OKC knivprodukter
Ontario Knife Company (OKC) grundades 1889 i Franklinville, New York, och har sedan dess etablerat sig som en ledande amerikansk knivtillverkare. Företaget har en rik historia av att tillverka högkvalitativa knivar och verktyg, särskilt för militära och taktiska ändamål. En av deras mest ikoniska serier är Old Hickory, som lanserades i början av 1920-talet och har blivit en klassiker inom köksknivar.
-
OKC Old Hickory Kockkniv 20 cm
399 kr
Läs mer härEn bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft. Old Hickory knivarna från amerikanska Ontario Knife Company är med sin snart 100-åriga historia en av de mest ärevördiga produktlinjer som fortfarande är i aktiv produktion. Knivarna blev introducerade 1924, knivbladet är i ett härdat 1095-kolstål och ett genuint trähandtag med mässingnitar. Knivarna ser precis likadana ut idag. Det hårda kolstålet blir mycket skarpt och har en förmåga att hålla skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Old Hickory knivarna har stått sig mycket bra genom tiderna och visat sig vara ett mycket prisvärt alternativ. Tillverkas i USA. Observera: Old Hickory knivarna är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill garanterat bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Observera 2:Fabriksskärpan på Old Hickoy-knivarna är mycket varierande. Räkna med att kniven behöver en slipning för att uppnå den bästa skärpan. När den väl är vass håller den skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
OKC Old Hickory Köttyxa 19 cm
449 kr
Läs mer härOKC Old Hickory Cleaver / Köttyxa 19 cm används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en vanlig kniv skulle kunna ta skada, till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Old Hickory knivarna från amerikanska Ontario Knife Company är med sin snart 100-åriga historia en av de mest ärevördiga produktlinjer som fortfarande är i aktiv produktion. Knivarna blev introducerade 1924, knivbladet är i ett härdat 1095-kolstål och ett genuint trähandtag med mässingnitar. Knivarna ser precis likadana ut idag. Det hårda kolstålet blir mycket skarpt och har en förmåga att hålla skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Old Hickory knivarna har stått sig mycket bra genom tiderna och visat sig vara ett mycket prisvärt alternativ. Tillverkas i USA. Observera:Old Hickory knivarna är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill garanterat bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Observera 2: Fabriksskärpan på Old Hickoy-knivarna är mycket varierande. Räkna med att kniven behöver en slipning för att uppnå den bästa skärpan. När den väl är vass håller den skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
OKC Old Hickory Slaktarkniv 25 cm
449 kr
Läs mer härDen mellersta varianten av de populära Old Hickory butcher knife. Styckkniv med stort brett blad som är stabil och mycket stark. Perfekt som BBQ-kniv vid grillen. Old Hickory knivarna från amerikanska Ontario Knife Company är med sin snart 100-åriga historia en av de mest ärevördiga produktlinjer som fortfarande är i aktiv produktion. Knivarna blev introducerade 1924, knivbladet är i ett härdat 1095-kolstål och ett genuint trähandtag med mässingnitar. Knivarna ser precis likadana ut idag. Det hårda kolstålet blir mycket skarpt och har en förmåga att hålla skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Old Hickory knivarna har stått sig mycket bra genom tiderna och visat sig vara ett mycket prisvärt alternativ. Tillverkas i USA. Observera: Old Hickory knivarna är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill garanterat bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Observera 2: Fabriksskärpan på Old Hickoy-knivarna är mycket varierande. Räkna med att kniven behöver en slipning för att uppnå den bästa skärpan. När den väl är vass håller den skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
OKC Old Hickory Slaktarkniv 35 cm
499 kr
Läs mer härDen största kniven i Old Hickory-serien, och även den största kniven av alla knivar vi erbjudar på Knifeo.com. Med sin 35cm bladlängd och 50cm totallängd är detta en brutal kniv. Vi kan väl hävda att den är mäst användbar till att få uppmärksamhet från polerna vid grillen... Old Hickory knivarna från amerikanska Ontario Knife Company är med sin snart 100-åriga historia en av de mest ärevördiga produktlinjer som fortfarande är i aktiv produktion. Knivarna blev introducerade 1924, knivbladet är i ett härdat 1095-kolstål och ett genuint trähandtag med mässingnitar. Knivarna ser precis likadana ut idag. Det hårda kolstålet blir mycket skarpt och har en förmåga att hålla skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Old Hickory knivarna har stått sig mycket bra genom tiderna och visat sig vara ett mycket prisvärt alternativ. Tillverkas i USA. Observera: Old Hickory knivarna är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill garanterat bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Observera 2: Fabriksskärpan på Old Hickoy-knivarna är mycket varierande. Räkna med att kniven behöver en slipning för att uppnå den bästa skärpan. När den väl är vass håller den skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
OKC Ostronkniv 10 cm
249 kr
Läs mer härSpecialanpassad kniv för att öppna ostron och musslor från amerikanska Ontario Knife Company. Knivbladet är 10 cm långt och är gjord i 420 Stainless Steel. Blått Dynaflex handtag. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
OKC Old Hickory Outdoor Filékniv 16 cm
599 kr
Läs mer härAtt ta med sin Old Hickory Filékniv utomhus har aldrig varit enklare. Nu finns denna kniv i en outdoor model som levereras med en slida i läder. Detta är en flexibel filékniv med oljat trähandtag och mässingnitar. Denna utomhus-modell av filékniven har ett något större handtag än "inomhus-modellen" av samma kniv samt att handtaget är behandlat med olja för att tåla en utomhus miljö. Knivstål: 440C Stainless Steel Bladlängd: 16 cm Total längd: 27,8 cm Leverantörs artikelnummer: 1275 Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
OKC Old Hickory Outdoor Mini Filékniv 8,5 cm
399 kr
Läs mer härÄr denna Old Hickory Outdoor Mini Filékniv rätt storlek för dig? Tja, den är i det minsta mycket mer resevänligt. Denna nedskalade filékniv i "skalknivs-storlek" levereras med en slida i läder. Knivblad i 1075 kolstål och handtag i oljat trä med mässingnitar. Knivstål: 1075 Kolstål Bladlängd: 8,5 cm Total längd: 17,5 cm Leverantörs artikelnummer: 7028 Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
OKC Old Hickory Urbeningskniv 16 cm
269 kr
Läs mer härEn urbeningskniv används främst för att ta bort ben på kyckling, kött eller fisk samt att trimma bort fett och hinnor innan tillbredning. Generellt sett är urbeningsknivar 12 cm till 17 cm. Anledningen till att bladen på urbeningknivar inte är lika tjocka som många andra kockknivar är att precisionen vid urbeningen blir större med ett smalare blad. Den avrundade spetsen gör att du enkelt kan följa och arbeta runt benen. Old Hickory knivarna från amerikanska Ontario Knife Company är med sin snart 100-åriga historia en av de mest ärevördiga produktlinjer som fortfarande är i aktiv produktion. Knivarna blev introducerade 1924, knivbladet är i ett härdat 1095-kolstål och ett genuint trähandtag med mässingnitar. Knivarna ser precis likadana ut idag. Det hårda kolstålet blir mycket skarpt och har en förmåga att hålla skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Old Hickory knivarna har stått sig mycket bra genom tiderna och visat sig vara ett mycket prisvärt alternativ. Tillverkas i USA. Observera: Old Hickory knivarna är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill garanterat bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Observera 2: Fabriksskärpan på Old Hickoy-knivarna är mycket varierande. Räkna med att kniven behöver en slipning för att uppnå den bästa skärpan. När den väl är vass håller den skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. -
OKC Old Hickory Trancherkniv 20 cm
269 kr
Läs mer härFin och exakt - med sitt långa smala blad är Old Hickory Slicer specialisten för att skära grillat kött och kyckling. Old Hickory knivarna från amerikanska Ontario Knife Company är med sin snart 100-åriga historia en av de mest ärevördiga produktlinjer som fortfarande är i aktiv produktion. Knivarna blev introducerade 1924, knivbladet är i ett härdat 1095-kolstål och ett genuint trähandtag med mässingnitar. Knivarna ser precis likadana ut idag. Det hårda kolstålet blir mycket skarpt och har en förmåga att hålla skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Old Hickory knivarna har stått sig mycket bra genom tiderna och visat sig vara ett mycket prisvärt alternativ. Tillverkas i USA. Observera: Old Hickory knivarna är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill garanterat bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Observera 2:Fabriksskärpan på Old Hickoy-knivarna är mycket varierande. Räkna med att kniven behöver en slipning för att uppnå den bästa skärpan. När den väl är vass håller den skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
OKC Old Hickory Slaktarkniv 18 cm
279 kr
Läs mer härDen kortaste varianten av de populära Old Hickory butcher knife. Styckkniv med stort brett blad som är stabil och mycket stark. Old Hickory knivarna från amerikanska Ontario Knife Company är med sin snart 100-åriga historia en av de mest ärevördiga produktlinjer som fortfarande är i aktiv produktion. Knivarna blev introducerade 1924, knivbladet är i ett härdat 1095-kolstål och ett genuint trähandtag med mässingnitar. Knivarna ser precis likadana ut idag. Det hårda kolstålet blir mycket skarpt och har en förmåga att hålla skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Old Hickory knivarna har stått sig mycket bra genom tiderna och visat sig vara ett mycket prisvärt alternativ. Tillverkas i USA. Observera: Old Hickory knivarna är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill garanterat bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Observera 2: Fabriksskärpan på Old Hickoy-knivarna är mycket varierande. Räkna med att kniven behöver en slipning för att uppnå den bästa skärpan. När den väl är vass håller den skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
OKC Old Hickory Skalkniv 10 cm
219 kr
Läs mer härLiten skalkniv som används för att hacka lök och örter samt till att rengöra och skära grönsaker. Old Hickory knivarna från amerikanska Ontario Knife Company är med sin snart 100-åriga historia en av de mest ärevördiga produktlinjer som fortfarande är i aktiv produktion. Knivarna blev introducerade 1924, knivbladet är i ett härdat 1095-kolstål och ett genuint trähandtag med mässingnitar. Knivarna ser precis likadana ut idag. Det hårda kolstålet blir mycket skarpt och har en förmåga att hålla skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Old Hickory knivarna har stått sig mycket bra genom tiderna och visat sig vara ett mycket prisvärt alternativ. Tillverkas i USA. Observera: Old Hickory knivarna är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill garanterat bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Observera 2: Fabriksskärpan på Old Hickoy-knivarna är mycket varierande. Räkna med att kniven behöver en slipning för att uppnå den bästa skärpan. När den väl är vass håller den skärpan bättre än de flesta rostfria knivar.
Old Hickory-serien kännetecknas av sina handtag i hickoryträ och blad tillverkade av kolstål. Dessa materialval ger knivarna både en autentisk känsla och hög funktionalitet. Kolstålsbladen är kända för sin överlägsna skärpa och hållbarhet, även om de kräver lite extra omsorg för att undvika rost. Den robusta konstruktionen och tidlösa designen har gjort Old Hickory till ett populärt val bland både professionella kockar och friluftsentusiaster.Old Hickory