pulverstål vilket ger en fantastisk och oslagbar skärpa. Santoku är den bäst-säljande japanska kniven och Santoku betyder tre dygder. Det betyder att man lika gärna kan använda den på kött som på fisk och grönsaker. Knivbladet är täckt av 132 stållager som ger kniven dess unika Damaskus-design. Handtaget är i kanadensisk lönnMiyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi BLACK 5000MCD Sujihiki Filékniv 24 cm
3695 kr
Läs mer härDenna Sujihiki filé-kniv från Miyabi har en otroligt hård kärna av mikro-karbid stål som är effektiv att använda och har en otrolig skärpa. Den har ett långt tunt blad som är bra till att skära både kött och fisk. Den är speciellt framtagen för att skära sashimi och bladets längd låter dig använda hela bladet at skära med. Knivbladets kärna är täckt med 132 lager stål så det har det unika damaskus-mönstret. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
3136 kr
Läs mer härDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. Gyutoh är japanska för kockkniv, vilket är en kniv som skall användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska vara otroligt vass och ha ett rejält blad. Det är en kniv som fungerar till att hacka eller skära både kött, fisk och grönsaker. En kockkniv är inte fast i en uppgift eller råvara utan ska röra sig fritt i köket. Det är då den trivs bäst. -
Miyabi BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm
3995 kr
Läs mer härBrödkniven 5000MCD från japanska Miyabi är med sin finess, skärpa och kvalité en av marknadens vassaste alternativ. Det tandade bladet gör att du på ett smidigt och bekvämt sätt kan skära jämna skivor av ditt favoritbröd – oavsett hur tjocka eller tunna skivor du vill ha! Bladet är tillverkat av 133 lager stål som med precision slipats till perfektion runt en extremt hård kärna av Micro-Carbide MC66 pulverstål. Detta ger en hårdhet på cirka 67 Rockwell och resultatet är en exceptionellt vass kniv med en förtjusande skönhet och styrka! Även handtaget har noggrant designats med en traditionell D-form och har en perfekt balans mellan stål och trä, så att du hela tiden får optimal kontroll över kniven. Det svarta lönnträet är unikt för denna kniv och har, precis som stålet, ett dekorativt mönster som blir en läcker detalj på köksbänken eller matbordet. Knivar från Miyabi är tillverkad i Japan av det tyska företaget Zwilling, och är en exklusiv knivkollektion som för samman den tyska ingenjörskonsten med urgamla japanska knivmetoder. Detta samarbete mellan uråldriga traditioner och mångåriga erfarenheter ger dig en sylvass kniv med funktionell och läcker design som garanterat hänger med dig i flera år framöver! Specifikationer Färg: SvartMaterial: Micro-Carbide MC66 pulverstål, stål och lönnträLängd: 23 cmCRYODUR® härdat knivbladTillverkad i Japan133 lager stål Damaskus-mönstrat blad -
Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
2314 kr
Läs mer härDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera. -
Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Rocking Japansk kockkniv 18 cm
2099 kr
Läs mer härDenna santokukniv från Miyabi är annorlunda än de vanliga santoku-knivarna. Spetsen på bladet går upp i en svag böj medans en vanlig santokukniv är rak. Den smala spetsen gör det möjligt att göra den vaggande hackningen som vi europeer ofta använder när vi hackar stora mängder grönt. Bladet mäter 18 och är tillverkat i MicroCarbide MC63 pulverstål, inneslutet i två stållager. Hårdheten är 63 Rockwell. Cryodur ishärdning av bladet och ett dimensionellt skaft i pakkaträ ger en perfekt balans, enastående komfort och en otrolig skärförmåga oavsett hur du använder den. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm
1895 kr
Läs mer härDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera. -
Miyabi Santoku Kockkniv 5000FCD 18 cm
1995 kr
Läs mer härFantastisk japansk Santoku-kniv med en längd på 18 cm och en hård karbon-stål kärna. Santoku direkt översatt betyder tre dygder och de tre dygderna betyder att man lika gärna kan använda kniven till kött, fisk eller grönsaker. Bladet har 48 stållager runt kärnan vilket ger den välkända damaskus-designen på bladet. Hårdheten ligger på 61 Rockwell och kniven har en symmetrisk kant. Tillverkad i Japan. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi Artisan 6000 MCT Knivset 3 delar
4675 kr
Läs mer härDet perfekta knivsetet till dig som är på jakt efter hög kvalitet och skärpa i toppklass. De stilrena knivarna från Miyabi Artisan 6000 MCT-serien har en kärna av raffinerat SG2 hårt MC63 pulverstål, medan CRYODUR®-bladet är härdat och bidrar till riktigt god skärpa, korrosionsbeständighet och optimal bladflexibilitet. Bladet har dessutom en hårdhet på 63 HRC täckt med två lager hamrat rostfritt stål, vilket ger knivarna ett elegant och stilfullt utseende.Utöver detta är det ergonomiska handtaget tillverkat i pakkaträ som ligger bekvämt i handen. Med detta knivset får du livstidsgaranti på material och produktionsfel. Knivarna tillverkas i Seki i Japan och setet innehåller en Gyutoh kockkniv 20 cm, en Shotoh grönsakskniv 13 cm och en Shotoh grönsakskniv 9 cm. -
Miyabi 5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm
1999 kr
Läs mer härDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Bladets längd: 9 cmKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är små och smidiga knivar för att kunna användas mellan tummen och pekfingret på ett enkelt sätt. -
Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 16 cm
1999 kr
Läs mer härDenna Gyutoh-kniv från Miyabi är den mest använda kniven i det japanska köket och är perfelt som generell kökskniv eller kockkniv. Det 16 cm långa bladet är tillverkad av hårt carbid-stål, vilket ger kniven en fantastisk skärpa och bra skäregenskaper. De 48 stållagren som omsluter kärnan ger kniven sitt vackra damaskus-utseende. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi 5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm
2939 kr
Läs mer härNakiri grönsakskniv i serien 5000 MCD från Miyabi. Kniven har en rak utformning som ger dig en stor träffbild på skärbrädan, och är perfekt för att skära frukt och grönsaker. Du får både ett högkvalitativt blad, och ett vackert skaft i ljus masurbjörk med ett unikt utseende.Precis som övriga knivar i 5000 MCS-serien har kniven en kärna av MC63-pulverstål, omgiven av ytterligare 100 lager rostfritt stål. Stålet är ishärdat i -196°C, vilket ger kniven ett vackert damaskusmönster och en extraordinär hårdhet. Eftersom kniven är slipad enligt den traditionell japanska Honbazuke-tekniken får du dessutom en otrolig skärpa. -
Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
3695 kr
Läs mer härDenna japanska Gyutoh, eller kockkniv som man kan översätta det till, har en Mikro-karbin pulverstål kärna vilket ger kniven en otrolig skärpa. Kniven har 132 yttre stållager vilket ger bladet det unika Damaskus-mönstret. Kniven har ett handtag i svart ask och ett symmetriskt blad. Kniven tillverkas i Japan. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi BLACK 5000MCD Santoku Japansk Kockkniv 14 cm
3495 kr
Läs mer härDenna japanska Santoku-kniv har en otroligt hård kärna av mirko-karbid pulverstål vilket ger en fantastisk och oslagbar skärpa. Santoku är den bäst-säljande japanska kniven och Santoku betyder tre dygder. Det betyder att man lika gärna kan använda den på kött som på fisk och grönsaker. Knivbladet är täckt av 132 stållager som ger kniven dess unika Damaskus-design. Handtaget är i kanadensisk lönnMiyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi BLACK 5000MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
3695 kr
Läs mer härDen 18 cm långt gung-kniven från Miyabis BLACK-serie är tillverkad av det starkaste stål. Kniven har en lätt böj så att den kan användas till att gunga när du skär med den, i motsats till en rak kniv. Kniven är tillverkad av det finaste karbide-stålet, vilket gör kniven väldigt tålig och får en otroligt skärpa. Bladets kärna har 128 lager stål över sig vilket ger kniven det unika Damaskus-mönstret. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi 6000 MCT Shotoh Skalkniv 13 cm
1599 kr
Läs mer härDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Bladets längd: 13 cmKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är utmärkta för det precisa noggranna arbetet i köket. En skalkniv är en kniv som ska vara liten och smidig för att vara enkel att arbeta med mellan tummen och pekfingret. Skalkniven är allra bäst när det kommer till frukter och grönsaker. 13 cm är i längsta laget för en skalkniv, vilket gör den lite bättre för att även skiva och skära frukter och grönsaker. -
Miyabi 800DP nakirikniv 17 cm
2126 kr
Läs mer härMiyabi 800DP nakiri ger dig en skärupplevelse utöver det vanliga – ett utmärkt verktyg för matlagaren som uppskattar kvalitet och precision i köket. Det korta, kraftfulla bladet på 17 centimeter ger dig det bästa av två världar. Dels kan du använda det för att enkelt skära täta grönsaker och rotfrukter med full kontroll, utan att påverka råvarornas smak och konsistens. Men den kan även användas för att skära sushi- och makirullar, eller för att göra enhetliga skivor av fisk, kött och grönsaker.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat av högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Allt som allt en kniv som är ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti för material- och tillverkningsfel.800DP-serien från Miyabi är en serie knivar i japansk stil, tillverkade för hand i den japanska staden Seki, som kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil som är handslipad enligt Honbazuke-processen. -
Miyabi BLACK 5000MCD Shotoh Skalkniv 9 cm
2299 kr
Läs mer härMiyabis Shotoh kniv är en kompakt kökskniv till både frukt och grönt. Kniven är en favorit bland kockar på grund av sin hårda kärna och fantastiska skärpa. Kärnan är belagd med 132 yttre lager av stål, något som ger kniven ett unikt damaskus-mönster på metallen. Kniven har ett blad på 13 cm och är producerat i 67 graders metall. Handtaget är i svart ask. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm
2399 kr
Läs mer härDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Bladets längd: 13 cmKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är små och smidiga knivar för att kunna användas mellan tummen och pekfingret. 13 cm är i det längsta laget för att vara en skalkniv, vilket gör den mer användbar när det kommer till att skära och skiva mindre grönsaker. -
Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 9 cm
1274 kr
Läs mer härLätt och praktisk grönsakskniv från Miyabi som är perfekt till att skala och skära grönsaker samt till mindre köksarbete, Det korta knivbladet på 9 cm har en hard carbon-stål kärna vilket ger fantastiska skär-egenskaper. Kniven har en stål-kärna med FC61-grad stål och är belagt med 48 yttre leger med damaskus-designat stål, något som ger kniven sitt fantastiska mönster. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
1995 kr
Läs mer härDenna praktiska och supervassa kockkniv från Japanska Miyabi har ett knivblad på 24 cm och är producerad i stål av FC61-kvalitet. Kärnan är täckt av 48 stållager vilket ger kniven sitt unika damaskus-mönster. Rockwell-hårdheten på kniven är ca. 61. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Japansk kockkniv 14 cm
1749 kr
Läs mer härMiyabi är en produkt från Zwilling Group och är synonymt med äkta japanska knivar. Miyabi-knivar är autentiska, de försöker inte vara japanska, de ÄR japanska. Miyabi knivar tillverkas på samma sätt och med samma traditioner som de gamla kniv-mästarna. Knivarna tillverkas på Zwillings egna fabriker i Japan. Specifikationer:- 14 cm- 6000 MCT- Santokukniv -
Miyabi 800DP brödkniv 24 cm
1179 kr
Läs mer härMiyabi 800DP brödkniv är ett oumbärligt verktyg i köket. Den eleganta och funktionella kniven är utrustad med ett 24 centimeter långt tandat blad, vilket säkerställer enkel och exakt skärning av alla sorters bröd. Tack vare de vassa tänderna glider kniven genom skorpan utan ansträngning, samtidigt som den undviker att mosa de mjukare inre delarna.Bladet i Damaskus-design består av 49 lager står, vilket gör att bladet är både knivskarpt och tåligt. Kniven är dessutom perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat och slitstarkt tack vare högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör dessa egenskaper kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Du har dessutom livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.Miyabi 800DP-serien är en serie knivar i japansk stil, handtillverkade i den japanska staden Seki. Knivarnas design kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. De är utrustade med en äkta japansk bladprofil, handslipad enligt Honbazuke-processen. -
Miyabi ARTISAN 6000MCT Shotoh Skalkniv 14 cm
1699 kr
Läs mer härDen perfekta kniven att snitta, skära och skala frukt och grönsaker med. Shotoh-kniven från Miyabi är en del av ARTISAN-serien och utrustad med skarpt blad till följd av Honbazuke finslipningen. Skaftet är tillverkat i mörkt, ådrat pakkaträ och dekoreras med ett fint mosaikemblem. Skalkniven har en bladlängd på 14 cm. Knivbladet har en kärna av MicroCarbide MC63 pulverstål som bäddats in i två lager rostfritt stål. Därutöver har bladet en autentisk Tsuchime-look - alltså en hamrad finish. Det ergonomiska handtaget ligger stabilt i handen. Skalkniven tål inte maskindisk utan ska diskas för hand. -
Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 11 cm
1503 kr
Läs mer härDenna praktiska kniv från Miyabi är en Shotoh-kniv eller som vi i Europa säger grönsakskniv/ skalkniv. Kniven är tillverkad av japanska Miyabi som är en del av den tyska Zwilling-gruppen. Kniven har ett blad på 11 cm och är perfekt till frukt, grönsaker och mindre köttbitar. Denna kniv har en kärna i FC61 stål som är belagt med 48 lager stål, vilket ger kniven sitt unika Damaskus-utseende på bladet. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 13 cm
1295 kr
Läs mer härDenna praktiska kniv från Miyabi - även kallad The Shotoh på japanska - översatt till liten kniv, är perfekt till förberedelser av mindre saker i köket som mindre kötträtter, frukt och grönsaker. Kniven har ett blad på 13 cm och är tillverkad i hårt carbon-stål vilket ger ett fantastiskt knivblad med perfekt skärpa. Kärnan på kniven är belagd med 48 lager stål - något som ger kniven ett unikt damaskus-utseende. Kniven har en kärna av FC61- gradigt stål och har en hårdhet på 61 Rockwell. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. -
Miyabi 5000 MCD Birch Shotoh skalkniv, 14 cm
2459 kr
Läs mer här5000 MCD Birch Shoto är en skalkniv från Miyabi, med ett högkvalitativt blad och en storlek som är mycket lämplig för att skära frukt och grönt. Kniven har ett skaft i masurbjörk, vilket ger den ett unikt ljust utseende. Den har ett högkvalitativt blad, 14 centimeter långt, som klarar många uppgifter i köket.Kniven ingår i Miyabis serie 5000 MCD. Den har en kärna av hårt MC63-pulverstål, vilken är omgiven av 100 lager rostfritt stål som ishärdats i -196°C. Det ger kniven en otrolig hårdhet och ett vackert damaskusmönster. Den är dessutom slipad enligt den traditionella japanska tekniken Honbazuke, vilket ger den en extraordinär skärpa. -
Miyabi Mikoto Nakiri-kniv 18 cm
3399 kr
Läs mer härMikoto nakiri-kniv från Miyabi är en traditionell japansk kökskniv, som passar särskilt bra för att hacka grönsaker. Knivtypen Nakiri är känd för sitt platta och rektangulära blad, vilket gör den idealisk just för exakt och effektiv skärning av grönsaker. Det vassa bladet ger stor precision, vilket gör den här knivtypen till ett populärt val bland såväl professionella kockar som hos hemmakockar som uppskattar japanskt hantverk i köket.Miyabis Mikoto-serie representerar en perfekt fusion av traditionellt japanskt hantverk och tysk teknik. Med exceptionell hårdhet och skärpa samt ett unikt damaskusmönster på varje blad, utgör varje kniv ett konstverk i sig. Den här kniven har en imponerande hårdhet på hela 63 HRC, något som är ovanligt för köksknivar och gör den både extremt vass och extremt tålig. Damaskusmönstret är dessutom konsekvent från spets till bolster, vilket ger både en estetisk look och imponerande funktion. Kniven är tillverkad i Japan och har ett välbalanserat Mikarta–handtaget, vilket ger ett tidlöst och bekvämt grepp när du skär. Handdisk rekommenderas. -
Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku Rocking japansk kockkniv 18 cm
2046 kr (3149 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 6000MCT Santoku Rocking japansk kockkniv 18 cm -
Miyabi Miyabi 5000MCD Santoku japansk kockkniv 18 cm
3127 kr (4899 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 5000MCD Santoku japansk kockkniv 18 cm -
Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm
2939 kr (4899 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm -
Miyabi 800DP kockkniv 20 cm
2053 kr
Läs mer här800DP kockkniv från Miyabi är ett utmärkt verktyg för alla matlagningsälskare där ute. Med en bladlängd på 20 centimeter erbjuder kniven stora möjligheter till både precision och mångsidighet i köket.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör att den är bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta. Handtaget är ergonomiskt utformat i högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör alla de funktionerna kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.Miyabi 800DP är en serie knivar i japansk stil som är tillverkade för hand i den japanska staden Seki och kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil, handslipade enligt Honbazuke-processen. -
Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 18 cm
2299 kr (3249 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 18 cm -
Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 16 cm
2999 kr (3999 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 16 cm -
Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 24 cm
5299 kr
Läs mer härMiyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 24 cm -
Miyabi Mizu Gyutoh kockkniv 24 cm
2446 kr
Läs mer härKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japansk knivkonst, som är världskänd för sin elegans och sitt högkvalitativa hantverk. Knivarna håller hög kvalitet och har en enorm skärpa – ett utmärkt val för varje seriös matlagare. Miyabis knivar har en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Knivbladen har en kärna av hårt MC63 mikrokarbid-pulverstål, som har CRYODUR®-härdats till en hårdhet på cirka 63 HRC. Kärnan är sedan omgiven av två lager Tsuchime-hamrat rostfritt stål. Den intrikata tillverkningen resulterar i en kniv som har ett elegant utseende, är otroligt tålig och som gör att råvarorna inte fastnar lika enkelt på bladet. Kniven tillverkas i Seki i Japan och levereras med livstidsgaranti på material- och produktionsfel. -
Miyabi Mizu brödkniv 23 cm
2082 kr
Läs mer härMed Mizu brödkniv från Miaybi blir det en fröjd att skära upp bröd till såväl frukost och fika som till lunch, middag och mellanmål. Miyabi förkroppsligar essensen hos japansk knivkonst, som är världskänd för sitt högkvalitativa hantverk. Knivarna håller hög kvalitet och har en enorm skärpa, vilket gör dem till ett utmärkt val för varje seriös matlagare.Den unika designen hos Miyabis knivar är svår att hitta någon annanstans på marknaden. De har nämligen en kärna av hårt MC63 mikrokarbid-pulverstål, som är CRYODUR®-härdat till en hårdhet på cirka 63 HRC. Kärnan är omgiven av två lager Tsuchime-hamrat rostfritt stål. Den intrikata tillverkningsprocessen ger en kniv med ett elegant utseende, som dessutom är otroligt tålig och där råvarorna lättare undviker att fastna på bladet. Kniven är tillverkad i Seki i Japan och levereras med livstidsgaranti på material- och produktionsfel. -
Miyabi Raw 5000FCD Nakiri 17 cm
2195 kr
Läs mer här17 cm lång nakiri grönsakskniv från Miyabi. Har en kärna av hårt Sandvik 13c26 (FC61) stål (61 HRC) täckt med 48 lager av damaskusstål. Knivarna kännetecknas av inte bara en, utan två olika damaskusmönster i samma knivblad. Övre del av bladet består av flödande linjer medan nedre del av bladet har glittrande, vattenliknande mönster. En unik smidesteknik och symbol för Miyabis enastående hantverk. Den speciella ishärdningsprocessen CRYODUR® och en slipvinkel på 10 grader per sida gjord med den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad enorm skärpa. Handtagen är ergonomisk D-format och gjord i grått Pakkawood. Vackra detaljer med en mosaiknit, rött mellanstycke och ett dekorativt slutstållock. Knivarna har livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Miyabi Birch 5000MCD Nakiri 17 cm
3895 kr
Läs mer här17 cm lång nakiri grönsakskniv från Miyabi i vacker 132-lagers damaskusstål. Denna nakiri har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader. Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Miyabi Miyabi 6000MCT Sujihiki filékniv 24 cm
2195 kr (3399 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 6000MCT Sujihiki filékniv 24 cm -
Miyabi Miyabi 6000MCT brödkniv 23 cm
2095 kr (3199 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 6000MCT brödkniv 23 cm -
Miyabi Miyabi 6000MCT Shotoh skalkniv 9 cm
1394 kr (1899 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 6000MCT Shotoh skalkniv 9 cm -
Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 20 cm
2999 kr (4899 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 20 cm -
Miyabi Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm
3184 kr (4899 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm -
Miyabi Mizu Gyutoh kockkniv 20 cm
1999 kr
Läs mer härKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japansk knivkonst, som är världskänd för sin elegans och sitt högkvalitativa hantverk. Knivarna håller hög kvalitet och har en enorm skärpa – ett utmärkt val för varje seriös matlagare. Miyabis knivar har en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Knivbladen har en kärna av hårt MC63 mikrokarbid-pulverstål, som har CRYODUR®-härdats till en hårdhet på cirka 63 HRC. Kärnan är sedan omgiven av två lager Tsuchime-hamrat rostfritt stål. Den intrikata tillverkningen resulterar i en kniv som har ett elegant utseende, är otroligt tålig och som gör att råvarorna inte fastnar lika enkelt på bladet. Kniven tillverkas i Seki i Japan och levereras med livstidsgaranti på material- och produktionsfel. -
Miyabi Miyabi 5000MCD Sujihiki filékniv 24 cm
3300 kr (4899 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 5000MCD Sujihiki filékniv 24 cm -
Miyabi Miyabi 5000MCD Rocking Santoku japansk kockkniv 18 cm
3189 kr (4899 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 5000MCD Rocking Santoku japansk kockkniv 18 cm -
Miyabi Raw 5000FCD Kockkniv
1995 kr
Läs mer härVacker och högt presterande japansk gyutoh kockkniv i damaskusstål med många bruksområder. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft.Kniven har kärna av hårt Sandvik 13c26 (FC61) stål (61 HRC) täckt med 48 lager av damaskusstål. Knivarna kännetecknas av inte bara en, utan två olika damaskusmönster i samma knivblad. Övre del av bladet består av flödande linjer medan nedre del av bladet har glittrande, vattenliknande mönster. En unik smidesteknik och symbol för Miyabis enastående hantverk.Den speciella ishärdningsprocessen CRYODUR® och en slipvinkel på 10 grader per sida gjord med den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad enorm skärpa.Handtagen är ergonomisk D-format och gjord i grått Pakkawood. Vackra detaljer med en mosaiknit, rött mellanstycke och ett dekorativt slutstållock. Knivarna har livstidsgaranti på material- och produktionsfel.Tillverkas i Seki, Japan.Välj mellan tre olika storlekar: 16 cm, 20 cm eller 24 cm knivblad.LagervaraSkickas normalt inom 24 timmar -
Miyabi Artisan 6000MCT Brödkniv 23 cm
2095 kr
Läs mer härBrödkniven har ett tandad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Serrateringen sågar sig igenom skorpan utan att du behöver ta i eller pressa samman maten. Färskt bröd eller födelsesdagstårtan, den tandade kniven fixar det! Denna brödkniv har ett 3-lags knivblad med kärna av hårt MC63 (förädlat SG2 stål) Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC täckt med 2 lager (Tsuchime) hamrat rostfritt stål som ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipat enligt Honbazuke metoden, en handslipnings metod som ger knivarna den legendariska "Katana-edge”. Ett snyggt ergonomiskt vackert handtaget i slitstarkt, lättskött cocobollo pakkaträ dekorerat med en mosaiknit, röda och mässingfärgade mellanstycken och ett dekorativt slutstållock. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Miyabi Mikoto skalkniv 9 cm
2569 kr
Läs mer härMikoto-serien från Miyabi kombinerar det bästa från traditionellt japanskt hantverk med tysk teknologi, vilket här resulterar i en förstklassig skalkniv med en bladlängd på 9 centimeter. Kniven kännetecknas av sitt unika damaskusmönster som sträcker sig från spets till bolster. Men skalkniven har inte bara ett vackert utseende, utan levererar även en extraordinär hårdhet på hela 63 HRC. Varje kniv i Mikoto-serien tillverkas i Japan och har ett välbalanserat naturvitt Mikarta-handtag, som tillför både funktionalitet och estetik. Handdisk rekommenderas, tål ej maskindisk. -
Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm
1949 kr (2599 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm -
Miyabi Mikoto kockkniv 16 cm
2999 kr
Läs mer härMed Mikoto kockkniv från Miyabi får du en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik, som är känd för sin utmärkta kvalitet och skärpa. Kniven tillverkas med hög precision och hantverksskicklighet, där varje kniv får sitt eget unika bladmönster som är enhetligt från spets till bolster. Damaskusmönstret ger inte bara kniven ett exceptionellt vackert utseende, utan levererar även en hårdhet på imponerande 63 HRC, något som sällan uppnås för köksknivar och gör kniven otroligt vass och tålig. Du får även ett bekvämt och säkert grepp tack vare det ergonomiska och välbalanserade Mikarta-handtaget.Mikoto kockkniv är utformad för mångsidig användning och kan användas för en mängd olika uppgifter i köket, till exempel för att skära kött, fisk, frukt och grönsaker. Tack vare knivens balans och viktfördelning blir det enkelt att göra exakta och kontrollerade snitt, vilket gör den perfekt såväl för professionella kockar och hemmakockar som vill ha ett pålitligt och effektivt verktyg i köket. Kniven finns i flera storlekar och är ett oumbärligt verktyg i varje kök. Handdisk rekommenderas. -
Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 14 cm
1749 kr (2549 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 14 cm -
Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 24 cm
2261 kr (3599 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 24 cm -
Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm
1899 kr (3199 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm -
Miyabi Miyabi Toishi Pro knivblock magnetiskt bambuträ
1090 kr (1279 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi Toishi Pro knivblock magnetiskt bambuträ -
Miyabi Miyabi Artisan 6000MCT knivset 3 delar Trä
4675 kr (7299 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi Artisan 6000MCT knivset 3 delar Trä -
Miyabi Miyabi Artisan 6000MCT knivset 2 delar Trä
3490 kr (5459 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi Artisan 6000MCT knivset 2 delar Trä -
Miyabi Mikoto kockkniv 14 cm
2799 kr
Läs mer härMed Mikoto kockkniv från Miyabi får du en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik, som är känd för sin utmärkta kvalitet och skärpa. Kniven tillverkas med hög precision och hantverksskicklighet, där varje kniv får sitt eget unika bladmönster som är enhetligt från spets till bolster. Damaskusmönstret ger inte bara kniven ett exceptionellt vackert utseende, utan levererar även en hårdhet på imponerande 63 HRC, något som sällan uppnås för köksknivar och gör kniven otroligt vass och tålig. Du får även ett bekvämt och säkert grepp tack vare det ergonomiska och välbalanserade Mikarta-handtaget.Mikoto kockkniv är utformad för mångsidig användning och kan användas för en mängd olika uppgifter i köket, till exempel för att skära kött, fisk, frukt och grönsaker. Tack vare knivens balans och viktfördelning blir det enkelt att göra exakta och kontrollerade snitt, vilket gör den perfekt såväl för professionella kockar och hemmakockar som vill ha ett pålitligt och effektivt verktyg i köket. Kniven finns i flera storlekar och är ett oumbärligt verktyg i varje kök. Handdisk rekommenderas. -
Miyabi Mikoto kockkniv 20 cm
3399 kr
Läs mer härMed Mikoto kockkniv från Miyabi får du en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik, som är känd för sin utmärkta kvalitet och skärpa. Kniven tillverkas med hög precision och hantverksskicklighet, där varje kniv får sitt eget unika bladmönster som är enhetligt från spets till bolster. Damaskusmönstret ger inte bara kniven ett exceptionellt vackert utseende, utan levererar även en hårdhet på imponerande 63 HRC, något som sällan uppnås för köksknivar och gör kniven otroligt vass och tålig. Du får även ett bekvämt och säkert grepp tack vare det ergonomiska och välbalanserade Mikarta-handtaget.Mikoto kockkniv är utformad för mångsidig användning och kan användas för en mängd olika uppgifter i köket, till exempel för att skära kött, fisk, frukt och grönsaker. Tack vare knivens balans och viktfördelning blir det enkelt att göra exakta och kontrollerade snitt, vilket gör den perfekt såväl för professionella kockar och hemmakockar som vill ha ett pålitligt och effektivt verktyg i köket. Kniven finns i flera storlekar och är ett oumbärligt verktyg i varje kök. Handdisk rekommenderas. -
Miyabi Birch 5000MCD Gyutoh Kockkniv
3395 kr
Läs mer härEn underbar japansk gyutoh kockkniv i vacker damaskusstål. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft. Denna kockkniv har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader. Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Välj mellan tre olika storlekar: 16 cm, 20 cm eller 24 cm knivblad. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Miyabi Birch 5000MCD Shotoh Grönsakskniv
1995 kr
Läs mer härEn underbar japansk shotoh skalkniv/allkniv i vacker damaskusstål. Dessa grönsaksknivar finns i tre olika varianter och används till precisionsarbeten som skalning, skivning och dekorering. Den största modellen med 14 cm blad har högre blad än andra allknivar vilket gör att fingrarna inte slår i skärbrädan när du jobbar. Denna skalkniv har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader. Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Välj mellan tre olika storlekar: 9 cm, 13 cm eller 14 cm knivblad. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Miyabi Birch 5000MCD Brödkniv 23cm
3295 kr
Läs mer härBrödkniven har ett tandad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Serrateringen sågar sig igenom skorpan utan att du behöver ta i eller pressa samman maten. Färskt bröd eller födelsesdagstårtan, den tandade kniven fixar det! Denna brödkniv har ett 101-lagers knivblad med kärna av hårt MC63 (förädlat SG2 stål) Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Detta kärnstål är täckt med 100 lagerrostfritt stål som bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader per sida. Handtaget är ett traditionellt D-format handtag av masurbjörk från finska Lappland, ett ljust och livligt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Miyabi Artisan 6000MCT Shotoh Grönsakskniv
1395 kr
Läs mer härEn japansk shotoh skalkniv/allkniv i hamrat design. Dessa grönsaksknivar finns i tre olika varianter och används till precisionsarbeten som skalning, skivning och dekorering. Den största modellen med 14 cm blad har högre blad än andra allknivar vilket gör att fingrarna inte slår i skärbrädan när du jobbar. Denna skalkniv har ett 3-lags knivblad med kärna av hårt MC63 (förädlat SG2 stål) Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC täckt med 2 lager (Tsuchime) hamrat rostfritt stål som ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipat enligt Honbazuke metoden, en handslipnings metod som ger knivarna den legendariska "Katana-edge”. Ett snyggt ergonomiskt vackert handtaget i slitstarkt, lättskött cocobollo pakkaträ dekorerat med en mosaiknit, röda och mässingfärgade mellanstycken och ett dekorativt slutstållock. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Välj mellan tre olika storlekar: 9 cm, 13 cm eller 14 cm knivblad. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Miyabi Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv
1895 kr
Läs mer härEn japansk gyutoh kockkniv i hamrat design. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft. Denna kockkniv har ett 3-lags knivblad med kärna av hårt MC63 (förädlat SG2 stål) Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC täckt med 2 lager (Tsuchime) hamrat rostfritt stål som ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipat enligt Honbazuke metoden, en handslipnings metod som ger knivarna den legendariska "Katana-edge”. Ett snyggt ergonomiskt vackert handtaget i slitstarkt, lättskött cocobollo pakkaträ dekorerat med en mosaiknit, röda och mässingfärgade mellanstycken och ett dekorativt slutstållock. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Välj mellan tre olika storlekar: 16 cm, 20 cm eller 24 cm knivblad. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Miyabi Miyabi Birch 5000MCD knivset 2 delar Trä
6048 kr (8399 kr)
Läs mer härMiyabi Miyabi Birch 5000MCD knivset 2 delar Trä -
Miyabi Black 5000MCD Kockkniv bred 15 cm
3495 kr
Läs mer härEn kockkniv med extra bred bladprifil i superstålet ZDP-189. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft. Denna kockkniv har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader per sida. Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Miyabi Black 5000MCD Brödkniv 23 cm
3995 kr
Läs mer härBrödkniven har ett tandad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Serrateringen sågar sig igenom skorpan utan att du behöver ta i eller pressa samman maten. Färskt bröd eller födelsesdagstårtan, den tandade kniven fixar det! Denna brödkniv har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader. Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Beställningsvara Normalt 4 - 7 leveransdagar -
Miyabi Raw 5000FCD Brödkniv 23 cm
2195 kr
Läs mer härBrödkniv med ett tandad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Brödkniven har en kärna av hårt Sandvik 13c26 (FC61) stål (61 HRC) täckt med 48 lager av damaskusstål. Knivarna kännetecknas av inte bara en, utan två olika damaskusmönster i samma knivblad. Övre del av bladet består av flödande linjer medan nedre del av bladet har glittrande, vattenliknande mönster. En unik smidesteknik och symbol för Miyabis enastående hantverk. Handtagen är ergonomisk D-format och gjord i grått Pakkawood. Vackra detaljer med en mosaiknit, rött mellanstycke och ett dekorativt slutstållock. Knivarna har livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Miyabi Black 5000MCD Gyutoh Kockkniv
3695 kr
Läs mer härEn underbar japansk gyutoh kockkniv i superstålet ZDP-189. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft. Denna kockkniv har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader per sida. Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Välj mellan två olika storlekar: 20 cm eller 24 cm knivblad. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Miyabi Raw 5000FCD Petty/Skalkniv
1295 kr
Läs mer härVacker och högt presterande japansk Petty/Skalkniv i damaskusstål. Skalkniven används för att hacka lök och örter samt till att rengöra och skära grönsaker. Kniven har kärna av hårt Sandvik 13c26 (FC61) stål (61 HRC) täckt med 48 lager av damaskusstål. Knivarna kännetecknas av inte bara en, utan två olika damaskusmönster i samma knivblad. Övre del av bladet består av flödande linjer medan nedre del av bladet har glittrande, vattenliknande mönster. En unik smidesteknik och symbol för Miyabis enastående hantverk. Den speciella ishärdningsprocessen CRYODUR® och en slipvinkel på 10 grader per sida gjord med den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad enorm skärpa. Handtagen är ergonomisk D-format och gjord i grått Pakkawood. Vackra detaljer med en mosaiknit, rött mellanstycke och ett dekorativt slutstållock. Knivarna har livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Välj mellan två olika storlekar: 9 cm eller 11 cm knivblad Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar